[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inlocuire filtru acvariu RIO Juwel 300  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Barbucatalin
Junior member

IP:

Salut,

am cumparat un acvariu Juwel Rio 300 (350l !?) si as vrea sa il populez cu ciclide africane.
Deoarece filtrul intern care vine cu acvariul nu este chiar tocmai potrivit, as vrea sa va intreb ce filtru imi recomandati pe post de filtru extern.

Deasemenea, o intrebare suplimentare: as vrea sa sparg un perete si sa il incastrez in el, astfel incat sa am vizibilitate pe ambele laturi mari ale acvariului din 2 camere diferite. pentru a nu avea probleme cu fixarea lui in perete la cutremure etc... imi puteti da un sfat cu ce distanta ar trebui sa las stanga-dreapta fata de perete? sau sa fac gaura exact cat acvariul.

Multumesc mult!
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salut,

- recomandarea pentru filtrele externe este legata in primul rand de volumul de material filtrant care incape in canistra.
- cu cat mai mult, cu atat mai bine... nu te uita la debitul pompei, ci la volumul canistrei.
- sunt multe discutii despre filtrele externe, depinde de bugetul alocat.

- in ceea ce priveste gaura din perete, lasa-ti un spatiu lateral suficient de mare pentru alte acareturi... cabluri, fire, furtune, etc.
- ia in calcul si modul in care o sa fixezi "lampa" care ilumineaza acvariul... sau il bagi cu tot cu capac?
- sa ai grija sa construiesti o polita pe care sa stea acvariul... adica, sa fie cat acvariul. Sa nu-l pui "sprijinit" doar pe grosimea peretelui.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Barbucatalin
Junior member

IP:

m-am uitat putin pe net si mi-au ramas in minte:
JBL CristalProfi greenline 1901
Eheim Professionel 4+ 600

Nu vor trece cabluri prin perete.
il voi instala cu tot cu capac.

Peretele are 28cm. Acvariul are latime de 55cm. Pentru diferenta nu stiu ce sa fac mai bine. Sa fiu sigur si sa pun zid, sau o fi de ajuns is o comoda (si asa castig si spatiul de dedesupt) si sa pun un blat pe toata suprafata acvariului. Mi-e teama sa nu lucreze PAL-ul si sa creeze diferenta de nivel.
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Aici gasesti o discutie foarte recenta despre filtrarea "la africani" - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38271.page
- Pe forum sunt o gramada de alte discutii similare.
- Eu as pune un blat, pe dimensiunea acvariului... poti folosi blat din acela gros (care se foloseste la counter-ul bucatariilor).

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: