| Message |
|
|
|
Propun schimbarea alternativa a numelui topic-ului, dupa nehotararea OP-ului: "Acvariu cu creveti"/"Acvariu cu betta".
|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:Asa cum va spuneam, inainte sa plec eram oarecum speriat de cum se va descurca micutul singur.
Am sosit ...si i-am facut o vizita:
In poza de mai sus este exact cu l-am gasit: cu HC crescut bine, cu ceva GSA pe sticla si lily-urile murdare.
A facut o traba excelenta zic eu
catalin_ .... 
Ma bucur ca s-a descurcat si singur 
|
 |
|
|
|
Dar supravietuiesc iarna? Din cate stiu nu hiberneaza...
|
 |
|
|
|
Am luat cateva Neritine. Acvariu descoperit. Se plimba cat se plimba prin acvariu, apoi le gasesc iesite din apa... Ori se opresc la lampa cu neoane, ori o iau in jos pe sticla. Am gasit unul pe podea la jumatate de metru de dulapul unde sta acvariul. Asa fac ei de obicei sau nu le place ceva?
|
 |
|
|
Felicitari. O sa ai pui de ninja
Asasini
|
 |
|
|
opincarul wrote:
catalin_ wrote:
Si ce? Nu sunt si becuri mai mici?!
Daca Andrei reuseste sa faca acvariu dintr-un bec de lanterna, e cel mai tare.
Substrat: nisip pulverizat
Flora: diatomee
Fauna: parameci
|
 |
|
|
Si ce? Nu sunt si becuri mai mici?!
|
 |
|
|
E destul de inalt (50 cm), probabil lumina va patrunde mai greu pana jos.
Eu as scoate coralul ala (e coral, nu?) si surcica aceea  As tranti o buturuga cat toate zilele care sa ajunga pana la suprafata apei, imbracata apoi in plante
|
 |
|
|
Am si eu problema cu cresterea... In cazul meu Neocaridina o duce rau, iar Caridina creste
viulian wrote:am luat varianta mai mare - am zis, poate e si mai bine ca absoarbe mai mult ce-o avea el de absorbit.
Din punctul asta de vedere - bucati mai mici inseamna suprafata mai mare de contact cu apa 
|
 |
|
|
|
Spui de lumina albastra care e mai degraba mov... Or fi led-uri UV?
|
 |
|
|
Cum trec anii...  E bine ca inca merge. Nu schimbi substratul?
|
 |
|
|
Girospiro wrote:Eu schimb cam 20-30% din apa pe saptamana. Apa o tin in prealabil in bidoane de 5l cu dopurile puse doar sa nu intre ceva in apa.
Apa din acvariu poti sa o tragi cu un furtun, dar trageo de la fund si aspiri totodata si mizeria facuta de ei. Iti recomand sa speli si geamurile in interior , ori burete magnetic din comert, ori un burete nou de spalat vase. Eu asa fac.
Daca am gresit cu ceva sa ma corecteze cei mai experimentati.
Ape limpezi!
Fara dop, cum a spus si stefanp, altfel nu se face schimbul de gaze necesar (iesirea clorului, dizolvarea de oxigen). De intrat nu intra nimic din ce nu intra deja in acvariu 
|
 |
|
|
|
Nu e magnet permanent?!
|
 |
|
|
Update? Sunt curios 
|
 |
|
|
Ce va mai plac pietroaiele de pe aici...
|
 |
|
|
|
Am contabilizat eu, cuvantul "guppy" apare pana acum de 60 de ori. De asemenea si o mica doza de ironie. Guppy. 61.
Edit: 62.
|
 |
|
|
|
Nu as zice ca ma pricep. As spune ca merge, cu exceptia faptului ca:
- in pozitie verticala in partea de jos se aduna suspensiile/resturile cu densitate mai mare; daca il pui culcat vor avea tendinta sa treaca mai departe
- mediile filtrante (de genul inele ceramice, Matrix, etc) vor avea tendinta sa se ingramadeasca intr-o parte, lasand loc liber pe unde apa trece fara sa patrunda prin ele
- posibile acumulari de gaze in interior
Momentan doar atat imi vine in minte.
|
 |
|
|
Acvariu proaspat startat lasat nesupravegheat... Nu vreau sa fiu naspa, dar imi miroase a invazie de alge
|
 |
|
|
Ma amuz gandindu-ma ce presiune exercita o persoana de 100 kg care sta intr-un picior, pe varfuri si ce ar putea pati saracul beton armat daca ar fi asa firav 
|
 |
|
|
|
In acvariul unui prieten (2 carasi grasi, mari cam cat pumnul, 2 Plecostomus maricei, si alti pestisori mai mici) am incercat sa plantam cate ceva. Toate plantele au disparut in timp, mai putin una, care inca rezista cu incapatanare. O sa caut o poza mai pe seara pentru identificare. Cred ca era Echinodorus.
|
 |
|
|