[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Florin82
Forum Index » Profile for Florin82 » Messages posted by Florin82
La creveti inca nu ma gandesc. Apa rezultata din osmoza este benefica pentru anumite plante? Sa zicem plantele tip gazon.
Eu am 20 de l )). Am un acvariu nano si vreau sa-l restartez. Deci nu se renteaza o instalatie de osmoza la acvarii de dimensiuni mici?
Care sant avantajele apei de osmoza inversa in acvariu de apa dulce? Si cum vine montata montata instalatia? As vrea sa folosesc asa ceva pe viitor. Nu prea am incredere in apa de retea.
Eu am urmatorul program. ON 9-12 pauza 12-17 ON 17-21. Deci 8 ore. Parca au mai disparut din alge. Mentionez ca nu fertilizez cu nimic decat ca la fiecare schimb de apa adaug putin de Easy Medium Filter. Cam pe la sfarsitul luniii vreau sa iau un sistem mini de CO2 de la Tropica si sa fertilizez.
Un filtru extern ar fi foarte bun.
Ce instalatie de iluminat ar trebuie pentru Cuba ca sa se dezvolte bine? Acvariul este de 20l. Am gasit pe Nevertebrate modelul de la Dennerle Scapers Light 24W 8000 K. Stiu ca trebuie si Co2 si substrat de calitate. Dar nu stiu sigur ce necesar de lumina ar trebui. Din ce am citit are un necesar crescut de lumina. Sant mai multe modele de lampi dar asta mi s-a parut mai bun.
Important este sa nu grabesti. Usor. Cu rabdarea treci marea. Sau cu rabdarea faci acvariu frumos.
Eu in locul tau as face asa. Ia un substrat ceva mai bun cateva plante easy si cam atat. La pesti poti sa te gandesti dupa 1 luna. Ia niste teste pt apa. Daca apa e buna poti baga pestii. Deci important este sa nu te grabesti. Auci pe forum sant multe informatii care te pot ajuta.
Scoica aia nu prea are ce cauta in acvariu. Creste duritatea apei. Cred ca in acvarii marine isi gaseste cel mai bine locul. Eu zic ca ar fi bine sa o scoti. Mai asteapta o alta parere de la colegi.
Deci eu nu am inteles nimic. Fi putin mai explicit.
Pentru inceput citeste Inceputul-primul acvariu de aici din forum. Te va ajuta sa eviti unele greseli de incepator (eu deja le-am facut ) ).
Ca sa curat furtunele am cumparat o perie daca stiti cum e aia de sticle gen damigeana. Cred ca merge. Are peria cam mare pt diametrul furtunului dar mai tai din perie.
Il las sa faca o luna de zile. Saptamana viitoare il voi curata. Astazi voi schimba decat apa din acvariu. Mersi de raspuns.
Am un filtru extern Eden 501 pus in functiune pe 1 februarie. Puteti sa-mi spuneti la ce perioada trebuie sa-l curat? Vad ca s-a adunat mizerie in el. Pot sa iau apa plata sa-l spal sau cu apa din acvariu pe care o schimb?
Ma apuc de strans banisori si in 2 luni imi iau un sistem co2 cu butelie. Pe asta as dori sa-l iau. Sistem CO2 Tropica Plant Growth System Nano. Cred ca il stiti. Oricum vreau sa ma las de tigari )) Am un motiv in plus sa ma las.
Ma poate ajuta la ceva chestia asta. Din ce am citit eu ar ajuta la ceva. Daca nu este bun materialul din care este confectionata sita poate imi recomandati altul. CO2 inca nu l-am pus. Nici nu stiu daca mai am loc. Cred ca mai bine iau o varianta lichida de co2.
image
image
Am vazut pe youtube un tutorial despre confectionarea unui Twinstar. Eu am folosit sita de la un magazin de constructii cred ca este cromata. Aparatul functioneaza scoate bule. E conectat la un incarcator de laptop. Acum nu stiu sigur daca am facut bine. Ma refer sa nu stric apa. Poate sitele nu sant de inox si cu timpul vor rugini. Partea unde iese bule s-a facut vanata adica sita.
Ast?zi voi schimba apa. Apa o ?in la declorinat peste 24 de ore. Geamurile le curat cu un card. Voi baga înapoi difuzorul de CO2 dar il voi pune in dreptul filtrului la in. Ave?i idee cam la cât trebuie cur??at filtrul extern? L-am pus de pe 1 februarie.
Deci este mai buna varianta care contine azot si fosfor sau cea premium? Maine voi da comanda. Adaugarea de fertilizanti vor stopa cresterea algelor?

Forum Index » Profile for Florin82 » Messages posted by Florin82
Go to: