[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Barbucatalin
Forum Index » Profile for Barbucatalin » Messages posted by Barbucatalin
Multumesc pentru raspunsuri si pentru ca mi-ati mai luat din temeri.

Arhitectul, JBL-urile vin cu gat de gasca (sau rata, nu mai stiu exact pasarea), dar eheim ul vine cu spray-bar.

Merci!
Ah, scuze, uitasem, mai am o intrebare.

In-ul canistrei este la vreo 10-11 cm de fundul acvariului, caci asa a venit teava din kit.
Este ok distanta? sau trebuie sa fie mai mica, astfel incat sa fie mai aproape de nisip?

image

Merci!
Ciclarea este in toi insa va rog frumos sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de urmatoarea problema.

In acvariu am lasat filtrul intern si am instalat si o canistra Eheim 4+ 600.

In-ul si out-ul canistrei le-am pus una langa cealalta, pe latura opusa filtrului intern.

Initial am pus evacuarea filtrului intern orientata catre sus, pentru a agita suprafata apei, la fel ca si evacuarea canistrei. Insa am observat ca pe fundul acvariului nu erau curenti, erau niste fire de par (nu stiu cum au ajuns acolo) care nu se miscau din loc.
Atunci, am orientat evacuarea filtrului intern spre jos, astfel incat ca creez un curent care sa se plimbe prin tot acvariul ca in poza de mai jos.
image

image

Insa am observat ca agitatia la suprafata apei este destul de scazuta, fiind facuta foar de evacuarea canistrei, ca in pozele de mai jos (facute de pe ambele laturi ale acvariului). Oare este prea putina agitatie? Sa indrept si evacuarea filtrului intern in sus? In acest caz ce fac cu curentii de la nivelul nisipului?
image
image

Alta problema:
Spray barul canistrei avea 9 gauri insa era prea mare si nu imi incapea pe latura mica a acvariului, din cauza ca intrarea in acvariu se face exact pe mijlocul laturii mici, si din acest motic a trebuit sa decupez 3 gauri, astfel ca am ramas doar cu 6.
Oare fortez astfel pompa canistrei?
Este bine pozitionat spray-bar-ul canistrei fata de suprafata apei? Cred ca ar fi mai eficient deasupra nivelului apei insa face zgomot si arunca apa pe capac si neoane, si astfel se murdaresc mai repede si se umple de calcar.
image

Deasemenea am observat ca s-a facut un biofilm destul de vizibil. Cum oare as putea sa il rezolv? Cred ca nu era prezent cand spray-bar-ul avea o gaura peste suprafata apei si cand evacuarea filtrului intern era indreptata in sus.
Oare asta sa fie problema? Cum as putea sa il rezolv fara sa pun spray bar-ul peste nivelul apei sau sa iau sa cumpar un skimmer??
image

Merci mult!
Salut!

am in acvariu 2 melci asasini.
Nu am avut probleme cu alti melci, deci au asasinat bine pana acum, asta se intampla de vreun an si ceva.

De vreo 2 saptamani am vazut in acvariu melcii din pozele de mai jos. Sper sa fie inteligibile si concludente.

Imi puteti spune va rog daca astia sunt melci asasini sau nu?
Seamana la forma (cu toate ca poate multi melci seamana ca forma), numai ca au cochilia ascutita in varf, melcii asasini avand varful mai bont.
Sunt mai deschisi la culoare si nu au diferentierea de culori maro inchis / deschis asa cum o au asasinii.

Mentionez ca nu am adaugat plante de aproape un an. Iar ultimii pesti i-am pus in acvariu acum vreo 2 luni.

Multumesc,

image

image
Arhitectul wrote:Trebuiesc creeate niste tunele printre pietre in care ei sa se simta in siguranta. Altfel devin statici si dezorientati. Plus ca puii nu au nici o sansa in fata pestilor maturi - vor fi mancati imediat. Nu ca la mine in acvariu au supravietuit multi pui dar e placut sa-i mai vezi cum scor capul de dupa pietre

Intr-adevar la mine este primul acvariu de ciclide, dar din cate am citit este bine ca la Mbune sa nu fie pesteri sau tunele care ar putea sa fie o posibila cauza de lupte teritoriale...

Sunt locuri intre pietre unde ar putea incapea doar puii si unde ar putea sta in siguranta, insa am un alt acvariu de 60l care va fi pe post de maternitate cand va fi cazul...

koala wrote:Bolovanii arata misto iar bazinul o sa fie de "mare efect" pentru privitorii ocazionali.
Pana la urma nu stim care e combinatia finala de pesti.

Pestii voi vrea sa ii iau de pui ca sa ii cresc si dresez eu...
De fapt o sa iau mai multi pestisori si o sa ii triez in functie de comportament si aspect (si sex acolo unde va fi cazul) ca in final sa ajung la:
- 1 familie Labidochromis Caeruleus (1M + 4F)
- 1 familie Labidochromis Mbamba Bay (1M + 4F)
- 1 familii Acei Msuli (1M + 3F)
- 1 familie Cyrtocara Moori (1M + 3F)
- 2 familii Aulonocara Fire fish (2 x 1M + 1 sau 2F)
lukitza wrote:Bolovanii nu sunt cei mai naturali pentru un biotop de africani dar arata bine.
Eu as mai pune niste pietre mici in fata, parca prea brusc incep din nisip bolovanii aia mari.
Nu cred ca ai facut nu stiu ce afacere cu nisipu, la Hornbach e 40 lei 25kg. Dar astea sunt detalii.
Asteptam popularea.

Am cautat nisip la Hornbach dar nu am gasit decat la raionul acvaristica nisip alb care era destul de scump, fiind de la JBL...

Cat despre biotopul natural... pestii astia il vad doar cand dam televizorul pe National Geografic
Arhitectule, cred ca tu aveai un volum mai mare de pietre. Da chiar cam câte kg ai bagat?
Cred ca am pe undeva pe la 50-60kg.

Eu avand vedere pe ambele parti a trebui sa la plaja si în fata si în spate, astfel incat mi-au trebuit pietre inguste, dar cu cat sunt mai inguste cu atat sunt mai instabile. Am avut si inca am niste emo?ii... Asa ca am încercat sa las nisipul cat mai liber si de aceea nu am incarcat cu mai multe pietre pe jos. E trecere brusca de la Campie la munte, fara dealuri multe...

Salut!

Am reusit intr-un final sa pun la punct ultimul detaliu privind piesele de mobilier care sustin acvariul astfel incat sa poata (sper eu) sa sustina cu succes tot angrenajul.

Deoarece pietrele pe care le aveam erau cam masive a trebuit sa le mai iau putin din varfuri si sa le dau o forma mai realistica.
Vineri:
image
image

Sambata a început operatiunea de introducere cu emotii in acvariu a decorului. Am facut cum ai spus tu Arhitectul si am pus silicon sub pietre însa trebuie sa recunosc ca faptul asta a cam destabilizat pietrele. A trebuit sa pun niste niste pene formate din pietre mai mici sub pietrele mari pentru a le stabiliza cum trebuie.
image
image

Apoi am introdus nisipul alb cumparat direct de la producator cu un pret zic eu foarte bun în comparatie cu ce se gaseste in comert. 25l sau 37kg cu 82 RON.

Dupa ce am pus apa, acvariul arata cam asa:
image
image

Si asa arata apa duminica, dupa 24h:

Fara lumina:
image

Cu lumina :
image

Astazi am încercat sa ar putin nisipul sa scot aerul din el si am mai curatat sticla de bule.
Am mai adaugat niste pietre mici care sa faca legatura între bolovanii mari si nisip...

Si asta este rezultatul final:
Dinspre Living:
image

Dinspre bucatarie:
image

image

image

Si acum începe nebunia ciclarii...

Este vorba de un acvariu mic de 60 l cu vivipari.
La filtrul extern e putin mai dificil. Chiar daca esti acasa, trebuie sa scoti materialul filtrant, sa il pui in bazin, si sa faci aceeasi operatiune cu o pompa de aer pe baterii...
Asa este. Însa în filtrul intern se poate introduce un furtun de la o pompa de aer pe baterii cu automatizare sa între în functiune când e pana de curent si e agitatie în filtru astfel încât sa nu moara bacteriile...
Tinand cont ca acvariul o sa aibe vizibilitate din ambele laturi mari, fiind instalat in perete, ma deranjeaza chiar daca e pe stanga sau pe dreapta, insa, ma deranjeaza mai putin partea vizuala.
Am tot citit diferite opinii in mai multe locuri si se pare ca filtrul intern isi are rolul lui foarte bun in setarea acvariului. In cazul unei pene de curent, mai ales daca nu prea esti pe acasa, s-ar putea ca bacteriile din filtrul extern sa moara, pe cand in filtrul intern sunt ok caci este in masa apei...

In ceea ce priveste numarul pestilor, de aceea as vrea cand sunt pui sa am mai multi ca pe masura ce cresc sa pot sa renunt la cei care deranjeaza.

calin_gherman wrote: Filtrarea externa e insuficienta, mai ales ca 2075 e o varianta mai putin reusita a Eheimului...plastic de proasta calitate, se rupe ba o clema, ba alta.

Calin, eu am 2275. Tu te referi la 2075 ca e prost sau 2275? Oricum nu prea mai am ce sa fac caci deja l-am achizitionat.

@Arhitectul - foarte buna ideea cu silicon pe pietre. Eu ma gandisem ca s-ar putea pune direct pe sticla acvariului insa pe pietre e desteapta tare ideea!!!

Salut,

Imi puteti spune va rog in cat timp se cicleaza un burete introdus într-un acvariu functional, ciclat?

Mul?umesc!
Salut si merci pentru raspuns.

Referitor la numarul pestilor, voi vrea in final sa ajung la:
- 1 familie Labidochromis Caeruleus (1M + 4F)
- 1 familie Labidochromis Mbamba Bay (1M + 4F)
- 2 familii Acei Msuli (1M + 3F)
- 1 familie Cyrtocara Moori (1M + 3F)
- 2 familii Aulonocara Fire fish (2 x 1M + 1 sau 2F).
Deci in final vor fi maxim 28 de pe?ti.

O sa iau mai multi pentru a-i putea tria în functie de sex ?i agresivitate...

Sper ca sunt sunt ok rapoartele de M/F.

Deasemenea nu stiu daca este ok numarul de familii. Daca ar fi mai bine cate 2 familii din labidochromis caeruleus si Mbamba Bay, poate renunt la una dintre ele...
Salut,

Imi pare rau pentru lungimea postului (din cauza entuziasmului) dar sper sa aveti rabdarea de a citi si de a ma ajuta cu nelamuririle mele... Multumesc anticipat.

Urmeaza sa dau drumul la un acvariu Juwel 300 in care vreau sa introduc puiet de Malawi (primul acvariu de ciclide).
Acvariul este amplasat in peretele despatitor dintre living si bucatarie si o sa am vizibilitate pe ambele laturi mari ale lui...

Si acum urmeaza intrebarile si nelamuririle:

1. Fauna:
10 buc Labidochromis Caeruleus
10 buc Labidochromis Mbamba Bay
10 Pseudotropheus Acei Msuli
6 Cyrtocara Moori
6 Aulonocara Fire fish
Stiu ca sunt multi pesti insa urmeaza sa mai triez dintre ei in timp...

Deasemenea stiu ca este greu sa gasesti un echilibru in acvariu la ciclide, mai ales la acvariile mai micute, dar voiam sa intreb daca considerati ca speciile sunt cat de cat compatibile. Mie putin frica de Mbamba Bay, caci am citit ca sunt mai putin docili

2. Filtrarea:
Vor fi 2 filtre
- cel intern default al acvariului in care vreau sa las doar filtrarea mecanica. In sensul curgerii apei, filtrul a venit cu 1 rand vata perlon. 1 burete de carbon, 1 loc gol unde ar trebui sa pun o tavita cu carbon activ, 1 burete Nitrax pentru reducerea nitratilor, 1 burete grosier, 1 loc gol unde ar trebui sa pun o tavita cu unul dintre mai multe medii de filtrare chimice, 2 bureti mai fini.
Sa las asa configuratia lui cu spatiile goale? Sa schimb ceva din configuratia existenta? Sa pun in locurile goale 1 burete grosier si unul mai fin? Mi-e teama ca asa s-ar putea sa circule mai greu apa si sa se colmateze mai repede.

- o caniestra Eheim Professional 4+ 600 - 2275
Pe asta as lasa-o doar pentru filtrare chimica. Filtrul a venit cu 1 burete grosier, 1 vata perlon, 1 tavita cu Eheim Bio Mech, 1 tavita cu Eheim Substrat Pro, 2 tavite cu Mech Pro (bile din plastic spiralate).
Sa scot buretii de tot? Sa schimb mediile? Sa scot 1 tavita de bile si sa o inlocuiesc cu Substrat Pro?

3. Filtrul intern ocupa jumatate de latura mica a acvariului.
In-ul si evacuarea filtrului extern sa le pun in partea opusa? sau in jumatatea de latura lasata libera langa filtrul intern?
Nu stiu cum o fi mai bine dpdv al curentilor si a circulatiei apei in acvariu... Sa nu fie prea puternic curentul daca las totul pe o latura, sau sa nu se creeze curenti turbionari care sa debusoleze pestii daca pun pe laturi diferite.

4. In specificatiile canistrei se spune ca distanta dintre partea inferioara a canistrei si nivelul apei sa nu depaseasca o inaltime de 180 cm. In cutie a venit un furtun de 3 m, care ar trebui impartit in 2 bucati de 1,5m pt in si out. Eu respect diferenta de inaltime insa filtrul il am putin in lateral si furtunele de in si out au fiecare cate 2,4m (a trebuit s amai cumpar un furtun), Oare e ok ca furtunul are o lungime mai mare? sau sa incerc sa modific astfel incat sa respect lungimea de 1,5m asa cum a venit furtunul in cutie?

5. Decorul o sa fie sper ceva asemanator cu al lui Arhitectul, cu pietrele acelea wooden colums, care sunt destul de grele si masive. Sa pun polisterin extrudat sub pietre sau sa las sticla goala? Nu stiu cum se comporta polistirenul dupa mult timp sub apa... schimba in timp calitatea apei, se degradeaza?

6. Acvariul are din fabrica un cadru si este specificat clar in manualul de instructiuni sa nu pun covor de cauciuc sub el, asa cum am vazut ca se mai practica in general.

7. As vrea sa pun substrat nisip alb. Imi puteti da un sfat unde as putea sa gasesc un nisip mai ieftin? Si ce cantitate voi avea nevoie la dimensiunea bazei de 120 X 55 cm.

8. Lumina:
Acvariul a venit cu 4 neoane High-Lite albe (light Day cred) de 54W, 3200 Lumeni fiecare. In total 200W si 12.000 lumeni de lumina!!! Nu este cam mult pentru ciclide? Sa las doar 2 aprinse?

Multumesc mult pentru rabdare!

Catalin
buna,

am si eu un neon fix la fel in acvariu.
Pana la urma ce era? Gestant sau bolnav?
Sincer sa fiu, toate femelele au fost cumparate de la Pet shop, deci nu le stiu varsta.

Dupa dimensiuni nu p?reau b?trâne...

Abia de acum îmi ies femele productie proprie...

Asa este, este normal sa creasca mai mari si mai repede dar parca decalajul este prea mare...
Salut,

in marea majoritate a cazurilor (cu vreo 2-3 exceptii) femelele Guppy mor dupa ce dau nastere.

Par ca mananca, dar li se subtiaza abdomenul si incep sa se cocoseze putin de spate si la putina vreme ii gasesc decedati in acvariu.

Si inca o intrebare. Ce ritm de crestere au puii de guppy? Intreb deoarece puii de molly imi cresc mult mai repede decat cei de guppy.
Ca si termene, ar fi asa:
- 05.07.2016 nascut pui guppy
- 05.08.2016 nascut pui molly care i-au depasit lejer pe cei de guppy, au ajuns de dimensiunea parintilor.
- 10.09.2016 nascut pui molly care deja i-au depasit pe guppy...
Cresc in acelasi acvariu, acceasi mancare, aceleasi conditii... Nu sunt decese in acvariul de puiet...
Bioflow 6.0 Filter L -Filter system
Salut,

Vand Filtru Intern Juwel Bioflow 6.0. + Pompa Eccoflow 1000l/h.
Piesele sunt noi. Le-am demontat dintr-un acvariu Rio Juwel 300 deoarece voi inslata filtru extern.
Include medii flitrare. Nu include Heater.

Product code 87060
Product Bioflow Filter L -Filter system
Measurements 20 x 13,2 x 53,2 cm
Filter volume 6 Litre
Filter media Poly Pad 6.0, Carbon Sponge 6.0, Nitrax 6.0, 2x Sponge fine 6.0, Sponge Coarse 6.0
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Filtration/Filtersystems/Bioflow-Filter-L-Filter-system-Bioflow-6-0.html

Pump Juwel ECCOFLOW 1000 l/h Int
Product code 85756
Product Pump Juwel ECCOFLOW 1000 l/h Int
Pump power l/h 1000 l/h
Energy consumption W 8,0 Watt
Cable lenth 238 cm
http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Filtration/Pumps/Pump-Juwel-ECCOFLOW-1000-l-h-Int-ECCOFLOW-1000.html

Pret: 450Ron.
Trimit oriunde in tara. Transport inclus.

Multumesc,

Forum Index » Profile for Barbucatalin » Messages posted by Barbucatalin
Go to: