[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mmarian33
Forum Index » Profile for mmarian33 » Messages posted by mmarian33
Pana la urma am luat un sistem cu butelie reincarcabila.

Multumesc de sfaturi....se poate inchide.
Merci de accept

Si eu la inceput am plecat cu 1-2-3 teste ...si am ajuns la 10 , cel putin eu daca stiam de trusa asta o luam din start ca pe viitor apar pesti, plante sau deficiente prin bazin, normal ca daca se va rezuma la 2-3 teste iese mai ieftin dar stii cum e la un bazin ca tot vrei mai mult
Nu strig la nimeni aici ba chiar va urmez sfaturile dar eu zic de testlab nu combi set :

http://www.nevertebrate.ro/JBL-TestLab

Eu zic cum am procedat eu pt ca am luat mai multe separat si ajung la banii unui set care are mai multe.

scuze daca ai luat-o ca o strigare

Pretul aici e maricel se gaseste si mai ieftin.
Setul de test 'test lab' de la jbl are test de ph 3-10 si ph 6 - 7.6 in total are 10 teste !!! Uitate la o poza a setului pe google !!!!
Vezi cu testele individuale ca daca vrei sa iei mai multe iesi mai ieftin cu-n 'testlab jbl' pe propria piele nu am stiut si am luat cam 6-7 tipuri de teste si am iesit mai scump decat o valiza de care iti zic si inca nu le am pe toate )), acum depinde care le vrei.
Ok multumesc
Salut, legat de prodibio eu folosesc kitul prodibio clean fresh care este compus din 30 fiole : 15 biodigest si 15 biotrace ( una este bacteria si alta hrana pt ele ) si am pus 1+1 acum app 1 luna la bazin de 112l....totul este perfect...apa cristal....am scapat de mirosuri....intentionez sa pun 1 la luna ( se specifica 1 la 2 saptamani) recomand cu incredere asa cum mi-a fost si mie recomandat . Sunt si cate 6 fiole dar trebuie sa iei 6 biodigest si 6 biotrace, la 30 fiole iesi mai ieftin.
Daca te uiti in topicul meu 'sfaturi acvariu deciclat' se vede diferenta bazinului fara si cu prodibio !!!!

Prodibio face minuni !
Multumesc de sfaturi, se poate inchide.
Eu nici atat nu stiu cu 1-10 bule pe sec am vazut ca nr lor e in functie de lumina si cat de plantat bazinul sper sa nu ma insel si in functie de cantitatea de co2 reglez ph ul, am mai citit ca pe timp de noapte sa programez inst sa se opreasca ( din sonda cu priza programabila ) robinetul la butelie e la maxim si nu umblu deloc doar la reglajul fin de pe regulator, am sa urma urmaresc ph ul si-l fac la 6.8 cum ai zis.
Bazinul in vara se va inlocui cu unul dublu.

Deci pe timp de noapte las instalatia sa mearga ???

Multumesc de rabdare si raspunsuri.
La sfatul tau de mai sus legat de CO2 de 2 zile am reusit sa-mi iau o instalatie (jbl proflora M602) am tot cautat pe forum dar nu am gasit (sau nu stiu exact unde e specificat) , nu va intreb de presiuni care si cum ar fi bune pe acele ceasuri ca habar nu am , dar vin cu rugamintea sa-mi spuneti daca in timpul zile cand neoanele fac pauza 2 ore las instalatia sa mearga sau o programez sa se opresca si ea 2 ore si apoi sa plece iara odata cu becurile, lumina imi merge asa 10.00 - 14.00 apoi 2 ore pauza 16.00 - 22.00 . In momentul de fata merge la 1 bula pe secunda.

In sistemul de CO2 sunt total praf, fac zilnic testele PH, Fe, NO3, NO2, KH, GH, PO4 , fertilizez zilnic - o zi cu macro o zi cu micro si easy carbon zilnic, CO2 permanent.

PS : am redus NO3 la 10 ( uraaaaa ) insa PO4 tot sub 0.02 ii am desi am inceput fertilizarea cu easy fosfo si npk, PH-u; a ajuns la 7.2 ))

Multumesc
Marian
Pffff...schimba decorul din spate care se vede urat cu lipiturile....vezi ca au tot decor negru dintr-o bucata )))
Parca ...dar nu sunt ff sigur avea doar in partea de sus unul grosier
1. Am un prieten care are un filtru intern plin cu siporax la un bazin de 350 l.....umbla o data la 6 luni la el
2. Eu am avut si a fost ok
Schimburile saptamanale au sens normal...pune o poza cu tot bazinul...ai pus prefiltru ?
Eu as pune siporaxul jos si micromecul la mijloc....ca nr de pesti am avut mai multi in acvariu de 50l dar cu schimburi saptamanale si multa mizerie...mai bine mai putini si bazinul curat
Uitate la buretii tai albastriiii din sertarul 2....asa trebuie sa fie ma refer la gaurele de absortie din burete
NU e prea fin....
http://www.nevertebrate.ro/Prefiltru-Eheim-4004320

Eu am lasat doar 1 tanc .
Da este un burete mai gros (sa nu fie fin ) gen cei mari laterali care ii ai in sertarul de sus....si se pune exact pe sorb...eu m unul de la eheim care are si o mica carcasa si am inlocuit buretele lui original cu cel albastru de care iti ziceam....gasesti de cumparat si il decupezi cum vrei
De la inceput o treaba buna.....da poti face si ce zici tu...ca ordine jos pune siporax apoi micromec apoi buretii sau scoti buretii si pui un prefiltru pe sorb si in locul buretilor poti pune sachem matrix sau ada bio rio..pe mijloc...si lasi doar buretii laterali.....prefiltru il speli odata pe saptamana cu schimburile de apa si la canistra nu mai umblii 2-3 luni

Forum Index » Profile for mmarian33 » Messages posted by mmarian33
Go to: