[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebare Test PO4  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
mmarian33
Junior member

IP:

Salut

azi am facut si eu primul test de PO4 de la JBL PO4 sensitive, toate facute ca la carte 10 ml de apa in fiecare borcanas, adaugat o cupa de praf si 10 picaturi apoi agitat bine si lasat 10 min. , si surpriza pe paleta de culori nu am culoarea solutiei respectiv un pic "galbuie" atasez 2 poze cu paleta si solutia, inseamna ca esti bine sau ce concentratie am ???
[Thumb - 20160215_174324.jpg]

mmarian33
Junior member

IP:

si poza 2
[Thumb - 20160215_174445.jpg]

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Poate sa fie testul "stricat" (aka expirat sau cine stie ce s-a intamplat cu el) Pune cateva picaturi de fertilizant cu fosfati in sticulta si fa-i un test. Daca nici acum nu se inalbastreste mergi cu el inapoi de unde l-ai cumparat si fa reclamatie...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
mmarian33
Junior member

IP:

Mai fac un test din sticla 2 de solutie,expirat nu este,daca nu se albastreste merg mainw cu el inapoi....merci
mmarian33
Junior member

IP:

Gata si testul 2 a iesit la fel un pic galbui.....dar am mers la un vecin si la el a iesit albastru ( cam mult l-am pus pe ganduri cu fosfatiii )
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Aceeasi problema cu testul de PO4 am avut-o si eu, dar si un alt coleg de pe forum. Trusa de teste e a lui, dar la amandoi apa din fiola de test era galben-verzuie. Testul de NO3 e aiurea rau, nici macar nu s-a dizolvat complet reactivul.
Testele sunt in perioada de valabilitate, dar nu ma pot fi returnate

Mama prostilor e mereu gravida!
mmarian33
Junior member

IP:

Eu folosesc si prodibio clean fresh...care zice ca ii reduce...dar curios ca la vecinu a functionat .
mmarian33
Junior member

IP:

In sfarsit am reusit sa fac mai multe teste :

Gh = 13
Fe = 0.09
Kh = 9 picaturi
Ph = 7.7 - 7.8
Po4 = mai mic de 0.02
No3 = mai mare de 80 (belea aici ) ????? Ce sa fac?

Cum vi se par valorile ?

Fertilizez cu easy carbon zilnic 2 ml, feropol 24 - 1 picatura la 2 zile si ieri am bagat pt prima data de la jbl Fe + micro 2.5 ml , am si npk+ macro dar nu am bagat inca pt ca am fost sfatuit sa fac intai teste. Multumesc
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Cum am mai scris de cel putin o mie de ori, parametrii in general recomandati pentru acvarii plantate sunt:
pH : 6.0 - 7.0
KH : 3 - 6 degrees
GH : 2 - 8 degrees
NO3 : 5 - 30 ppm
PO4 : 0.2 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm

Cu KH/GH trebuie sa te cam impaci ca fiind un dat al apei de retea (daca nu incepi sa pui apa de osmoza). Restul sunt la indemana acvaristului sa le mentina...
Ai o apa dura si bogata in carbonati. Ar fi util sa faci niste teste GH/KH si a apei de retea. Va trebui sa bagi mult CO2 ca sa scazi pH-ul...
Fier si fosfati ai putin, in schimb ai nitrati multi (trebuie sa faci schimburi de apa pana ajungi la nivelul recomandat).
Atentie cu NPK-ul pentru ca tu trebuie sa bagi doar PO4 nu si NO3

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
mmarian33
Junior member

IP:

Merci de sfat...npk nu bag inca, diseara incep cu schimburile de apa
mmarian33
Junior member

IP:

La sfatul tau de mai sus legat de CO2 de 2 zile am reusit sa-mi iau o instalatie (jbl proflora M602) am tot cautat pe forum dar nu am gasit (sau nu stiu exact unde e specificat) , nu va intreb de presiuni care si cum ar fi bune pe acele ceasuri ca habar nu am , dar vin cu rugamintea sa-mi spuneti daca in timpul zile cand neoanele fac pauza 2 ore las instalatia sa mearga sau o programez sa se opresca si ea 2 ore si apoi sa plece iara odata cu becurile, lumina imi merge asa 10.00 - 14.00 apoi 2 ore pauza 16.00 - 22.00 . In momentul de fata merge la 1 bula pe secunda.

In sistemul de CO2 sunt total praf, fac zilnic testele PH, Fe, NO3, NO2, KH, GH, PO4 , fertilizez zilnic - o zi cu macro o zi cu micro si easy carbon zilnic, CO2 permanent.

PS : am redus NO3 la 10 ( uraaaaa ) insa PO4 tot sub 0.02 ii am desi am inceput fertilizarea cu easy fosfo si npk, PH-u; a ajuns la 7.2 ))

Multumesc
Marian

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2016 00:08:34

Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

nu opresti instalatia de co2 niciodata... Nu stiu ce inseamna pentru tine 1-7 bule pe secunda pentru un bazin identic cu al tau daca muta cineva iesirea de la filtru mai sus sau mai jos se schimba totul (schimbul de gaze aer-apa se face la suprafata apei si este in functie de cat de agitata este suprafata apei => pH este si in functie de valuri ) Maresti debitul de co2 treptat pana vezi ca pH-ul se stabilizeaza la valoarea pe care o vrei (eu zic sa fie pe la 6.8 in timpul zilei).
La fel si la PO4 - daca nu ai cat trebuie mareste doza pana ajungi la ce vrei tu
Nu trebuie sa faci teste zilnice - o data pe saptamana este ok si asta doar o perioada pana stabilesti ce cantitati trebuie sa mentii cat de cat valorile la cat trebuie.

mmarian33
Junior member

IP:

Eu nici atat nu stiu cu 1-10 bule pe sec am vazut ca nr lor e in functie de lumina si cat de plantat bazinul sper sa nu ma insel si in functie de cantitatea de co2 reglez ph ul, am mai citit ca pe timp de noapte sa programez inst sa se opreasca ( din sonda cu priza programabila ) robinetul la butelie e la maxim si nu umblu deloc doar la reglajul fin de pe regulator, am sa urma urmaresc ph ul si-l fac la 6.8 cum ai zis.
Bazinul in vara se va inlocui cu unul dublu.

Deci pe timp de noapte las instalatia sa mearga ???

Multumesc de rabdare si raspunsuri.
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

ai KH-ul mare asa ca nu este niciun pericol sa ai cadere de pH noaptea...

mmarian33
Junior member

IP:

Ok multumesc

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: