[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mmarian33
Forum Index » Profile for mmarian33 » Messages posted by mmarian33
Bilele se numesc micromec....de ex eu am e901 si am asa de jos in sus : siporax, eheim substrat pro, ada bio rio si in sertarul de sus am lasat buretii cu care a venit....ca idee iti intra 1 L in fievare sertar
Sunt f bune +adabio rio.....1l iti incape in sertar
Ai alte medii bio ?
Merci de sfat...npk nu bag inca, diseara incep cu schimburile de apa
In sfarsit am reusit sa fac mai multe teste :

Gh = 13
Fe = 0.09
Kh = 9 picaturi
Ph = 7.7 - 7.8
Po4 = mai mic de 0.02
No3 = mai mare de 80 (belea aici ) ????? Ce sa fac?

Cum vi se par valorile ?

Fertilizez cu easy carbon zilnic 2 ml, feropol 24 - 1 picatura la 2 zile si ieri am bagat pt prima data de la jbl Fe + micro 2.5 ml , am si npk+ macro dar nu am bagat inca pt ca am fost sfatuit sa fac intai teste. Multumesc
Doar la pct verzi de pe geam GSA este alga..ai scapat fosfatii de sub control eu am procedat astfel : 2 zile fara lumina am razuit geamurile si apoi imediat schimb de apa 30 % 2 zile si control la fosfati....la mine a functionat si totul e ok acum
Ok...incerc si asa...sambata scot perlonu si atunci si buretii si bag micromec in tot sertarul de sus....merci de sfat
Perlonul il las cam 2-3 saptamani de cand am dat reset la bazin apoi il elimin complet.....micromec il am dar in cantitate mai mica in sertarul de sus...si am inteles (tot de la colegii de aici ) sa las buretii de pe margine
De obicei vine cu micromec pe care eu l-am eliminat partial si am bagat bagat asa : de jos in sus sera siporax, eheim substrat pro , ada bio rio , am lasat buretii lateral + 1 strat de perlon si pe mijloc am lasat micromec + burete deasupra ...pe sorbul de la pompa am pus un prefiltru de la eheim cu burete mai gros....totul este perfect.

Ca bacterii de start am pus de la jbl filter start in canistra si-n apa din acvariu o doza de prodibio clean fresh....apa de cristal.
Ca si pret este ok...vezi durata de functionare, cand a fost cumparat daca a fost intretinut cum trebuie...etc, dar sa nu fie cam puternic pt 50l adica sa iti invarta apa cam tare
Eu folosesc si prodibio clean fresh...care zice ca ii reduce...dar curios ca la vecinu a functionat .
Filtru extern clar e mai bun ca si cel intern, pt acvariul tau un e401 este suficient ( daca pe viitor vrei unul mai mare atunci iti trebuie si filtru extern mai puternin gen e 701...e901..depinde de volum ) eu de exemplu am un e901 la 112 litrii si este perfect.
Gata si testul 2 a iesit la fel un pic galbui.....dar am mers la un vecin si la el a iesit albastru ( cam mult l-am pus pe ganduri cu fosfatiii )
Mai fac un test din sticla 2 de solutie,expirat nu este,daca nu se albastreste merg mainw cu el inapoi....merci
si poza 2
Salut

azi am facut si eu primul test de PO4 de la JBL PO4 sensitive, toate facute ca la carte 10 ml de apa in fiecare borcanas, adaugat o cupa de praf si 10 picaturi apoi agitat bine si lasat 10 min. , si surpriza pe paleta de culori nu am culoarea solutiei respectiv un pic "galbuie" atasez 2 poze cu paleta si solutia, inseamna ca esti bine sau ce concentratie am ???
Eu folosesc plasa de la buchetele de flori si este ok cea de culoare alba
Daca vad bine in poza returul de la pompa il ai undeva pe la mijloc in coltul din dreapta ? Eu l-as pune sus de dot sa valureasca apa la suprafata si clar reorganizare plante !!!!
In sfarsit am "clear" in bazin.

Pareri sau ce plante sa bag in el daca ma ajutati ( nu le cunosc denumirile si pretentiile ) .

Multumesc.
PS : prodibio face minuni !

Forum Index » Profile for mmarian33 » Messages posted by mmarian33
Go to: