[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Barbucatalin
Forum Index » Profile for Barbucatalin » Messages posted by Barbucatalin
LiRo wrote:Sigur testele pe care le-ai facut nu sunt ok...
1. Clor - imposibil sa fie 0

Sunt JBL 6 in 1. Am zis ca ii pacalesc pentru ca costa mai putin, dar cred ca m-am pacalit pe mine
o sa pun o poza cand mai fac o data un test...

LiRo wrote:2. In Brasov mai e o mica mare problema - pH-ul ... la mine are valori destul de ridicate pe apa de la robinet

Cat ai PH-ul? La mine e 7 - 7,5 cu test facut la picatura, deci cu exactitate mai mare...

Tinand cont ca urmeaza un acvariu de ciclide mai trebuie sa mai vin cu niste Ph de acasa...

LiRo wrote:
Eu personal las apa la declorificat cel putin 36 ore inainte sa fac schimburile regulate de apa ( 25% cam la 3-4 zile ).

si eu la fel... dar urmeaza un acvariu de 350l si 25% e cam mult sa o pun deoparte... deci va trevui sa fac un filtru cu carbon si bumbac pentru a umple direct de la robinet...

Salut,

hai ca ma trezesc si eu dupa 1 an de zile cu comentariu dar acum ma lovesc si eu de problema asta si nu prea inteleg logica lucrurilor...

Daca se pune un burete pe admisie, toata mizeria nu mai este trasa in filtru, ci ramane in burete in cel mai bun caz, daca nu pica inapoi in acvariu. Daca ramane in burete, la un moment dat acesta se va imbiba cu mizerie si tot la aceeasi situatie se va ajunge. sa respinga mizeria inapoi in acvariu in loc sa o capteze...

Prefiltrul Eheim 4004320 este de fapt un burete grosier mai fancy, pus intr-o carcasa de plastic...

Cred ca cea mai buna saolutie ar fi un prefiltru extern (gen SUNSUN PREFILTRU HW-602A)... si filtrul extern umplut cu mai multa filtrare biologica...

Skimmerul este doar pentru biofilm...
Acum am vazut ca nu apar corect diacriticele si e destul de greu de citit. Scriu de pe telefon si imi intra autocorectul...
Priceput.

Mul?umesc mult pentru r?spuns.

P.s. Am achizi?ionat un acvariu de 350 l ?i o sa trec pe ciclide. Am citit ni?te mai multe thread-uri pe aceasta tema ?i î?i apreciez r?spunsurile!
Salut,

Am un acvariu de 60l cu 2 scalari, 6 neoni, 3 molly, 3 guppy ?i 2 Cory. 2 plante.
Filtru intern.

Am f?cut un test de apa cu JBL Easy Test 6 in 1.

Rezultatele:
NO3 250 !!!
NO2 0
GH intre 14 ?i 21
KH 10
PH 7.6
CL 0

Mai am un acvariu de pui de 20l cu vreo 50 de pui pana într-un cm.
Filtru cascada, acvariu f?r? decor, plante sau substrat. Fundul încerc sa îl men?in cat mai curat...
Rezultatele:
NO3 250 !!!
NO2 0
GH >21!!!
KH 15
PH 7.6
CL 0

Ambele acvarii func?ioneaz? de vreun an. Schimb apa 1 data pe s?pt?mân? vreo 15-20%. Apa sta la de clorurat.

Apa robinet:
NO3 25
NO2 0
GH >14 <21
KH 15
PH 8 din kit (7 la testul cu picatura)
CL 0 !?!?

1. Ce pot face sa scad NO3? Dac? schimb apa mai des sau mai mult nu afecteaz? pe?tii? Prea multa apa noua?
Am pierdut ni?te o tura de pui de guppy la un moment dat. Toate au fost bune vreo 2 s?pt?mâni, apoi a început sa li se strâng? cozile. În prima zi a murit unul, în a 2 doi, în a treia 5 etc pana au murit to?i. Schimbam apa vreo 30% o data la 5-6 zile ?i dup? aia am citit ca nu prea le face bine acest lucru la puii de guppy. Am început sa schimb mai pu?in ?i nu am mai avut probeleme de genul asta...
Cat de nasoala este valoarea de 250? Mi a murit de curând un neon care a sl?bit foarte foarte mult, în rest nu prea am probleme... Am avut o femela molly care 2 zile a stat în pozi?ie de verticala cu botul în jos în partea inferioara a bazinului, am scos o la aer, s a zb?tut 15 secunde, a mai stat o zi asa apoi vad ca ?i a revenit.
În acvariu de pui nu am probleme de deces...

2. În acvariul de pui mi a ie?it GH mai mare de 21, valoare care era trecuta cu rosu pe instruc?iunile de la tester. Cum o pot mic?ora ?i este atât de importanta?

Din fericire la momentul respectiv, ?i din p?cate acum, nu prea mi a pl?cut chimia la ?coal?...

3. E posibil sa am CL 0 la apa de la robinet? Stau în Bra?ov...

Merci!

m-am uitat putin pe net si mi-au ramas in minte:
JBL CristalProfi greenline 1901
Eheim Professionel 4+ 600

Nu vor trece cabluri prin perete.
il voi instala cu tot cu capac.

Peretele are 28cm. Acvariul are latime de 55cm. Pentru diferenta nu stiu ce sa fac mai bine. Sa fiu sigur si sa pun zid, sau o fi de ajuns is o comoda (si asa castig si spatiul de dedesupt) si sa pun un blat pe toata suprafata acvariului. Mi-e teama sa nu lucreze PAL-ul si sa creeze diferenta de nivel.
Salut,

am cumparat un acvariu Juwel Rio 300 (350l !?) si as vrea sa il populez cu ciclide africane.
Deoarece filtrul intern care vine cu acvariul nu este chiar tocmai potrivit, as vrea sa va intreb ce filtru imi recomandati pe post de filtru extern.

Deasemenea, o intrebare suplimentare: as vrea sa sparg un perete si sa il incastrez in el, astfel incat sa am vizibilitate pe ambele laturi mari ale acvariului din 2 camere diferite. pentru a nu avea probleme cu fixarea lui in perete la cutremure etc... imi puteti da un sfat cu ce distanta ar trebui sa las stanga-dreapta fata de perete? sau sa fac gaura exact cat acvariul.

Multumesc mult!
Salut!

Vreau sa îmi achizi?ionez un acvariu de 350l ?i sa îl populez cu ciclide africane.
Acvariul as vrea sa îl pozi?ionez ca un fel de perete desp?r?itor într o camera, astfel încât sa fie perpendicular pe peretele camerei, deci ambele laturi mari sa fie vizibile.

Nu ?tiu ce ar trebui sa aleg:

- acvariu din comer? Juwel Rio 300, care, din cate am citit, are o calitate buna a sticlei ?i a finisajelor. Dezavantajul cred ca este sistemul de filtrare inclus în pachet, care ocupa destul de mult spa?iu, este inestetic la vedere ?i nu ?tiu ce randament are. Din aceste motive cred ca as vrea sa instalez un filtru extern dar astfel dau banii degeaba pe filtrul inclus...

- acvariu custom made. Avantajul este ca dau banii pe filtrare o singura data dar nu ?tiu ce calitate ?i siguran?? a acvariului pot ob?ine.

Din p?cate nu am nici cea mai vaga idee despre filtrare.

Va rog sa ma ajuta?i cu ce varianta ar fi mai buna ?i ce filtrare ar trebui sa pun, wavemakere etc.

Mul?umesc!

Forum Index » Profile for Barbucatalin » Messages posted by Barbucatalin
Go to: