[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: catalin_
Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_

marius67 wrote:Ca si termen de comparatie, o butelie cu CO2 lichefiat de 2 kg da 1000 litri de bioxid....

@Marius: Am rugamintea sa imi spui cum ai calculat volumul de 1000 litri , cum ai zis la o butelie de 2kg, presupun ca la o presiune de 50atm la temp. de 20C.
Am incercast, dar nu stiu daca am calculat cum trebuie.
Eu folosit formula PV=nRT (http://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law)
P = presiune [atm sau g/L] , am presupus 50atm
V = volumul [L] - care trebuie sa il aflam
n = 1g de Co2, unde n=1 g, n is the amount of substance of gas (measured in moles),
R = 0.08206 unde R=0.082057461=L?atm?K?1?mol?1, si este Gas constant (http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_constant)
T = 293 C , unde T=temperatura 20C + 273 K 293
=> V = 0.4808716 Litri
am inlocium n=2000g, adica 2kg cat ar fi capacitatea buteliei
=> V= 2000*.48=961.7432 Litri

marius67 wrote:Sa zicem ca 20 bule fac 1 ml (as putea gresi aici...)

@Marius: cum ai facut deducerea asta?!?!

Nope. n este numarul de moli. Pentru CO2 44 g inseamna 1 mol.
Eu am asteptat ceva vreme sa aduca la nevertebrate.ro. S-au dat repede.
melcu wrote:Sau pui apa si astepti sa incolteasca fasolea. Merge cu orice fel de apa.

Sa nu fie sarata
Frumoasa tarla
Da, niste cioate ar prinde bine.
Moment trist: 4 iunie 2014.
Cam la asta ma refer cand zic ca zbura. De aici si solutia cu plasa deasupra - aici a zburat si cu plasa si cu pietrele puse pentru greutate pe 25 mai.
stefanp wrote:De cate luni sta doar tunsa?
Mi se pare ca rezista foarte bine.

Crevetele din imagine mie imi aduce mai mult a red rilli...

Nu a fost replantata niciodata. A ramas asa de la inceput, doar ca acum ceva vreme incerca sa zboare si i-am pus o plasa deasupra ca sa o tin cu picioarele pe pamant. Acum a inceput sa faca radacini mai serioase si pare sa se ancoreze mai bine in sol. Ma gandeam sa o replantez, cum am mai zis, sau sa o inlocuiesc cu Hemianthus c. Cuba. Ii mai dam o sansa

Cat despre creveti... Am avut niste red cherry spalaciti, i-am scos si am pus blue velvet, tangerine tiger (Caridina) si o femela de orange shrimp care a venit din greseala cu tigerii, fiind mica inca. Singurii masculi Neocaridina cu care a intrat in contact pana la maturitate au fost cei de blue velvet. A facut cateva serii de pui. Acum ma intreb de unde au aparut astia... Par a fi red cherry dar au coloratia aia ciudata. E posibil sa fie pui de la cea orange incrucisata cu blue velvet?! N-am avut niciodata rilli.
Am editat acolo: am tuns-o doar, nu replantata

Si o intrebare: asta se considera a fi red cherry?
image
Edit: Doar tunsa (initial am scris replantata, nu stiu la ce ma gandeam). Si de ceva vreme in acvariu cresc bine mersi Ostracode, care se pare ca sunt o hrana perfecta pentru capcanele din iarba

image
image

image
Mult de citit, dar cu happy end. Ne bucuram pentru el
Nu par a fi paraziti, daca ajuta cu ceva
Dupa un week-end prelungit am gasit 2 pe podea la 1 metru jumate de acvariu. Pusi in apa pluteau. S-au dovedit a fi...

Nu mai vad nicio Neritina prin acvariu, din 6 bucati
Link-ul pus de tine e pentru un thumbnail. Pune link catre o imagine mai mare.
Problema cu tunsul e plasa care o tine la sol. Tund pana aproape de plasa... Probabil va trebui sa o scot si sa replantez iarba... Dar am emotii cand ma gandesc ca stric ceva relativ ok. Probabil ar trebui s-o fac si pe asta

um02122 wrote:Pompa de aer fara piatra. Foarte marsav. S-ar putea sa mearga.
Cum cureti geamul?

LE: sub nano reef e pico reef. Micro nu e terminologie aprobata, ce faci aici, erezie sau reefkeeping?

Daca e sa o luam dupa submultipli... Micro e mai mare decat nano. De 1000 de ori. Iar pico e mai mic decat micro de 1 milion de ori Just saying
Cam asa:

image

image

image

image
stefanp wrote:Da' camera aia online nu mai mere?

Cred ca doar dupa ce se aprinde lumina vezi ceva. Am incercat inainte de 15:00 si era intuneric.
Mi-ar placea un fel de how-to. Un fel de ghid in imagini care arate cum ai ajuns la rezultatul final. Desigur ca vreau prea multe
Iar are nevoie de foarfeca Pun mai pe seara poze.
Tare

Forum Index » Profile for catalin_ » Messages posted by catalin_
Go to: