| Message |
|
|
calin_gherman wrote:
RAIU wrote: De ce se innegresc discusii. Am schimbat cca 30% din apa. Am pus apa de osmoza de la jbl si vad ca nu le prea convine. Sa specific: am 5 buc. Blue Diamond si mai am si 8 scalari si 10 neoni intr-un acvariu de 150 l. Filtrare : Filtru extern JBL Cristal Profi e900, filtru ; JBL AquaCristal UV-C , filtru substrat si o pompa :Resun Filtru SP-2500
 Nu te superi ca ti-am "tradus" eu postul, ca sa priceapa lumea.

|
 |
|
|
O lista cu plantele? 
|
 |
|
|
|
L-am tuns acum cateva zile, acum e cam chel si un pic decolorat in anumite parti. Poze facute cu telefonul in timpul procesului.
Edit: pata alba din mijloc e locul unde s-a decolorat iarba aflata mai jos din cauza lipsei luminii.
|
 |
|
|
|
Am riscat si am facut comanda de creveti - standard shipping. A fost trimisa luni, 16 iunie, si a ajuns azi, deci 1 saptamana. Desi fara sa vreau, am profitat de zilele racoroase care au fost recent. Inautru au pus coolpack, le-am zis ca e cald aici. Coletul a ajus intact, iar inauntru se vede miscare, deci macar o parte din creveti sunt vii. Vedem ce-o fi cand ajung acasa.
|
 |
|
|
Solutia aleasa, cu plasa deasupra, pare sa fie ok
|
 |
|
|
Si cand te gandesti ca lumea cu acvarii de apa dulce se plange de... alge sau planaria...
|
 |
|
|
|
Taiwanezii imi plac. Desi CRS sunt asemanatori, nu imi plac de niciun fel...
|
 |
|
|
xeroxclona wrote:
sebacka wrote:Nu poti compara frunzele de stejar cu cele de dud sau trifoi, alta textura. Stejarul, nucul, catappa, bananul, guava au mai mult un rol antiseptic decat de hrana. E drept ca mananca microorganismele care se aseaza pe frunzele ce intra in putrefactie, cu timpul ramanand doar scheletul.
Dudul, spanacul, urzica da, sunt consumate in intregime de catre creveti.
Ai grija totusi ce plante bagi in acvariu 
Dudul, spanacul, urzica, astea trebuiesc fierte inainte?
Frunzele le-am spalat, uscat, apoi cand am avut nevoie le-am pus in acvariu la hidratat. Au tabarat pe ele si a doua zi mai erau nervurile cu niste resturi...
Am incercat frunza de patlagina (fiind tot moale), dar nu par entuziasmati.
|
 |
|
|
Dorind sa diversific dieta crevetilor, am decis sa incerc diferite frunze pentru a vedea ce le pica bine la stomacel  Am fost dezamagit de fruzele de stejar, care au ramas intacte. In schimb frunzele de trifoi si cele de dud s-au dus vazand cu ochii.
Doresc sa stiu ce alte frunze din flora autohtona mai savureaza. Voi mai adauga listei cand gasesc ceva delicios.
|
 |
|
|
|
Are cineva de vanzare cateva bucati (cu livrare in tara)?
Sau daca pot gasi pe un site romanesc (care sa aiba in stoc acum).
|
 |
|
|
|
Imi plac carcalacii.
|
 |
|
|
|
Ce pot folosi pe post de greutati pentru a tine locului un covor de plante? Plantele au o plasa deasupra. Ceva care sa stea sub apa o perioada indelungata, dar sa nu fie corodat in timp. Holsuruburile din inox merg?
|
 |
|
|
Prafurile sunt acid citric si bicarbonat de sodiu, probabil.
Eu luasem un kit de pe e-bay pentru asa ceva, dar am luat butelie de CO2 apoi. Cuprinde toata instalatia, urmand ca utilizatorul sa ataseze doar niste pet-uri la dopurile respective. Inca il mai am pe undeva, sigilat.
Reteta e aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24062.page
Edit: link E-bay http://www.ebay.com/itm/Pro-DIY-Co2-Generator-System-Kit-Aquarium-Live-Plants-D501-D301-D201-/271345516654?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item3f2d74006e
|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:Da, se pare, pana la urma ca o sa fie un JBL E701 cu un set de lilypipe
Bineinteles, filtrul nu o sa mearga la capacitate maxima, o sa fie strangulat putin (ori din robineti - ori dintr-un viitor reactor extern)
tare ma bucur ca va place, si mie imi place si-l vad frumos la maturitate. In poza nu se vede prea bine, zic eu, dar are o profunzime foarte bine scoasa in evidenta
E901 are o parghie cu care poti regla fluxul de apa. Parca si 701 are. Deci nu e nevoie sa improvizezi.
In rest... superb. Cum ai cocotat/asigurat acea piatra mare acolo sus? 
|
 |
|
|
Nu stiu sa zic despre ea  Atentie la potentialii pasageri nedoriti. Paraziti/alge/hidre etc.
|
 |
|
|
Ce e drept... Testul permanent arata cam galben 
|
 |
|
|
|
In acvariul de 54l brut (cam 40l apa) imi merge CO2 la 1-2 bule/sec. Iarba creste iar crevetii (RCS) par fericiti. Problemele ivite:
- femelele au oua, dar dupa ceva vreme de gestatie (presupunand ca puii au eclozat) nu ii vad pe nicaieri... Presupun ca fiecare femela a avut 2-3 ponte de cand i-am pus in acvariu, dar nu am vazut nici un pui; poate ii absoarbe filtrul extern si nu supravietuiesc? (in filtru nu am gasit nimic)
- am adaugat 3 creveti amano, dupa aclimatizare. A doua zi unul era mort, unul de negasit. O femela care a supravietuit a murit dupa o saptamana (am gasit-o cand isi dadea ultima suflare); RCS - putini la numar - nici o victima, nu pareau a fi stresati.
- am adaugat ieri un SAE (Crossocheilus siamensis) dupa aclimatizare, iar dupa 30 de secunde in acvariu a adoptat o pozitie verticala cu botul spre suprafata apei sau chiar in afara apei (ca si cum incerca sa respire aer); l-am scos, dupa care a adoptat un comportament normal; apoi cand l-am pus inapoi s-a comportat la fel; l-am scos iar.
Intrebarea e: prea mult CO2? Si daca da... Poate afecta puii de creveti chiar daca adultii par ok?
|
 |
|
|
nicolae-adrian30 wrote:
-Flora: 4 Otocinclus , Creveti Red cherry si 30 Ember tetra
Pe astia cu ce ii fertilizezi?
|
 |
|
|
|
Incercam sa dau o comanda pentru niste creveti din Germania. Sunt 2 metode de transport: standard (cam 10 zile - 20 euro) sau express (cateva zile - 100 euro). As dori sa stiu daca e ok sa aleg standard shipping (eventual daca a mai procedat cineva asa).
|
 |
|
|
viulian wrote:Canon 100mm Macro (macro 1:1 la vreo 30cm de subiect, insa in lumea Nikon - se foloseste Micro pentru Macro, deci e echivalentul Nikon 105mm Micro).
Am mai gasit un link aici: http://www.advancedaquarist.com/2012/7/photography (de cautat Tip 1):
What this selection of images shows us is that no matter what sort of camera gear you use, or how much you spend, the laws of refraction mean that being 'off axis' will limit the detail that can be captured.
Si mai zice de color aberation. Autorul insinueaza ca ar fi ceva legat de "lens coating color aberations" si ca refraction + coatingul acesta produce ghosting ? Presupun ca la telefonul mobil nefiind atat de multe lentile in obiectiv, probabil nu este asa pronuntat efectul - insa cu orice obiectiv DSLR am incercat - cum am schimbat unghiul un pic, gata, blurry  - in linkul de mai sus sunt 3 poze puse, una fix perpendicular pe sticla, una la 5 grade si inca una si mai mult.
De circle of confusion am citit mai dedemult, de la F32 in sus sa zicem ca apare, dar e ceva dat de obiectiv / camera (e drept, Canonul meu e unul din cele mai slabe, dat fiind ca are 17Mp in format crop factor prin urmare senzorii sunt foarte inghesuiti) dar cand fotografiez macro incerc sa folografiez la F2.8 ca sa am cel mai subtire DOF (F2.8 e limita obiectivului). Am si un 50mm de F1.4 dar ala din pacate nu poate macro si il folosesc pentru cand pozez acvariul intreg ...
Obtii un "depth of field" mai mare cand inchizi diafragma mai mult (deci numarul F mai mare). Asta va reduce si aberatiile cromatice care apar la diafragma foarte deschisa. Obiectivul sa fie perpendicular pe sticla pentru ca altfel vei avea aberatii cauzate de refractia luminii prin sticla/apa. Cat despre focalizarea prin live-view, cred ca poti da zoom pe display-ul digital apasand butonul cu lupa (cel cu care dai zoom pe poze), ca sa vezi detalii si sa poti focaliza mai usor (la Nikon merge).
|
 |
|
|