Author |
Message |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 26/09/2009 23:32:59
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Salut , am citit o sumedenie de articole despre ciclide si despre conditiile necesare lor. Spatiul nu imi permite un acvariu mai mare de 60 de litri asadar vreau sa incerc o pereche de Labidochromis caeruleus. Fiind numai ei in acvariu, cu filtru de 160 l/h, ce parere aveti ? se vor descurca amandoi sau sa incerc doar cu unul ?
Aceeasi oameni care spun "pt africani iti trebuie minim 120 litri pt ca se vor face mari" spun si "1 caras in 50 de litri" (caras = 15-20 cm, labidochromis = 7-10 cm). De aici si confuzia mea.. vreau niste raspunsuri mai demne de incredere. Merci!
This message was edited 1 time. Last update was at 26/09/2009 23:33:25
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 08:35:19
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Bazin prea mic , solutie gresit aleasa . Africanii se tin in familii , adica 1 mascul la 3 femele . In plus la africani nu-i vorba de volumul de apa de care are nevoie un peste , ci de spatiul de miscare ce ii trebuie acelui peste . Vei avea 2 pesti chinuiti , sau mai bine spus unul singur si anume masculul . Pt ca femela va fi omorita in scurt timp .
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 12:28:38
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Merci de raspuns insa am citit pe mai multe site-uri ca desi multa lume prefera acest tip de familie 1 mascul +3 femele, in realitate rareori acesti pesti s-ar gasi in aceasta grupare. Sa zicem ca as renunta la ideea de a avea 2... Unul singur cum s-ar descurca ? Mi-e greu sa cred ca unui peste de max 10 cm nu ii ajung 60 de litri, mai ales ca cei de la magazinul Reef mi-au zis ca pentru 2 e spatiu suficient.
In final recomandati-mi niste specii de ciclide care credeti voi ca s-ar potrivi volumului... nu neaparat africani. Nu mai vreau vivipari deoarece am un acvariu deja.
Niste nigrosfasciatum am inteles ca se pot tine in orice peste 10 US gallons (aprox 37 litri).
Caut totusi o varianta ceva mai colorata si usor de gasit la noi, astept pareri.
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 13:13:01
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Singurele ciclide care se potrivesc in acel volum sunt dwarf cichlid's, adica ciclidele pitice, de genul ramirezilor, sau si mai bine, o pereche de Apistogramma. Nigrofasciatum cresc mari, nu le ajung spatiu, cat despre africani, nu ai inteles esenta...nu poate trai bine, un singur exemplar, intr-un bazin.
Cred ca de la Reef ti-a spus ca e loc suficient ptr 2 Labido, un tip...Preda Mihai il cheama ... sa-mi confirmi daca e asa.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 13:50:18
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Nu stiu cum il cheama dar, da, mi-a zis ca e suficient pentru 2. Ramirezi am inteles ca sunt foarte greu de intretinut.. mai dati-mi si alte variante pana se cicleaza acvariul.Cati dwarfi as putea tine ? thanks!
|
|
 |
ovidiu85
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 16:17:44
|
ovidiu85
Junior member
IP:
|
Sa nu mai deschid alt topic, aceiasi "problema" o am si eu. Acvariu 60 l si dorinta de a creste o familie de ciclide...Astept evolutia acestui post sa vad ce pot tine
|
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! |
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 16:18:55
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Pai, acvariul tau e potrivit pentru un cardulet de 6 neoni si o pereche de Apistogramma...de care gasesti: cacatoides, agasizi, etc...sau Nannacara anomala. Toti sunt amazonieni, deci le poti amenaja un acvarel dragut, cu mult lemn, frunze pe jos, plante nu foarte pretentioase.
Alte variante cu ciclide nu ai: ptr discusi si scalari e mult prea mic, africanii cad...eventual, ceva specii de Tanganika, pitice.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 18:57:58
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Cateva specii de pitici din Tanganyika care ar fi potriviti imi poti spune?
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:03:04
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Xaero wrote:. Unul singur cum s-ar descurca ? Mi-e greu sa cred ca unui peste de max 10 cm nu ii ajung 60 de litri, mai ales ca cei de la magazinul Reef mi-au zis ca pentru 2 e spatiu suficient.
Prietene de la mine n-ai sa auzi niciodata o astfel de aberatie  . Prefer sa fiu "tras de urechi" (nu ca s-ar intimpla asta) , decit sa imi bat joc de munca mea si de acei pesti . Apropos , cind mai treci pe la Reef si vezi un pletos cu ochelari , trage-ma de mineca . Asta daca ai curajul sa susti ca ai auzit de la mine o asa aberatie .
Vrei malawieni sau africani mari in general ? Fa-ti acvariu de peste 300 l .
Caline nu-i mai baga prosti in cap , ca doar ma sti cum imi fac treaba  . N-ar fi primul pe care l-am trimis acasa cu mina goala . Zilnic vad cazuri de doritori de africani , detinatori de bazine pt reproducerea bettanilor
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:05:11
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Din motive necunoscute nu pot sa dau edit.. am gasit urmatoarea lista de specii care pot trai in 15 gallons (55 litri) nu stiu cat de adevarate sunt informatiile de aceea va intreb ce nu ar trebui sa se afle in lista :
1.Julidochromis ornatus
2.Julidochromis transcriptus
3.Neolamprologus brichardi
4.Archocentrus nigrofasciatus
5.Neolamprologus pulcher
6.Nannacara anomala
7.Neolamprologus leleupi
8.Lamprologus ocellatus
9.Apistogramma cacatoides
10.Apistogramma agassizi
11.Mikrogeophagus ramirezi
Va zic dupa de unde am luat info, sunt curios de comentarii ;)
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:07:27
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:20:15
|
Xaero
Junior member
IP:
|
snakefishmike wrote:
Xaero wrote:. Unul singur cum s-ar descurca ? Mi-e greu sa cred ca unui peste de max 10 cm nu ii ajung 60 de litri, mai ales ca cei de la magazinul Reef mi-au zis ca pentru 2 e spatiu suficient.
Prietene de la mine n-ai sa auzi niciodata o astfel de aberatie  . Prefer sa fiu "tras de urechi" (nu ca s-ar intimpla asta) , decit sa imi bat joc de munca mea si de acei pesti . Apropos , cind mai treci pe la Reef si vezi un pletos cu ochelari , trage-ma de mineca . Asta daca ai curajul sa susti ca ai auzit de la mine o asa aberatie .
Vrei malawieni sau africani mari in general ? Fa-ti acvariu de peste 300 l .
Caline nu-i mai baga prosti in cap , ca doar ma sti cum imi fac treaba  . N-ar fi primul pe care l-am trimis acasa cu mina goala . Zilnic vad cazuri de doritori de africani , detinatori de bazine pt reproducerea bettanilor
Simpatic pletos cu ochelari, nu te-am intrebat pe tine pt ca erai ocupat cu niste cutii la mom respectiv, probabil pe unul dintre colegii tai, nu vad de ce trebuie sa fii agresiv in toate raspunsurile de pe forum (am vazut si altele), am intrebat, nu am cumparat pestii chiar daca mi s-a zis ca e ok la Reef. Eu intrebam ceva si tu te bagi in vorba de parca sunt un Hitler al ciclidelor, daca tot esti in discutie ajuta-ma sa gasesc altceva... mai potrivit, avand in vedere ca acum nu incearca nimeni sa imi vanda un filtru poate ma aleg cu sfaturi chiar bune ;)
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:29:50
|
Xaero
Junior member
IP:
|
snakefishmike wrote:http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8264.page
Parte din informatii , de aici
=)) ....... NOT !
PS: Daca tot imi raspunzi poti sa o faci intr-o maniera utila ?
This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2009 20:30:48
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:32:10
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
Prietene , cutiile alea contineau pesti  .
Nu stiu unde ai vazut tu agresivitate , dar ma rog . E drept ca poate in multe cazuri ar trebui sa fiu si mai agresiv . Si sti de ce ? Pt ca toate raspunsurile pe care le cauti tu sau multi altii carora le-am raspuns mai "raspicat" , le gasiti chiar aici pe forum . Un exemplu elocvent il ai un post putin mai sus . In topicul pe care ti l-am indicat ceva mai devreme se discuta exact despre ceea ce cauti tu .
Acum ma scuzi ca m-am bagat in vorba si te las sa asculti sfaturile cui vrei tu . Insa retine un lucru . Niciodata n-am sa vind cuiva un peste doar de dragul de a vinde . Pestele e mai important decit banii aia amariti oferiti pe el .
Apa limpede si pesti sanatosi iti doresc.
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 20:34:51
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
snakefishmike wrote:Prietene , cutiile alea contineau pesti  .
Nu stiu unde ai vazut tu agresivitate , dar ma rog . E drept ca poate in multe cazuri ar trebui sa fiu si mai agresiv . Si sti de ce ? Pt ca toate raspunsurile pe care le cauti tu sau multi altii carora le-am raspuns mai "raspicat" , le gasiti chiar aici pe forum . Un exemplu elocvent il ai un post putin mai sus . In topicul pe care ti l-am indicat ceva mai devreme se discuta exact despre ceea ce cauti tu .
Acum ma scuzi ca m-am bagat in vorba si te las sa asculti sfaturile cui vrei tu . Insa retine un lucru . Niciodata n-am sa vind cuiva un peste doar de dragul de a vinde . Pestele e mai important decit banii aia amariti oferiti pe el .
Apa limpede si pesti sanatosi iti doresc.
Un mic edit
Cit e de greu sa citesti si sa iti pui mintea la contributie
Vrei un raspuns concret ? Iata-l
Lasa-te de acvaristica
Daca nici dupa ce ai in fata un link in care s-a discutat despre ceea ce cauti , cu trimitere catre articole de pe site-uri consacrate , ma scuzi , dar acvaristica e grea rau pt tine .
END of story .
|
|
 |
ovidiu85
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 21:10:56
|
ovidiu85
Junior member
IP:
|
Nene snakefishmike esti mare...am citit http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/8264.page si am vazut ca ai enumerat 2 specii de ciclide de talie mica + niste linkuri utile...
Acum vin si eu respectuos cu o intrebare: daca ma incapatanez, cati indivizi din specia "neolamprologus multifasciatus" pot tine in 60 l?
Multumesc anticipat!
|
Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul! |
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 21:28:24
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Mda.. intrebam din lista mea ce nu este corect deoarece as avea niste preferinte. In topicul pe care l-ai postat mai devreme ai doar 5 linkuri. Fiind doar de 1 an in domeniul acvaristicii nu stiu care site-uri sunt consacrate si care nu, daca ai incerca sa cauti ca un incepator ai observa ca sunt multe discrepante intre diferite site-uri. Iar ca sfat as avea si eu unul pentru tine : Lasa-te de dat sfaturi incepatorilor ! esti clar foarte frustrat de acest tip de intrebari.
Mi-ai vandut deja cativa pesti cu sfaturi si intentii bune, nu te-am acuzat ca ai vinde doar de dragul de a vinde.. chiar mi-ai zis ce pesti nu se potrivesc cu altii incat sa nu ajung cu "o ciorba" in acvariu. Cred ca am inceput cu stangul... sa incercam cu dreptul:" Salut, ce specii din lista de mai sus as putea pune intr-un acvariu de 60 de litri ? Merci"
|
|
 |
snakefishmike
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 22:22:54
|
snakefishmike
Membru banat
IP:
|
1.Julidochromis ornatus = tanganican => 1m+2-3f
2.Julidochromis transcriptus = tanganikan => 1m+2-3f
3.Neolamprologus brichardi = tanganikan => 1m+2-3f
4.Archocentrus nigrofasciatus = centroamerican => 1m+1f
5.Neolamprologus pulcher = tanganikan => 1m+2-3f
6.Nannacara anomala = sudamerican => 1m+1f
7.Neolamprologus leleupi = tanganikan => 1m+2-3f
8.Lamprologus ocellatus = tanganikan => 1m+2-3f
9.Apistogramma cacatoides = sudamerican => 1m+1f
10.Apistogramma agassizi = sudamerican => 1m+1f
11.Mikrogeophagus ramirezi = sudamerican => 1m+1f
Toate astea pt ~60l .
Insa ceea ce vreau sa bagati la cap este faptul ca cichlidaele nu-s o moda si ca fiecare specie in parte are necesitati diferite . Si discusul si scalarul sunt tot cichlidae , njumai ca nu se pupa . Cum la fel nu se pupa un bazin pt tanganikani , cu unul pt malawieni sau victorieni . Toti africani , dar toti cu alte necesitati .
Sfatul pe care l-am dat intotdeauna incepatorilor , a fost sa se documenteze . Da' cin' sa ma bage in seama ? Toti vor un raspuns strict personalizat .Asa ca ... s-a ajuns la astfel de reactii . Si nu sunt singurul
Si apropos , jignirile nu cred ca isi au locul . Crede-ma ca n-ai vrea sa ma vezi in momentele in care sunt intradevar frustrat de ceva
This message was edited 1 time. Last update was at 27/09/2009 22:24:20
|
|
 |
Xaero
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/09/2009 22:35:47
|
Xaero
Junior member
IP:
|
Bookmarked ;) Multumesc frumos!
|
|
 |
LUPmic
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/09/2009 11:36:30
|
LUPmic
Senior member
IP:
|
1.Julidochromis ornatus = tanganican => 1m+2-3f
2.Julidochromis transcriptus = tanganikan => 1m+2-3f
3.Neolamprologus brichardi = tanganikan => 1m+2-3f
4.Archocentrus nigrofasciatus = centroamerican => 1m+1f
5.Neolamprologus pulcher = tanganikan => 1m+2-3f
6.Nannacara anomala = sudamerican => 1m+1f
7.Neolamprologus leleupi = tanganikan => 1m+2-3f
8.Lamprologus ocellatus = tanganikan => 1m+2-3f
9.Apistogramma cacatoides = sudamerican => 1m+1f
10.Apistogramma agassizi = sudamerican => 1m+1f
11.Mikrogeophagus ramirezi = sudamerican => 1m+1f
Toate astea pt ~60l .
snakefishmike, trebuia sa atentionezi lumea ca nu pot fi tinute toate 11 speciile, in acelasi timp, in 60 de litrii ca maine-poimaine vine careva si zice ca asa i-ai zis tu
|
|
 |
|