[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Analize proaste apa acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Barbucatalin
Junior member

IP:

Salut,

Am un acvariu de 60l cu 2 scalari, 6 neoni, 3 molly, 3 guppy ?i 2 Cory. 2 plante.
Filtru intern.

Am f?cut un test de apa cu JBL Easy Test 6 in 1.

Rezultatele:
NO3 250 !!!
NO2 0
GH intre 14 ?i 21
KH 10
PH 7.6
CL 0

Mai am un acvariu de pui de 20l cu vreo 50 de pui pana într-un cm.
Filtru cascada, acvariu f?r? decor, plante sau substrat. Fundul încerc sa îl men?in cat mai curat...
Rezultatele:
NO3 250 !!!
NO2 0
GH >21!!!
KH 15
PH 7.6
CL 0

Ambele acvarii func?ioneaz? de vreun an. Schimb apa 1 data pe s?pt?mân? vreo 15-20%. Apa sta la de clorurat.

Apa robinet:
NO3 25
NO2 0
GH >14 <21
KH 15
PH 8 din kit (7 la testul cu picatura)
CL 0 !?!?

1. Ce pot face sa scad NO3? Dac? schimb apa mai des sau mai mult nu afecteaz? pe?tii? Prea multa apa noua?
Am pierdut ni?te o tura de pui de guppy la un moment dat. Toate au fost bune vreo 2 s?pt?mâni, apoi a început sa li se strâng? cozile. În prima zi a murit unul, în a 2 doi, în a treia 5 etc pana au murit to?i. Schimbam apa vreo 30% o data la 5-6 zile ?i dup? aia am citit ca nu prea le face bine acest lucru la puii de guppy. Am început sa schimb mai pu?in ?i nu am mai avut probeleme de genul asta...
Cat de nasoala este valoarea de 250? Mi a murit de curând un neon care a sl?bit foarte foarte mult, în rest nu prea am probleme... Am avut o femela molly care 2 zile a stat în pozi?ie de verticala cu botul în jos în partea inferioara a bazinului, am scos o la aer, s a zb?tut 15 secunde, a mai stat o zi asa apoi vad ca ?i a revenit.
În acvariu de pui nu am probleme de deces...

2. În acvariul de pui mi a ie?it GH mai mare de 21, valoare care era trecuta cu rosu pe instruc?iunile de la tester. Cum o pot mic?ora ?i este atât de importanta?

Din fericire la momentul respectiv, ?i din p?cate acum, nu prea mi a pl?cut chimia la ?coal?...

3. E posibil sa am CL 0 la apa de la robinet? Stau în Bra?ov...

Merci!

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Partea proasta e ca valoarea aia de 250 pentru nitrati e foarte mare.
Partea buna e ca testele alea all-in-one sunt niste cacaturi... deci, probabil ca e o citire eronata.

Nitratii se scad prin schimburi de apa, in proportie aritmetica.
- presupunem ca ai un bazin de 100 litri si ai nitratii = 50
- daca faci un schimb de apa de 50 litri (50%), atunci si nitratii se injumatatesc. Ai priceput?

Recomand 2-3 schimburi mari (de 50%), cu apa statuta. Si, ia-ti niste teste ca lumea.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Barbucatalin
Junior member

IP:

Priceput.

Mul?umesc mult pentru r?spuns.

P.s. Am achizi?ionat un acvariu de 350 l ?i o sa trec pe ciclide. Am citit ni?te mai multe thread-uri pe aceasta tema ?i î?i apreciez r?spunsurile!
Barbucatalin
Junior member

IP:

Acum am vazut ca nu apar corect diacriticele si e destul de greu de citit. Scriu de pe telefon si imi intra autocorectul...
LiRo
Junior member
[Avatar]

IP:

Sigur testele pe care le-ai facut nu sunt ok...
1. Clor - imposibil sa fie 0
2. In Brasov mai e o mica mare problema - pH-ul ... la mine are valori destul de ridicate pe apa de la robinet

Eu personal las apa la declorificat cel putin 36 ore inainte sa fac schimburile regulate de apa ( 25% cam la 3-4 zile ).

Barbucatalin
Junior member

IP:

LiRo wrote:Sigur testele pe care le-ai facut nu sunt ok...
1. Clor - imposibil sa fie 0

Sunt JBL 6 in 1. Am zis ca ii pacalesc pentru ca costa mai putin, dar cred ca m-am pacalit pe mine
o sa pun o poza cand mai fac o data un test...

LiRo wrote:2. In Brasov mai e o mica mare problema - pH-ul ... la mine are valori destul de ridicate pe apa de la robinet

Cat ai PH-ul? La mine e 7 - 7,5 cu test facut la picatura, deci cu exactitate mai mare...

Tinand cont ca urmeaza un acvariu de ciclide mai trebuie sa mai vin cu niste Ph de acasa...

LiRo wrote:
Eu personal las apa la declorificat cel putin 36 ore inainte sa fac schimburile regulate de apa ( 25% cam la 3-4 zile ).

si eu la fel... dar urmeaza un acvariu de 350l si 25% e cam mult sa o pun deoparte... deci va trevui sa fac un filtru cu carbon si bumbac pentru a umple direct de la robinet...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: