Am 7 bazine inseriate, adica apa curge prin ele intr-o anumita ordine, adica pe cele de pe acelasi nivel prin gauri de nivel constant, iar pe rafturile inferioare prin suprapline. Bazinele sunt asezate pe trei nivele de inaltime plus sistemul de filtrare sub raft, deci apa are trei caderi. Ideea de baza ar fi sa elimin orice din acvarii, inclusiv reactoarele de co2, pe care ma gandeam sa le bag in sump, unde sa fie si incalzitoarele, fertilizarea automata, flotorul de completat apa si ce o mai fi.
Problema cea mare este ca presimt ca o sa am niste pierderi maricele de co2 unde apa se varsa catre raftul inferior, dar habar nu am cat se pierde. Poate tot, poate insesizabil.
Ca model de reactor mi-am improvizat ceva pe modelul sera, din sticle pet de jumatate de litru, adica apa de la pompa vine prin gatul sticlei, dioxidul este introdus prin josul sticlei, se barboteaza acolo de zor si pe jos, prin fundul ciuruit

al sticlei iese apa imbogatita. Nimic nu se pierde, totul se dizolva

. Metoda a functionat perfect in trecut si probabil ca va functiona si acum.
Intrebarile mele sunt:
Sa montez in sump mai multe reactoare de jumatate de litru, sau unul mare, de exemplu o sticla de 5 litri?
Sa montez totusi reactoare in fiecare bazin?
Caderile de apa sunt prin furtune de absorbtie de 5cm diametru, daca se pierde co2 in acea cadere (spatiu inchis) oare nu difuzeaza tot inapoi in apa?
Volumul total al bazinelor este de 2000 litri, iar volumul sumpului este de 300 litri.