| Message |
|
|
Azi fiind liber am iesit sa-mi caut inspiratie pentru noul acvariu  ). Sa ne relaxam putin. Sper sa placa.
https://www.youtube.com/watch?v=yvqx2gZa4yk
|
 |
|
|
Eu in locul tau nu as alege xipho. Se inmultesc ca nebunii. Daca vrei neaparat trebuie sa ai acvariul plantat ca sa scape puisorii. Nu toti dar mai scapa. E frumos sa ii vezi crescand. Azi e mic maine e mare
|
 |
|
|
|
Ce plante ai acolo? Da mai multe detalii despre perioada de iluminat etc. Ce pietre sant alea? Un filtru extern nu ar strica. Ai introdus pestii direct in acvariu? Cel mai bine citeste Inceputul-primul acvariu. Sant destule informatii pentru un incepator. Da cat mai multe detalii despre acvariul tau ca sa te ajute colegii mei. Tu probabil nici nu ai lasat acvariul la ciclat.
|
 |
|
|
|
Da isi ataca pui. Daca ai acvariul plantat pui au mai multe sanse sa scape.
|
 |
|
|
|
Felicitari pentru acvariu. Este foarte frumos. Am v?zut ca ai o lampa Aquazonic 2x24. Ce poti spune despre ea. As vrea sa iau si una pentru un acvariu de 60 l. Are 38x38x43. Neoanele le-ai schimbat?
|
 |
|
|
adrian09 wrote:in general filtrarea care vine la Kit cu bazinul,nu asigura decit minimul...nu au spatiu necesar pentru o filtrare bio pe masura...de preferat un extern minim pentru bazine de 100 litri
Vrei sa spui c? pt un acvariu de 60l un filtru intern este suficient?
|
 |
|
|
|
Stie cina dac? filtru de colt de la Dennerle este bun? Acvariul meu de 60 l se vinde împreuna cu el. Eu am luat decât acvariul.
|
 |
|
|
|
Eticheta de sub acvariu mi se pare cunoscuta. Parca este de la Easy Life Medium Filter.
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:
Cam asta ar fi ideea, daca te atrage. Insa eu as merge pe un trunchi care sa iasa putin din apa, fara coroana, si sa fie mai bine reprezentat la nivel de radacini. Intelegi ce vreau sa aspun?
Uite, am luat la nimereala o bucata de hirtie si un pix ... cam asa ceva:
In rest, citeva pietre mici, plante joase, eventual gazon, o tufa de Helferi ...
Da ideea ta cu radacina este originala cred ca la sfarsit dupa ce strang tot necesarul de echipamente va urma si copacul ala de pe nevertebrate. Ce plante sa mai pun ma refer ceva cu crestere mai rapida sa concureze cu algele.
|
 |
|
|
Silviu in legatura cu copacul uite ce am gasit pe nevertebrate. Costa ceva dar cred ca merita. https://www.nevertebrate.ro/lemn-aquadeco-aqua-bonsai-m-23-30-cm-19445
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Capac la acvariu am de sticla. Vine pus pe suporti de plastic de marginea acvariului. Dar cred ca nu o sa pot sa-l pun deoarece nu va avea loc furtunele pentru filtru. La substratul ada voi renunta e ?i mai scump ?i preten?ios. Pentru lumina as vrea niste sugestii. A 2-a lampa care am enumera?i la începutul postului e cu tuburi t5. As dori sa ?tiu dac? e buna. În legatura cu flora vreau neap?rat gazon. Da stiu ca trebuie si co2. Nu voi lua nimic nimic pana nu va cer p?rerea. Sant patit.
|
 |
|
|
|
Salutari. Am cumparat un acvariu Dennerle NanoCube 60 Litri. Are urmatoarele dimensiuni:38x38x43 cm. As dori sfaturi pentru filtrare,substrat,lumina,flora si fauna. Deci cam despre tot. Pentru filtrare as lua un filtru extern Dennerle Scapers Flow. Pentru substrat as merge pe produse ADA sau Dennerle. Pentru lumina as merge pe LAMPA DENNERLE SCAPERS LIGHT 24W 8000 K sau Lampa suspendata Aqua Zonic 2x24W. Pentru flora si fauna nu stiu sigur ce vreau
astept sugestii. M-am tot uitat pe nevertebrate dar nu pot sa ma hotarasc.
|
 |
|
|
|
Azi mi-a venit linia de Masterline. Am inceput sa sa fertilizez si deja iese din plante firisoare de bule. Producatorul recomanda ca la 30 de l sa se dozeze zilnic 1 ml. Si pentru macronutrienti si micronutrienti. La fel si co2 tot 1ml zilnic. Pot sa alternez 2 zile macro si 1 zi micro? Cum credeti ca este mai bine? Sau sa dozez zilnic macro micro si sa urmaresc ce se intampla cu plantele. Am dat comnada si de un acvariu Dennerle de 60l care va ajunge peste 10 zile maxim.
|
 |
|
|
|
Plus ca trebuie sa imi vina si o lampa Dennerle de 11w.
|
 |
|
|
|
Bacopa caroliniana, Eleocharis pusilla si Marsilea hirsuta. Am pe toate algele alea verzi nu stiu cum se numesc acum. Ma gandesc daca fertilizez cu micro macro si co2 lichid poate reusesc sa fac un echilibru plante-alge. Poate sa reduc si numarul algelor. Si un anubias legat de un mopani dar e cam distrus de alge.
|
 |
|
|
|
Eu pana acum nu am folosit nici un fel de fertilizare. Doar c02 din spray in clopot de la tropica si Easy Life Medium Filter. Dar macro si micro deloc.
|
 |
|
|
|
Foloseste cineva linia de fertilizare de la Masterline inclusiv cu carbon lichid? As vrea sa iau de pe nevertebrate. Din cate am inteles sant produse la noi in Romania.
|
 |
|
|
|
Cu ce se remineralizeaza? Nu pot sa o folosesc direct fara remineralizare?
|
 |
|
|
|
A inca ceva. Apa rezultata din osmoza este un aliat impotriva algelor?
|
 |
|
|