| Message |
|
|
eugenstanga wrote:Salut
marius67 wrote:Ca si termen de comparatie, o butelie cu CO2 lichefiat de 2 kg da 1000 litri de bioxid....
@Marius: Am rugamintea sa imi spui cum ai calculat volumul de 1000 litri , cum ai zis la o butelie de 2kg, presupun ca la o presiune de 50atm la temp. de 20C.
Am incercast, dar nu stiu daca am calculat cum trebuie.
Eu folosit formula PV=nRT ( http://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law)
P = presiune [atm sau g/L] , am presupus 50atm
V = volumul [L] - care trebuie sa il aflam
n = 1g de Co2, unde n=1 g, n is the amount of substance of gas (measured in moles),
R = 0.08206 unde R=0.082057461=L?atm?K?1?mol?1, si este Gas constant ( http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_constant)
T = 293 C , unde T=temperatura 20C + 273 K 293
=> V = 0.4808716 Litri
am inlocium n=2000g, adica 2kg cat ar fi capacitatea buteliei
=> V= 2000*.48=961.7432 Litri
marius67 wrote:Sa zicem ca 20 bule fac 1 ml (as putea gresi aici...)
@Marius: cum ai facut deducerea asta?!?!
Nope. n este numarul de moli. Pentru CO2 44 g inseamna 1 mol.
|
 |
|
|
|
Eu am asteptat ceva vreme sa aduca la nevertebrate.ro. S-au dat repede.
|
 |
|
|
Sa nu fie sarata
|
 |
|
|
Frumoasa tarla
Da, niste cioate ar prinde bine.
|
 |
|
|
|
Moment trist: 4 iunie 2014.
Cam la asta ma refer cand zic ca zbura. De aici si solutia cu plasa deasupra - aici a zburat si cu plasa si cu pietrele puse pentru greutate pe 25 mai.
|
 |
|
|
stefanp wrote:De cate luni sta doar tunsa?
Mi se pare ca rezista foarte bine.
Crevetele din imagine mie imi aduce mai mult a red rilli...
Nu a fost replantata niciodata. A ramas asa de la inceput, doar ca acum ceva vreme incerca sa zboare si i-am pus o plasa deasupra ca sa o tin cu picioarele pe pamant. Acum a inceput sa faca radacini mai serioase si pare sa se ancoreze mai bine in sol. Ma gandeam sa o replantez, cum am mai zis, sau sa o inlocuiesc cu Hemianthus c. Cuba. Ii mai dam o sansa
Cat despre creveti... Am avut niste red cherry spalaciti, i-am scos si am pus blue velvet, tangerine tiger (Caridina) si o femela de orange shrimp care a venit din greseala cu tigerii, fiind mica inca. Singurii masculi Neocaridina cu care a intrat in contact pana la maturitate au fost cei de blue velvet. A facut cateva serii de pui. Acum ma intreb de unde au aparut astia... Par a fi red cherry dar au coloratia aia ciudata. E posibil sa fie pui de la cea orange incrucisata cu blue velvet?! N-am avut niciodata rilli.
|
 |
|
|
Am editat acolo: am tuns-o doar, nu replantata
Si o intrebare: asta se considera a fi red cherry?

|
 |
|
|
Edit: Doar tunsa (initial am scris replantata, nu stiu la ce ma gandeam). Si de ceva vreme in acvariu cresc bine mersi Ostracode, care se pare ca sunt o hrana perfecta pentru capcanele din iarba

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Mult de citit, dar cu happy end. Ne bucuram pentru el 
|
 |
|
|
Nu par a fi paraziti, daca ajuta cu ceva 
|
 |
|
|
Dupa un week-end prelungit am gasit 2 pe podea la 1 metru jumate de acvariu. Pusi in apa pluteau. S-au dovedit a fi...
Nu mai vad nicio Neritina prin acvariu, din 6 bucati
|
 |
|
|
|
Link-ul pus de tine e pentru un thumbnail. Pune link catre o imagine mai mare.
|
 |
|
|
Problema cu tunsul e plasa care o tine la sol. Tund pana aproape de plasa... Probabil va trebui sa o scot si sa replantez iarba... Dar am emotii cand ma gandesc ca stric ceva relativ ok. Probabil ar trebui s-o fac si pe asta 
|
 |
|
|
um02122 wrote:Pompa de aer fara piatra. Foarte marsav. S-ar putea sa mearga.
Cum cureti geamul?
LE: sub nano reef e pico reef. Micro nu e terminologie aprobata, ce faci aici, erezie sau reefkeeping?
Daca e sa o luam dupa submultipli... Micro e mai mare decat nano. De 1000 de ori. Iar pico e mai mic decat micro de 1 milion de ori  Just saying 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
stefanp wrote:Da' camera aia online nu mai mere?
Cred ca doar dupa ce se aprinde lumina vezi ceva. Am incercat inainte de 15:00 si era intuneric.
|
 |
|
|
Mi-ar placea un fel de how-to. Un fel de ghid in imagini care arate cum ai ajuns la rezultatul final. Desigur ca vreau prea multe
|
 |
|
|
Iar are nevoie de foarfeca  Pun mai pe seara poze.
|
 |
|
|
Tare
|
 |
|
|