| Message |
|
|
|
Ca rezumat: ca sa fiti siguri ca plantele achizitionate nu va omoara crevetii/alte nevertebrate datorita substantelor cu care au venit in contact, lasati-le in carantina o perioada pe cat posibil mai lunga (48 de ore cel putin), cu schimb de apa si lumina solara.
|
 |
|
|
|
Sunt interesat sa cumpar niste Otocinclus. Nu mai gasesc pe net/nu am Hornbach pe aproape. Daca ma poate ajuta cineva, va rog sa-mi dati un PM.
|
 |
|
|
IwaGumiGUY wrote:Multumesc de raspunsuri, cred ca am sa raman pe varianta portocalie ptr ca polistiren extrudat subtire nu am la indemana.
@Sebastian Costin stiu care e buba Manado-ului , am sa incerc sa pun niste bucati de plastic in substrat pe post de "dig" sa impiedice alunecarile de teren. O sa vad ce iasa, hai ma apuc de mutat bazinu, numai bine!
Daca are tendinta de a aluneca cred eu ca va aluneca de langa plastic, din partea cea mai joasa, lasand plasticul descoperit.
|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:Lucian are dreptate, este suficient o bucata de polistiren subtire. Oricum, ma gandesc la faptul ca pietrele or sa stea pe substrat asa ca ai si acolo un amortizor ... Pacat de manado ca ''nu suporta'' pante abrupte - se autoniveleaza destul de repede si cu aceasta pune in pericol si aranjamentul (daca te bazezi pe substrat ca suport)
Ce substrat ar fi indicat pentru astfel de pante abrupte?
|
 |
|
|
alex08 wrote:Am raspuns in graba si am incurcat oalele.
Catalin, Tangerine Tiger apartine de Caridina serrata, conform : http://www.planetinverts.com/TangerineTiger.html
Dar, cum am zis, o sa ma documentez si despre ei si o sa scriu in partea a III-a.
Va tin la curent cu evolutia.
Probabil aceiasi parametri ca restul Tiger-ilor. Multumesc 
|
 |
|
|
Interviu despre "cum sa fotografiezi creveti", doar ca nu se mentioneaza "cum" sa fotografiezi creveti  Ma refer la tehnica.
|
 |
|
|
alex08 wrote:Catalin, imi pare bine ca iti place.
Voi continua cu Caridina cantonensis si in Capitolul 3, deci vor fi informatii si despre Tangerine Tiger.
Alex, multam, sper sa aiba colegii rabdarea sa-l citeasca, vor gasi multe informatii folositoare si mai ales interesante in el (printre ele fiind partea de saruri si naparlirea).
Stefan, iti multumesc si tie si sper sa ma ajuti in continuare sa raspandim aceste surse de informatii. Sper in felul asta sa intarim si mai mult comunitatea de pasionati de creveti.
Cum termin de actualizat bibliografia, o atasam si pe ea.
Citit  Cand urmeaza continuarea?
|
 |
|
|
|
Superb indrumar. Am aruncat o privire momentan. Ceva informatii pentru Tangerine Tiger?
|
 |
|
|
Porcu wrote:Bag de seama ca unii reusesc, nu stiu cum, sa evite selectia naturala. De asemenea bag de seama ca-s din ce in ce mai multi  .
catalin_ wrote:judecand dupa numele contului, ma intreb daca nu cumva e doar o farsa.
I-am schimbat putin numele contului  .......
HAHAHAAAA! Credeam ca am luat-o razna si memoria imi joaca feste... Deci asta era
|
 |
|
|
Suna foarte interesant. Mi-ar fi placut un acvariu marin, dar ideea ca iti trebuie sump si tot felul de acareturi, diy, etc... Dar asa pare destul de simplu. Mi-a placut faza cu amoniul, de genul "ma pish in el de acvariu"  )
|
 |
|
|
Am observat ca nu ai mai facut update... Am banuit ca nu e ok. Probabil multi facem asa cand ceva e cu curu-n sus  ) Eram doar curios sa vad cum mergea Utricularia in acel substrat. Ai apucat sa o tunzi? Statea bine infipta?
|
 |
|
|
stefanp wrote:Nu esti singurul caruia i s-a parut numele ciudat
Da' sa ii dam credit totusi, poate e o pura coincidenta 
M-am uitat la celelalte postari. Imi retrag cuvintele. Revenim la acvariul cu temperatura...
|
 |
|
|
|
La o a doua privire, judecand dupa numele contului, ma intreb daca nu cumva e doar o farsa. Un "troll", cum se numesc in engleza asemenea persoane care posteaza pe forumuri chestii anapoda in mod intentionat.
|
 |
|
|
edygilet74 wrote:Da,daca acvariul are temperatura poti sa pui gazon,eventual si cateva fire de papadie.
Lasa-ma sa te ajut, explicandu-ti ca postarea anterioara contine un nivel ridicat de sarcasm.
Pe scurt: NU.
|
 |
|
|
Cum mai arata? In special Utricularia 
|
 |
|
|
|
Simpatic. E de gasit pe undeva prin tara?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Bine ai venit! Spor la aruncat cu privirea.
|
 |
|
|
Din 20 de creveti Blue Dream, 18 au ajuns vii, 1 mort de curand si 1 rest de cadavru mai vechi. Din 10 tiger shrimp tangerine 10 au ajunsi vii, doar ca un crevete e gresit, posibil Neocaridina. As spune ca operatiunea a fost un succes 
|
 |
|
|
|
Frunza de nuc: o papa incet-incet, raman nervurile principale si o retea fina de nervuri mai mici.
|
 |
|
|