[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Pui de scalari,Urgent!  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
giov
Member
[Avatar]

IP:

M-am trezit dimineata si am gasit o gramada de pui de scalar pe fund in acvariul special amenajat pt eclozarea icrelor.Puii au eclozat peste si nu am avut timp sa dau mai incet piatra de aer si au zburat vreo 100 de pe frunza.Am de ce sa-mi fac griji pt puii care sunt pe fund?repet :acvariul este special amenajat pet eclozarea icrelor(are 10 l,piatra de aer si un mic filtru,in rest e gol golut).

0000
[Email] [Yahoo!] [MSN] [ICQ]
harry-ab
Member

IP:

No problem, stai linistit. Redu aerarea, sa nu fie prea puternica sa agite apa.
[Yahoo!]
giov
Member
[Avatar]

IP:

harry-ab wrote:No problem, stai linistit. Redu aerarea, sa nu fie prea puternica sa agite apa.

Am redus-o deja.o reduceam mai devreme dar au eclozat noaptea.mersi

0000
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Mai asteptam vesti. Ma bucur pentru tine.
Mie mi-au depus ieri, dar s-au albit pana azi. Am apa foarte dura >17 Gh. De cand m-am mutat la Sf-Gheorghe nu prea imi iese nimic. Am strans niste zapada la topit, o sa mai incerc peste cateva zile.
[Email] [WWW]
giov
Member
[Avatar]

IP:

andras wrote:
Mai asteptam vesti. Ma bucur pentru tine.
Mie mi-au depus ieri, dar s-au albit pana azi. Am apa foarte dura >17 Gh. De cand m-am mutat la Sf-Gheorghe nu prea imi iese nimic. Am strans niste zapada la topit, o sa mai incerc peste cateva zile.

Mersi pentru sustinere.si apa mea de la robinet are tot 17dgh dar am folosit apa distilata si am adus-o la 6.vad ca au eclozat cam 40%.au fost cam 700-800 de icre de toate.Vezi ca am incercat sa te contactez pe mess .Spuneai ca-mi poti face rost de artemia.am comandat cateva plicuri de la sera sa am ce sa le dau pentru inceput dar trebuie sa-mi cumpar o cantitate mai mare si mai avantajoasa la bani ca pliculetele astea sunt scumpe tare.

0000
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Merg la Tg-Mures intre sarbatori. 250g de artemia pregatita cu sare costa cam 22 lei. Firma Dajana.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

andras wrote:Merg la Tg-Mures intre sarbatori. 250g de artemia pregatita cu sare costa cam 22 lei. Firma Dajana.
Eu folosesc de la Dajana oua simple - 17 lei/100ml.

Poze: smilie ... Poze cu plante
grammy
Junior member

IP:

Va salut domnilor, sunt un mare pasionat de acvaristica, insa pana acuma nu am reprodus inafara de pestii vivipari nimic desi am acvarii de 15 ani. Vad ca va pricepeti la inmultit scalarii, as fi foarte recunoscator dc m-ati invatat si pe mine ce trebuie sa fac pt a-i inmulti. In primul rand care sunt diferentele intre un mascul si o femela? Cati mascului trebuie la cate femele pt a se imperechea? Trebuiesc oferite conditii speciale pt imperechere? La ce varsta ajung maturi dpdv sexual? Cum im dau seama ca trebuie sa depuna icre si lapti ca sa stiu sa ii mut in maternitate? Se pune plasa jos ca sa cada icrele fara ca adultii sa le poata manca? In mare as vrea sa stiu totul despre inmultirea lor . Va multumesc mult pt orice ajutor!
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Grammy pt inceput citeste aici http://companie.go.ro/Pesti/Scalar.html
[Email] [WWW]
giov
Member
[Avatar]

IP:

Porcu'"]Eu folosesc de la Dajana oua simple - 17 lei/100ml.[/quote:4c8d2787da wrote:
Ai idee cate grame intra la 100ml?Vreau sa fac niste comparatii.Pot comanda de pe internet de la firma asta?

0000
giov
Member
[Avatar]

IP:

andras wrote:Merg la Tg-Mures intre sarbatori. 250g de artemia pregatita cu sare costa cam 22 lei. Firma Dajana.

Porcu vad ca nu raspunde.Ai idee tu cate grame de artemia simpa intra in 100ml?pot comanda de pe internet produse de la firma asta,Djana?.Daca nu, poti sa ma ajuti intr-un fel sa-mi cumperi u si sa-mi trimiti prin posta?

0000
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Incerc sa-ti procur din acela care a recomandat Porcu, si iti trimit cu ramburs.
Daca gasesc din acela care folosesc si eu, iti convine? Poti pregati in jur de 20 de portii din el. Gramajul cu sare este tot de 250g ca si ml asa scrie pe el.
[Email] [WWW]
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

o portie te tine 2-3 zile
[Email] [WWW]
giov
Member
[Avatar]

IP:

Eu as vrea o cantitate mai mare.Sa stii ca pot sa-ti trimit banii dinainte sa nu fie probleme.am incredere.la ce cantitati se mai gasesc?ce pret au?

0000
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

N-am vazut cutii mai mari, eventual ma interesez.
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

giov wrote:
Porcu'"]Eu folosesc de la Dajana oua simple - 17 lei/100ml.[/quote:b1f455d723 wrote:
Ai idee cate grame intra la 100ml?

Nu stiu cite grame intra in cutie, n-am raspuns pentru ca vroiam sa ma uit pe ambalaj .

Paranteza: Sera recomanda urmatoarele conditii la eclozare:
- concentratia de sare: 30-60 g/l
- temperatura apei: 27° C
- alcalinitate: pH 8,1-8,3
- densitatea culturii: 1,5-2 g de oua/litru apa
- lumina: 200 Lux.

O cantitate mare gasesti la Sera - o cutie cu 425 grame oua costa vreo 300 lei.

Poze: smilie ... Poze cu plante
giov
Member
[Avatar]

IP:

As fi foarte reconoscator daca m-ai putea ajuta cu artemia.Au inceput puii de scalar sa innoate si nu am ce sa le dau de mancare.Am pierdut si cultura de micro si nu am crescatori in oras de la care sa iau.Am niste sera micron(mancare speciala pt alevinii pestilor ovipari de la SERA)dar nu stiu cat o fi de buna pt scalari.Nu am mai incercat niciodata la pui cu asta.Abia am comandat-o de pe internet.

0000
giov
Member
[Avatar]

IP:

[quote="Porcu'"]
O cantitate mare gasesti la Sera - o cutie cu 425 grame oua costa vreo 300 lei.[/quote:7fc80426dc"]
E prea scump.Eu am gasit sa comand din state si ma costa cu transport cu tot 150 ron tot 425g.(dar nu stiu in cat timp ajunge).Mi-ar trebui urgent.Oricum eu ma gandeam ca productie de artemia autohtona sa o iau cu 100ron/ kg sa maxim 150.Nu prea imi permit sa arunc aiurea cu banii.Astia de la sera sunt cam porci cu pretul ala.Da tot nu mi-ai spus cate grame intra in 170ml.

0000
giov
Member
[Avatar]

IP:

giov wrote:As fi foarte reconoscator daca m-ai putea ajuta cu artemia.Au inceput puii de scalar sa innoate si nu am ce sa le dau de mancare.Am pierdut si cultura de micro si nu am crescatori in oras de la care sa iau.Am niste sera micron(mancare speciala pentru alevinii pestilor ovipari de la SERA)dar nu stiu cat o fi de buna pentru scalari.Nu am mai incercat niciodata la pui cu asta.Abia am comandat-o de pe internet.

Mesajul asta este pentru Andras.Sa se stie :-)

0000
andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Da-le galbenus de oua asa cum am mai explicat, si tetramin bine framantat intre degete, artemia soseste numai dupa sarbatori. Eu am acasa un jumat de cutie, dar nu stiu cand sa pun la posta, miine deja sunt pe drum pana pe 26. Trebuie sa ajung in diferite locatii de sarbatori la rude (soacra, sora), si trebuie sa calatoresc si in interes de serviciu. Totusi duc cu mine artemia inceputa, si daca se iveste ocazia iti pun la posta. Te rog sa-mi trimiti adresa ta pe mail.
Imi pare rau de situatie. Cate cuti sa-ti iau?
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: