In data de 19.01.2016 fiind plin ochi de alge maronii pufoase am decis sa schimb totul in acvariu in afara +de pesti .
Am acvariu de 112 litrii , 3 neoane de 25w fiecare ( 2 x jbl natur in fata si 1 x jbl tropic in spate ) cu reflector si am schimbat urmatoarele : o pompa jbl e901 gl pe care la sfaturile membrilor de aici o voi umple de jos in sus cu sera siporax, ada bio rio , eheim subtrat pro si ultimu sertar de sus cu buretii originali ( eventual in sertarul de sus pe margine voi pune niste perlon ), am un prefiltru eheim pe care vreau sa-l pun pe teava de tur in acvariu ( cand am dat drumu la pompa a fost cu micromec jos si restu bureti + solutie de bacterie) maine sau poimaine imi vin si restul mediilor filtrante descrise mai sus ; am schimbat pietrisul ( am pus in spate jbl aqua basic si in rest jbl river, am schimbat tot interiorul dupa cum se vede in poze. Pana acum foloseam zilnic de la easy life : easy carbon si easy profito, cand voi schimba mediile filtrante in canistra o sa adaug pe fiecare bacterii solutie.
Cand am facut schimbarea la sfaturile marelui acvarist de la petshop nu am schimbat apa deloc ( ca trebuia sa se faca colonia de bacterii) pana in momentul cand am intrat aici si am mai inteles cate una alta de la voi, apa pe care o schimb zilnic este statuta 5-6 ore si adaug de la jbl biopol, zilnic ii adaug denitrol si-n continuare am inceput cu cei 2 fertilizanti de la easy life + o data pe saptamana feropol de la jbl.
Plante 2 x echinodorus si 1x cryptochoryne ( intentionez sa il plantez in spate si la mijloc mai mult dupa ce vad acvariu stabil ).
Pesti : 2 scalari maturi, 5 ancistrusi ( 3 maturi 2 pui ) 4 botia ( 2 adulti 2 pui cu ei am scapat de melci

)2 cory, 3 labeo si 4 tetra ( 5 tetra mi-au murit cu simptomele mentionate de alti membrii respiratie fff puternica si apoi deces ....am aflat si de solutia de la sera care ii putea salva...maine o iau sa o am preventiv.
Incalzitor 100 w, pompa de valuri de la jbl ( o folosesc ocazitional ).
Apa in momentul de fata este cam laptoasa, cu impuritati foarte mici si un pic maronie probabil de la cele 2 radacini ( am inteles ca dupa ce adaug mediile filtrante de mai sus in 2-3 saptamani o sa scap de acele impuritati si apa va fi cristal )
Din greseli invatam, dar greselile astea m-au costat si ma vor costa inca dar voi investi cat va fi nevoie in acest mic paradis.
Bun cu partea mediilor filtrante bio am inteles dar cu fertilizarea plantelor sunt planta, in urmatoarea perioada vreau sa iau o instalatie de CO2 cu butelie ( am vrut o proflora 160 de la jbl dar m-ati convins ca nu merita) si sa merg in paralel cu ea + fertilizanti ( aici voi mai invata cum este cu ei ).
Sper sa nu fi scapat nimic, multumesc si astept sfaturile voastre.