Pai sa o luam cu inceputul.
1. Particulele alea in suspensie pot foarte bine sa fie infuzori, care nu au treaba cu filtrul. Sau bazinul sa nu fie ciclat. Da-ne niste poze si iti putem spune cu exactitate
2. Pe suprafata apei poti sa ai un
biofilm (sau un alt
exemplu pe la mijlocul articlolelor - Surface Scum)
3. Cand faci curat in bazin, nu cred ca exista filtru care sa iti absoarba TOATA mizeria , poate doar cele in substrat, desi ma indoiesc. Tocmai de aceea se folosesc "aspiratoarele" de substrat.
Din cunostinele mele, si pot sa gresesc, un filtru nu este pentru a iti absoarbi mizeria din acvariu ci pentru a iti tine un mediu cat mai ok pt vietuitoarele dinauntru. Ca el trage si o parte din mizerie, care ramane in materiile filtrante este o alta treaba.
ce cantitate si cat de des hranesti vietuitoarele tale?
Cat de des faci schimburi de apa?
Cand faci schimburi de apa, aspiri si substratul?
Cand spui ca faci curat in acvariu, faci referire la faptul ca bagi mana intre plante (daca ai) si ridici mizeria de acolo , asteptand sa fie absorbita de filtru? sau faci schimbul de apa aspirand substratul iar resturile care raman in bazin nu sunt absorbite de filtru?
Personal nu cred ca george , sau oricare alti baieti de la reef, ar vinde un produs doar pentru a face vanzare , chiar sunt printre foarte putinii vanzatori care stiu ce fac, si pun suflet in treaba asta.
Cu respect
Ciprian