[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: giov
Forum Index » Profile for giov » Messages posted by giov
Am gasit pe net despre reproducere.Stiu in mare care e treaba.In afara de varianta cu ciclide mai e o varianta. 1 bol umplut cu bile sau pietre si deasupra lui un ghiveci cu gaura pe unde sa intre pestii.De unde m-am documentat era in engleza si nu avea nici poze asa ca imi este cam greu sa-mi imaginez exact cum e treaba.o idee mi-am facut dar as vrea si parerile voastre.multzumesc
Am 4 exemplare adulte si as vrea sa reproduc aceasta specie.poate ma putetzi ajuta cu niste informatzii utile .Va multzumesc
A.........Scria mai sus pretul si la una si la cealalta.
andras wrote:Incepe hranirea de la depunere a 8-a zi cand innoata deja in stol.

Puii in seara asta au inceput sa innoate.sunt vreo 5 care innoata.pana maine cred ca o sa innoate toti.cred ca maine pe la amiaza le dau prima masa.Cred ca am vreo150-200 de bucati
andras wrote:Da-le galbenus de oua asa cum am mai explicat, si tetramin bine framantat intre degete. Totusi duc cu mine artemia inceputa, si daca se iveste ocazia iti pun la posta.
Ma descurc cu pana vine artemia dar numa sa vina.Nu are rost sa-mi trim cutia aia inceputa,pot astepta pana cumperi.
andras wrote:Cate cuti sa-ti iau?

Pai nu stiu cat costa.Cat costa cutia cu sare in ea si cea fara?
giov wrote:As fi foarte reconoscator daca m-ai putea ajuta cu artemia.Au inceput puii de scalar sa innoate si nu am ce sa le dau de mancare.Am pierdut si cultura de micro si nu am crescatori in oras de la care sa iau.Am niste sera micron(mancare speciala pentru alevinii pestilor ovipari de la SERA)dar nu stiu cat o fi de buna pentru scalari.Nu am mai incercat niciodata la pui cu asta.Abia am comandat-o de pe internet.

Mesajul asta este pentru Andras.Sa se stie :-)
[quote="Porcu'"]
O cantitate mare gasesti la Sera - o cutie cu 425 grame oua costa vreo 300 lei.[/quote:7fc80426dc"]
E prea scump.Eu am gasit sa comand din state si ma costa cu transport cu tot 150 ron tot 425g.(dar nu stiu in cat timp ajunge).Mi-ar trebui urgent.Oricum eu ma gandeam ca productie de artemia autohtona sa o iau cu 100ron/ kg sa maxim 150.Nu prea imi permit sa arunc aiurea cu banii.Astia de la sera sunt cam porci cu pretul ala.Da tot nu mi-ai spus cate grame intra in 170ml.
As fi foarte reconoscator daca m-ai putea ajuta cu artemia.Au inceput puii de scalar sa innoate si nu am ce sa le dau de mancare.Am pierdut si cultura de micro si nu am crescatori in oras de la care sa iau.Am niste sera micron(mancare speciala pt alevinii pestilor ovipari de la SERA)dar nu stiu cat o fi de buna pt scalari.Nu am mai incercat niciodata la pui cu asta.Abia am comandat-o de pe internet.
Eu as vrea o cantitate mai mare.Sa stii ca pot sa-ti trimit banii dinainte sa nu fie probleme.am incredere.la ce cantitati se mai gasesc?ce pret au?
andras wrote:Merg la Tg-Mures intre sarbatori. 250g de artemia pregatita cu sare costa cam 22 lei. Firma Dajana.

Porcu vad ca nu raspunde.Ai idee tu cate grame de artemia simpa intra in 100ml?pot comanda de pe internet produse de la firma asta,Djana?.Daca nu, poti sa ma ajuti intr-un fel sa-mi cumperi u si sa-mi trimiti prin posta?
Foarte frumoasa initiativa ta Andras.As vrea si eu sa le urez pe acesta cale tuturor membrilor forumului(inclusiv tie ) Sarbatori Fericite,un An Nou fericit,si fie ca acvariile din casele voastre sa va aduca numai satisfacii si bucurii.
Porcu'"]Eu folosesc de la Dajana oua simple - 17 lei/100ml.[/quote:4c8d2787da wrote:
Ai idee cate grame intra la 100ml?Vreau sa fac niste comparatii.Pot comanda de pe internet de la firma asta?
andras wrote:Eu am de un an un acvariu 100x35x45 din sticala de 6mm, cu doua fisii de 3,5 cm tot din sticla de 6mm puse perpendicular pe geam, si legate la miloc intre ele cu o fasie lata de 10 cm, deci in forma de H. Pana acum a rezistat, nu se indoaie le mijloc cand este plin.
Totusi as recomanda sticla de 8mm, am scris cele de dinainte ca sa vezi ca 8mm sunt de ajunsi. Eu in ianuarie o sa fac un acvariu nou la aceleasi dimensiuni, si merg tot cu 8mm, nu mai risc.

Eu ma gandeam sa fac un bazin 100-40-40 tot cu geam de 6mm(nu este de 8mm la mine in oras).Daca pun fasiile pe lat si nu perpendicular si apoi pun si fasia de mijloc are ceva?eu cred ca rezista nu?(pin fasiile de 6 mm grosime si 4cm latime,iar cea de mijloc de 6cm).
andras wrote:
Mai asteptam vesti. Ma bucur pentru tine.
Mie mi-au depus ieri, dar s-au albit pana azi. Am apa foarte dura >17 Gh. De cand m-am mutat la Sf-Gheorghe nu prea imi iese nimic. Am strans niste zapada la topit, o sa mai incerc peste cateva zile.

Mersi pentru sustinere.si apa mea de la robinet are tot 17dgh dar am folosit apa distilata si am adus-o la 6.vad ca au eclozat cam 40%.au fost cam 700-800 de icre de toate.Vezi ca am incercat sa te contactez pe mess .Spuneai ca-mi poti face rost de artemia.am comandat cateva plicuri de la sera sa am ce sa le dau pentru inceput dar trebuie sa-mi cumpar o cantitate mai mare si mai avantajoasa la bani ca pliculetele astea sunt scumpe tare.
harry-ab wrote:No problem, stai linistit. Redu aerarea, sa nu fie prea puternica sa agite apa.

Am redus-o deja.o reduceam mai devreme dar au eclozat noaptea.mersi
M-am trezit dimineata si am gasit o gramada de pui de scalar pe fund in acvariul special amenajat pt eclozarea icrelor.Puii au eclozat peste si nu am avut timp sa dau mai incet piatra de aer si au zburat vreo 100 de pe frunza.Am de ce sa-mi fac griji pt puii care sunt pe fund?repet :acvariul este special amenajat pet eclozarea icrelor(are 10 l,piatra de aer si un mic filtru,in rest e gol golut).
aladin wrote:
aproape lunar....te pot lua cu mine,dar nu pot sa-ti asigur cazare in bucuresti...deobicei stau macar o noapte acolo..

Ma intereseaza daca u stii unde se vand pesti ,hrana ,magazine de specialitate si daca ai timp sa mergi pe la ele.ma descurc eu de cazare pana la urma.problema asta e ca nu stiu pe unde sa ma duc.
Imi cer scuze pt mesaj .Nu ma pricep deloc sa pun quote.Sper sa intelegi ce am vrut sa spun .Scuze inca o data
Porcu'"][quote:ff22489d7e="giov wrote:Ca nu se albesc toate odata e logic, chiar daca nu sint fecundate. Se albesc pe masura ce sint atacate de bacterii. Cu cit apa e mai sterila, se albesc mai tirziu chiar daca-s nefecundate.
.Da...,deci asta e combinatia.Am inteles.
Si eu ma gandeam ca 6dgh e destul de bine dar vad ca au trecut 48 de ore si deja s-au albit cam 60%din icre.
Porcu wrote:Crezi ca e posibil sa fie ceva toxic in apa din zona ta sau in apa distilata?sa fie sterili toti masculii?
In apa din zona sunt sigur ca nu e nimic toxic(la celelalte specii eclozeaza icrele foarte bine chiar si la 17 dgh).masculii nu sunt toti cumparati o data .sunt luati din locuri diferite la perioade diferite de timp deci nu au cum sa fie sterili toti.daca ii luam pe toti o data dintr-in loc mai ziceam da aasa.........Iar apa distilata e pentru consum(o folosesc pentru concursuri la culturism,asa beau sportivii inainte de concurs sa se deshidrateze,apa asta nu contine saruri si minerale.e distilata natural).deci cade si asta

Porcu"Se mai poate sa nu fie in stare sa scoata pui fiind subnutriti (spuneai ca te miri ca mai sint in viata la ce putin maninca). Mi se pare cea mai plauzibila explicatie, desi nu ma satisface pe deplin, daca au ajuns in starea de a depune, inseamna ca nu-s chiar asa subnutriti. Ciudata situatie.[/quote wrote:
Aici am exagerat eu.pestii arata foarte bine si sunt sanatosi .am sa pun niste poze cu ei(daca imi explici cum).ziceam si eu asa.......(nu mananca asa mancarea cu pofta dar in rest e ok sunt vioi ,sunt bine).
Nu stiu care sa fie problema.Oricum cert e ca icrele nu sunt fecundate din start de asta se albesc nu?(eu i-am urmarit mereu si am vazut ca masculii le fecundeaza).
Am citit ca la pestele neon femela daca sta in apa dura i se sclerozeaza ovarele si nu mai ies pui din icrele ei niciodata.O fi valabil si pentru scalari(avand in vedere ca apa asta este foarte dura,ajunge si la 23-24 in acvariu dupa ce se evapora si mai completez).
[qoute]Daca nu gasesti rezolvarea, incearca sa-i pacalesti pe scalari cu niste Hikari pentru Discus, e o hrana extraordinar de apetisanta pentru ei.

Am sa incerc si cu hikari .mersi.
Mai spune-mi o treaba ca vad ca esti cunoscator sa nu mai deschid alt topic:mai multe perechi de scalari mi-au depus de mai multe ori si intampin mereu aceeasi problema.Icrele se albesc una cate una,(nu e ciuperca aceea alba,doar se albesc),interesanta e ca nu se albesc toate o data ci raman chiar si dupa 48 de ore icre perfecte(daca erau nefecundate nu trebuia sa se albeasca toate o data?).Am citit undeva ca si de la tubi se poate intampla asta dar avand in vedere dupa cum bine stii ca scalarii meu nu prea au vazut tubi cade.(le-am mai dat ca hrana vie larve de libelula dar foarte rar,o data pe luna,cand gaseam).Am apa foarte dura in zona(17dgh) si am crezut ca de la asta nu se fecundeaza icrele ,am combinat-o cu apa distilata si am adus-o la 6 dgh(apa distilata buna de baut) si tot s-au albit.Oare este si 6 dhg prea mare?sa o duc pana la 3-4?am incercat si sa las icrele cu parintii si sa le separ dar tot acelasi lucru se intampla.M-am documentat foarte mult despre scalari sunt sigur ca nu am avut niciodata 2 femele sa depuna(deja la fiecare mascul se cunostea protuberanta de pe cap ,plus de asta stau si le urmaresc comportamentul toata ziua).am facut totul ca la carte.cand am scos icrele in alt bazin am avut apa din bazinul unde au fost depuse la aceeasi temperatura, cu piatra de aer nu sa bata direct pe ele,am pus triplaflavin.nu stiu ce sa fie .Banuiesc ca trebuia sa iasa o data daca am avut atatea perechi ,nu cred ca ei sunt de vina.o fi fost si apa de duritate 6 prea mare ca icrele sa poata fi fecundetae?

Forum Index » Profile for giov » Messages posted by giov
Go to: