[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: m_3
Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
BlackAdder wrote:In postarea precedenta am uitat sa scriu ca pe langa tratamentele la care le-am supus am tinut o mana de pietris infestat intr-un mediu foarte radioactiv care pur si simplu le-a ars insa dupa cateva zile erau la loc mai vesele ca oricand. :x

Pai daca nici mediul radioactiv nu le-a ucis, atunci nu cred ca mai este ceva cunoscut omului care sa le poata ucide definitiv...
PS: De curiozitate, unde ai avut acces la astfel de substante radioactive? Intreb, asa, de curios, pentru ca un sef de lucrari de la facultate i-a trebuit o jumatate de an si o groaza de aprobari pentru a i se aduce o capsula cu uraniu sa-si testeze un dispozitiv de detectare a radiatiilor, facut de el, in cadrul unui proiect.
Uite ca am uitat ce era mai important: Aici ai catalogul cu plante de la Tropica. Practic orice planta care are nevoie de lumina putina si nu necesita un nivel ridicat e buna pentru un incepator, cu conditia sa o gasesti prin magazine...
Pai ar fi valisneria si eoldea, cele mai populate printre incepatori. La mine au mers foarte bine chiar pe vreme cand eram novice, (nu ca acum n-as fi ) la o lumina de neon din ala penal de bucatarie si fara substrat fertil. Cabomba de care ai tu are nevoie de un pic mai multa lumina. Acuma asta nu inseamna sa o arunci.

De gasit cred ca e imposibil sa nu gasesti valisneria in Bucuresti...
A si inca ceva: aproape toti pestii sunt carnivori. Tu probabil te referi la "rapitori"?
green wrote:ce inseamna populeaza-l corect? adica cu nr corespunzator? specii compatibile? pesti sanatosi?

Toate trei.

"Mararul" e cumva din asta?

Eu am dat exemplu de planta valisneria deoarece e o planta care creste in conditii chiar vitrege, si foarte repede, ceea ce e esential pentru un acvariu nou, in lupta cu algele. Uite aici cum arata.

Cat despre ciclare, fa altceva: ia teste de nitrati si nitriti si fa teste la apa. Introduci pestii cand valorile sunt conform celor citite de tine la ghidul incepatoului si ciclul azotului. O sa te convingi ca o sa treaca 2 -3 saptamani, exact cum ti s-a spus.
Ca sa fie mai usor, eu as avea alta parere: ia pestii si du-i la un petshop si ia cateva plante nepretentioase pe ei (gen elodeea sau valisneria) deoarece acestea nu au nevoie de conditii speciale sa creasca mari si frumoase.
Reia setupul acvariului de la inceput, urmand pasii din ghidul incepatorului si ca pesti, orienteaza-te spre specii mici (ex: neoni). Populeaza-l corect, si ai scapat de majoritatea problemelor.

Asta e o alternativa ca sa nu se mai chinuie bietii pestisori care ii mai ai pe acolo...
relugrigorescu wrote:Ce forum naspa.... nu ma lasa sa reeditez propriile mesaje, sa corectez ce am gresit !!! Naspa !!!

Este o functie numita preview. Foloseste-o cu incredere si o sa vezi daca ai gresit ceva la linkuri sau altceva. Daca totul e ok, apesi apoi submit si ai postat cum trebuie pe forumul asta "naspa".

PS: frumos acvariul din link, dar am impresia ca e cam suprapopulat si parca am vazut cateva specii incompatibile acolo...
Din cate am vazut depinde si de tipul de termometru. Daca e din ala de se lipeste pe exteriorul acvariului, e foarte imprecis... Eu am patit-o... Indica 27 grade si dupa ce am cumparat un termometru de sticla, cu lichid, care se introduce in acvariu, indica 24 grade, cat era defapt in realitate.

O alta problema, exact cum s-a scris mai sus sunt bobinele neoanelor care se incalzesc foarte mult (efectul Joule care e normal la acest tip de balast). Eu le-am amplasat inca de la inceput sub acvariu si nu in capac tocmai ca sa nu se incalzeasca excesiv capacul.

Daca nici asa nu coboara temperatura, raman solutiile Faraonului.
fipilica wrote:Ceva poze mai noi pentru alinarea sufletelor noastre si pastrarea sperantei ca intr-o buna zi poate poate... se poate ?

Si eu astept cu nerabdare poze noi...
In primul rand felicitari pentru acvarii. Sunt super.
Si in al doilea rand am si eu o intrebare: folosesti pH controler? Sau ai un reglaj manual al instalatiei?
luci_sandor wrote:...pai am vazut la cineva facut un astfel de decor...si mi-a placut muult de tot....o sa revin maine sau poimanine cu poze facute acolo...

Te referi la decorul cu silicon peste care e pus nisip? Daca da, astept cu nerabdare niste poze cu el daca ai posibilitatea... Sunt tare curios sa-l vad ca ideea nu mi se pare rea deloc...
E frumos acvariul...bravo!

O intrebare catre cei cu experienta: daca scoate apa din acvariu dupa ce se incheie ciclarea si o pastreaza in vase, ar putea pune si substratul fertil si ceva polistiren sau altceva sub acvariu si apoi sa puna apa si pestii inapoi, ar fi mare riscul sa se decicleze acvariul? Daca nu, merita incercat.
"...Are nevoie de o temperatura in jur de 22-25 grade Celsius, dar poate supravietui si la 17 grade Celsius..." Asta am gasit scis despre corydoras. Eu personal nu am experimentat valori extreme ale temperaturii cu ei. Am preferat sa ii mentin la temperaturile dictate de celelalte specii (molly si xifo la vremea aia) de 24 - 25 grade.
Andrei.P wrote:uite care i faza.... in primul rand hoplosternum ii nu au nici o problema, ei respira aer ca si noi (la fel si guppy ..)

Cred ca vroiai sa zici "la fel si cory"..Nu?

spiderdany wrote:Eu am 3 Ancistrusi sa mor daca i-am văzut sa iasă la suprafaţa, de fapt daca stau bine sa mă gândesc nu i-am văzut mai niciodată la suprafaţa. Dar ştiu sigur ca Somnul de mâl (somnul din râu) iese periodic la suprafaţa sa ia aer exact cum descris tu.

Eu am avut cory si din cand in cand mai tasneau la suprafata apei si... parca luau cate o gura de aer sau nah...poate ieseau numai asa de placere nu stiu ce motiv aveau, dar oricum acvariul nu era suprapopulat si era destul de bine plantat asa ca nu cred ca s-ar fi pus problema lipsei de oxigen. Ba mai mult i-am observat in repetate randuri, cand dadeam mancare care nu se scufunda imediat, ca nu mai rezistau tentatiei si tasneau la suprafata apei, prindea mancarea, apoi se scufundau iar si stateau cateva secunde pana o inghiteau, apoi iar la suprafata, pana cand incepea sa cada mancare si pe fundul bazinului si apoi se linisteau si mancau linistiti de pe fund. (acvariului)
Off topic:
Ar trebui sa reformulezi intrebarea si sa o scrii "mai cu perdea" vorba aia... Altfel nu vad cine o sa iti raspunda...

On topic:
Din cate am citit si imi mai amintesc acum cred ca e vorba de paraziti intestinali. Mai multe nu stiu pentru ca nu am experienta cu discusi.
bine ai venit si spor la citit...
Te referi la substrat fertil pentru plante? Pai daca la petshopuri in Bucuresti nu gasesti, atunci nu stiu unde alt undeva in tara...
Nisipul ala trebuia spalat mult mai bine, practic pana ramane apa curata pe el. Stiu ca e munca anevoioasa si parca dureaza o vesnicie, dar asta e... Dupaia trebuie si fiert, apoi iar un rand de clatire cu apa curata si se poate pune in acvariu, unde daca torni apa cu grija nu mai are nici un motiv sa se tulbure. Spor la munca!

PS: renunta la pietricelele alea albastre si ia cateva din natura (vezi sa nu fie calcaroase), le speli si pe alea si le fierbi exact ca pe nisip si sunt bune de pus in acvariu. Pietricele albastre, castele si scafandri nu arata nici cum in acvariu care ar trebui sa fie un colt de natura, nu?
decanu wrote:...melci...Acum mai sunt vreo 2 mai mari pe care am de gind sa ii pastrez.

Ai grija cu ei ca poate incep sa se inmulteasca iar ca nebunii... Eu asa am patit: dupa ce m-am chinuit sa curat acvariul de 100.000 melci, am lasat doar 2 mai mari, care iar mi-au dat de lucru dupa o luna si ceva...
mihai86 wrote:Ahh am uitat ... sanitari nu-ti lua ... sunt inutili ba mai mult fac mizerie deaiurea. Daca chiar iti plac mult ia-ti o specie care nu creste prea mare.

Eu nu i-as cataloga chiar inutili... Acuma nici cum cred unii (incepatori si necunoscatori) ca "fac curatenie" in acvariu..adica cum? Aspira substratul si schimba apa? Ce bine ar fi...:bazat: Mie mi se par utili pentru ca fiind specii de pesti care stau mai mult pe fundul bazinului (gen corydoras sau ancistrus) mananca mancarea care cade de la suprafata apei si nu mai ajunge sa se descompuna asa multa, rezultand o apa mai curata. Deci, parerea mea ca sunt utili, mai ales pentru incepatori care au tendinta sa dea prea multa mancare pestilor.
Scalarii si carasii cresc prea mari pentru acvariul acela. Eu l-as popula cu vreo 7 - 8 neoni (destul de usor de intretinut, nu fac mizerie multa si sunt frumosi - parerea mea) si un ancistrus. Si bineinteles plante naturale...
Un cm diametru cred ca e cam mare.. cea mai simpla solutie ar fi nisipul de constructie de 1 - 3 mm. Il gasesti pe la firmele care comercializeaza materiale de constructii.

Forum Index » Profile for m_3 » Messages posted by m_3
Go to: