[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mmarian33
Forum Index » Profile for mmarian33 » Messages posted by mmarian33
Salutare dupa sfaturile voastre pe care le-am pus in aplicare acvariul devine tot mai clar !

Multumesc de ajutor .
Tifonul nu e chiar fin....dar cineva m-a sfatuit sa nu il las ca o sa mucegaiasca si a zis sa pun plasa de tantari mai bine....dar azi la o florarie am cumparat 1 metru de ambalaj - plasa pt flori...care cred ca e superb

Acu studiez ....prodibio !
In sfarsit au venit mediile filtrante...sunt in canistra in ordinea (de jos in sus) siporex, eheim substrat pro, ada bio rio (invelit in tifon ca nu am avut saculet ))) ) si la sertaru 4 de sus (ultimu ) am lasat buretii laterali cu-n perlon subtire si pe mijloc am pus micromec si doar 1 burete peste ,cu solutie de bacterii pe toate, am pus un prefiltru eheim pe tur in acvariu (pe care o sa il spal saptamanal odata cu schimbul de apa ).Momentan dupa 1-2 ore de functionare apa este laptoasa....sper sa se limpezeasca in cateva zile.

Daca ceva am facut gresit va rog sa ma sfatuiti. Multumesc
Ai grija cu scalarii ca daca se formeaza perechea o sa fie ffff agresiva cu restul pestilor inclusiv cu ceilalti scalari....eu acu ma lupt cu ei pt ca asta am patit...
In data de 19.01.2016 fiind plin ochi de alge maronii pufoase am decis sa schimb totul in acvariu in afara +de pesti .
Am acvariu de 112 litrii , 3 neoane de 25w fiecare ( 2 x jbl natur in fata si 1 x jbl tropic in spate ) cu reflector si am schimbat urmatoarele : o pompa jbl e901 gl pe care la sfaturile membrilor de aici o voi umple de jos in sus cu sera siporax, ada bio rio , eheim subtrat pro si ultimu sertar de sus cu buretii originali ( eventual in sertarul de sus pe margine voi pune niste perlon ), am un prefiltru eheim pe care vreau sa-l pun pe teava de tur in acvariu ( cand am dat drumu la pompa a fost cu micromec jos si restu bureti + solutie de bacterie) maine sau poimaine imi vin si restul mediilor filtrante descrise mai sus ; am schimbat pietrisul ( am pus in spate jbl aqua basic si in rest jbl river, am schimbat tot interiorul dupa cum se vede in poze. Pana acum foloseam zilnic de la easy life : easy carbon si easy profito, cand voi schimba mediile filtrante in canistra o sa adaug pe fiecare bacterii solutie.
Cand am facut schimbarea la sfaturile marelui acvarist de la petshop nu am schimbat apa deloc ( ca trebuia sa se faca colonia de bacterii) pana in momentul cand am intrat aici si am mai inteles cate una alta de la voi, apa pe care o schimb zilnic este statuta 5-6 ore si adaug de la jbl biopol, zilnic ii adaug denitrol si-n continuare am inceput cu cei 2 fertilizanti de la easy life + o data pe saptamana feropol de la jbl.
Plante 2 x echinodorus si 1x cryptochoryne ( intentionez sa il plantez in spate si la mijloc mai mult dupa ce vad acvariu stabil ).
Pesti : 2 scalari maturi, 5 ancistrusi ( 3 maturi 2 pui ) 4 botia ( 2 adulti 2 pui cu ei am scapat de melci )2 cory, 3 labeo si 4 tetra ( 5 tetra mi-au murit cu simptomele mentionate de alti membrii respiratie fff puternica si apoi deces ....am aflat si de solutia de la sera care ii putea salva...maine o iau sa o am preventiv.
Incalzitor 100 w, pompa de valuri de la jbl ( o folosesc ocazitional ).

Apa in momentul de fata este cam laptoasa, cu impuritati foarte mici si un pic maronie probabil de la cele 2 radacini ( am inteles ca dupa ce adaug mediile filtrante de mai sus in 2-3 saptamani o sa scap de acele impuritati si apa va fi cristal )

Din greseli invatam, dar greselile astea m-au costat si ma vor costa inca dar voi investi cat va fi nevoie in acest mic paradis.

Bun cu partea mediilor filtrante bio am inteles dar cu fertilizarea plantelor sunt planta, in urmatoarea perioada vreau sa iau o instalatie de CO2 cu butelie ( am vrut o proflora 160 de la jbl dar m-ati convins ca nu merita) si sa merg in paralel cu ea + fertilizanti ( aici voi mai invata cum este cu ei ).

Sper sa nu fi scapat nimic, multumesc si astept sfaturile voastre.
In primul rand scuzele mele ci asta trebuia de fapt sa incep...imediat ma mut pe laptop si fac o descriere generala
Schimbul de apa il fac zilnic (de 3zile ) asta dupa ce au murit primii 5 tetra exact cum zici tu se comportau...inotau haoitic si respirat fffffff tare.....,apa este statuta cam 5-6 ore si ii adaug biotopol de la jbl cat sta ,bag denitrol (bacterii ) in fiecare zi, merci pt sfat maine merg sa iau si un toxivec si cum vad ca se comporta asa ii administrez

Daca te referi la localitate sunt din Brasov
inca 1 poza vedere de mai sus
salutare, in poza atasata este acvariul meu deciclat dupa ce i-am facut reset total ( bineinteles ca am gresit ) acum astept sa vina toate mediile filtrante bio si sper ca in 1-2 sapt sa il pun pe picioare, intentionez sa il mai plantez in partea din spate si mijloc ( asta dupa ce se cicleaza ), daca cineva ma ajuta cu ceva sfaturi sunt binevenite
Multumesc de sfat.

Deci asta si fac am in filtru 4 sertare : cel de jos il las cu micromec de la jbl cu care a si venit , sertarul de sus il las cu buretii lui, intr- un sertar pun eheim substrat pro ( am mai citit ca ar fi ok ) si-n celelalt siporax, o sa fie 3 sertare cu filtrare bio.
Cat despre fertilizare imi da mari batai de cap, pana sa dau restart la acvariu foloseam zilnic de la easy life : easy carbon si profito, cam 10 luni a fost totul ok dar apoi m-am umplut rau de algele maronii si pufoase care s-au pus peste tot si frecam la ele de muream incet asta m-a determinat si sa trec la un nivel mai avansat de filtrare.
INTREBARE : canistra filtrului o fac cum am descris mai sus si sa mai continui cu cei doi fertilizanti de la easy life zilnic ??? SAU un sfat in aranjarea canistrei si a ordinii celor 3 sertare ? Sertarul de sus ramane cu burete.
Multumesc de raspuns, o zi doua ii las fara lumina doar seara cate 1-2 ore apoi le las doar 2 neoane mai mult si al treilea doar seara putin. O sa razuiesc geamul si schimbul de apa saptamanal.
Salut am un acvariu de 112 litrii care are si plante (nu foarte multe ) dar intentionez sa mai adaug cateva prin partea din spate pentru decor. Momentan folosesc saptamnal de la jbl Feropol si de ceva timp ma uit la instalatiile de CO2 , ma uitam la un PROFLORA BIO 160 (nu as investii prea mult in alte instalatii) daca l-as cumpara scap de fertilizarea saptamanala a plantelor si ar fi mai ok pt ciclarea acvariului ?
Salutare, am un acvariu de 110 litrii, de 2 saptamani am facut schimbari masive la el : am schimbat substrat, decor si filtru extern un jbl e901 care are in el pe sertare : micromex jos, apoi burete + phosex ultra, apoi burete + bionitratex si-n ultimul sertar de sus doar buretii lui. Am 3 neoane de 25w fiecare ( 2 jbl natur in fata si in spate un jbl tropic ) . Nu este foarte plantat acvariul dar nu lipsesc din decor cateva plante. PROBLEMA este ca de cateva zile pe toate geamurile incet imi apar niste puncte mici si verzi care sunt foarte greu de curatat ( cred ca se numesc greenspot ) si se inmultesc foarte repede. La schimbarea partiala a apei saptamanale folosesc Biotopol de la jbl si o data pe saptamana Feropol tot de la jbl conform dozajului recomandat, la schimbarea totale a apei am adaugat si denitrol de la jbl ( denitrolul doar acum 2 saptamani ) .
Vin cu rugaminte sa ma sfatuiti ce as putea face sa scap de aceste alge deoarece cred ca in decursul urmatoarelor zile o sa fie geamurile verzi. Multumesc

Forum Index » Profile for mmarian33 » Messages posted by mmarian33
Go to: