[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fipilica
Forum Index » Profile for fipilica » Messages posted by fipilica
Are prospect, e chiar carticica si chiar in mai multe limbi , 13, de ne cred poligloti astia, toate acestea formand un manual totul si cu totul inutil :-)
Cate o pagina pentru toate produsele din gama produselor ce pot fi pus intr-un filtru, descriere sumara bineinteles, iar la final un mic "tip" : cica sa nu il folosim in combinatie cu carbunele activ.
In rest pune mana si masoara clientule sa descoperi singur misterul dozajului ca mare iti va fi satisfactia

Acu eu vreau doar o scadere a ph pana intr-o unitate si sa il tina acolo 2-3 saptamani, poate pana atunci apare si instalatia de co2 :-)
Si poate apare si careva mai invatat sa ne desluseasca misterele scaderii kh,gh in urma folosirii turbei.
Sandu wrote:
Daca l-ai luat pentru duritate...ai luat teapa.
Daca l-ai luat pentru pH...te-ai scos. In general turba iti scade pH-ul si nu iti dedurifica apa. Cum sa iti explic asa sa fie pe intelesul tuturor Daca bagi un acid in apa nu inseamna ca apa devine mai moale :-) ...ci mai acida. Logic nu?

Logic ca l-am luat pentru ph :-)
Acu intrebarea e cat sa pun sa nimeresc un ph cat mai apropriat de 6.5?
Asta e intrebarea
Am uitat sa specific: jbl tormec este un produs pe baza de turba pentru scaderea ph-ului si duritatii in acvariu. Cred ca sunt si alte produse similare de la alti producatori insa eu in Brasov nu am gasit decat asta.
Am cumparat astazi o cutie de 1L insa nici urma de instructiuni de folosire. Vanzatorul de abia stia ce face :-), teste nu am decat de ph
Datele despre acvariu: 60 litri net, ph ~ 7.2, gh>15 (nu stiu exact din pacate),kh la fel >10, bine plantat. Analizele referitoare la duritate au fost facute acum o luna si cum schimburile sunt constante, cu aceeasi apa, nu cred ca au variaza prea mult.
In concluzie cine a mai folosit poate sa imi spuna si mie in procentaj si ce rezultate a obtinut?
greu, depinde de conditii, s-a mai discutat pe forum, dar se intinde.
Am un acvariu exact ca al tau doar cu 65 in loc de 60. Nici o problema
bob_de_grau wrote:
Sunt cumva paranoic?

Da
Rezolvat.
Datorita bunavointei vanzatorilor si patroanei unui anumit magazin brasovean (daca va intereseaza detalii discutam pe pm ) aceasta planta a ajuns si in acvariile noastre. De remarcat faptul ca desi nu cunostintele lor acvaristice nu erau extraodinare bunul simt si bunavointa au compensat din plin. ;)
scarabeul1984 wrote:Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Eu schimb apa odata la 2 zile cate 5-6 litri din apa, iar singurele vietuitoare sunt niste creveti.
Plante am si asta vreau sa tin in mod special in acest acvariu.

La 30 litri mi se pare mult 5-6 litri la 2 zile (doar daca ai ceva alge ,tratamente etc...)
Plantele ce ti-am recomandat se hranesc doar din masa apei, sigur ai remarcat, asadar ai putea sa controlezi mai bine cantitatile de nutrienti (cel putin as cred eu, poate altcineva mai destupat la minte ma contrazice in privinta asta )
scarabeul1984 wrote:
Eu sunt aproape sigur ca dezechilibrul este din cauza introducerii de Co2 DIY care provoaca fluctuatii mari de PH si acestea duc la alte dezechilire chimice....

Depinde de cat C02 bagi si ce duritate ai. Dupa cate stiu apa e destul de dura in partile tale asa ca poti sa te joci un pic cu ph-ul. Second ai sticla cu drojdie, sper ca varianta cu gelatina, in consecinta C02 care il bagi tu e doar pentru a ajuta un pic plantele nu sa scazi ph-ul cu nu stiu cat etc... Astea cer controller si reglaj fin. In concluzie C02 mai mult de 1 bula la cateva secunde nu ar trebui sa ai, situatie in care variatia ph-ului nu va fi atat de extraordinara in cat sa iti genereze dezechilibre.
Nici in natura nu este un ph constant 100% iar algele se gasesc in orice acvariu difera doar tipul lor :-)
Solutiile acelea nu le-am folosit, din pacate..... sau fericire ? :-)
Incearca sa faci o selectie a plantelor: doar anubias, java moss, cladophora si ceva plante de suprafata cu crestere rapida daca nu ai substrat imbogatit si parca asa am vazut. Schimburi mici si dese (1-1.5 litri zilnic ? -> maximum 30% saptamanal)
Asta e o posibila solutie....acum depinde si ce vrei tu sa faci acolo si ce intelegi prin dezechilibru. Alte solutii... las pe cei mai avansati sa le sugereze :-)
Sfarsitorul wrote:@fipilica M-am gandit la profi 500 si cred ca si Aqua-kid la fel din moment ce zice de 23 cm latime (profi 250 are 19 cm si s-ar incadra, dar i-ar trebui 2 min.)
Personal am luat un Tetratec 1200 dupa citirea mai multor pareri pe forum si raportul calitate/pret bun, dar nu il pot recomanda lui Aqua-kid pentru ca e mare si nu se incadreaza in spatiul lui. Deocamdata nu pot vorbi de debit pentru ca e in cutie si asteapta niste lampi metal halide (poate iepurasul...)

Am dat exemplul profi 250 dat fiind ca am un asemenea exemplar :-)
JBL profi500 face parte din aceeasi generatie si dupa cum zic si ei pe site
JBL is taking the more professional approach: instead of just raising the pump capacity, JBL has increased the filter volume, leading to a measurable improvement in water quality.

Eu doar v-am atras atentia asupra debitului, in final decizia va apartine :-)
Sfarsitorul wrote:
Ma bag in discutie pentru. ca de 6 luni ma bate gandul la un acvariu cam de aceleasi dimensiuni (150x52x52, dar nu in zid) si am ajuns cam la aceleasi solutii ca si tine (in mare JBL).

la ce filtru de JBL te-ai gandit ? Cele profi cristal au debitul cam scazut. Cel profi 250 l-as recomanda pentru maxim 120 litri reali.
Cred ca tetratec-urile au un debit (cel real, cu toate materialele filtrante inauntru) mai ridicat.
Cip20 wrote:
Si de ce sunt mai greu de crescut plantele decat pestii? Dar macar nu trebuie sa le dau mancare, si nici nu murdaresc apa, instalatiile isi fac singure treaba.

le trebuie si lor mancare :-)
florin27 wrote:Pentru fipilica,

Observatia lui mi se pare bazata. Din ce am inteles eu, problema cu masa este ca daca se curbeaza sub greutatea acvariului apare o tensiune intre fund si suprafata cu care intra in contact si se crapa geamul. Eu am patit-o.

Aveai polistiren sub acvariu ?

florin27 wrote:
Gasesti pe net un excel care calculeaza grosimea geamului facut de renumitul Warren Stillwell, fisierul se chema GlassThicknessCE_01.xls, printre altele iti arata si cat se va curba geamul (bending). Deci e normal sa se curbeze.
Toate cele bune,
Florin

Poate ar trebui sa specificam si cat este normal sa se curbeze
florin27 wrote:Nu am experienta. Dar am scoala. Eu am folosit geam de 4mm, din calcule mi-a iesit de 3,5mm! Fenomenul de curbare a sticlei e ceva normal si acceptat. O stiu de la acvarisiti cu foarte multa experienta. Explica-mi de ce nu s-a spart cand l-am umplut ochi, asta vreau sa stiu.
Pentru acvariul lui CIP am calculat si mi-a dat de 4,5 pentru pereti si 6,3 pentru fund.

florin27 wrote:
...mi-au spus ca tine 200 de kg. De tinut o fi tinut, dar se curba....

Adica geamul e ok sa se curbeze insa masa nu ?
1 pereche kribi a ajuns pe maini bune, froggy sa ai parte de ei

Mai sunt disponibili 2 masculi.

Ps. neoni nu mai sunt o conditie necesara... conditii potrivite sa aiba.
Doi brasoveni se afla in cautarea a 2 exemplare de mai sus amintita planta :-)
Daca aveti prin ograda asa ceva sau daca stiti unde am putea gasi nu ezitati sa ne contactati

Kiwi si fipilica
RaresLuc wrote:Despre bile, daca nu are nimeni, ramane sa va spun eu dupa un an ce s-a intamplat .

Nu trebe sa treaca chiar un an
In cazul de fata 2 echinodurusi:
- primul ~25cm inaltime, identitate inca necunoscuta (suspectez ozelot), salvat dintr-un acvariu neatins de cateva luni bune. Plantat acum 2 saptamani si ceva in acvariu 60 litri net, 2osram fluora,CO2 DIY, petris, jbl ferropol saptamanal a reusit ca in timp de 7 zile sa aiba o frunza noua de ~22 cm
-al doilea, un pui de leopard sau ozelot (oscilez inca), aceleasi conditii, aproape stagnant de 2 luni, 1 frunzulita de 6-7 cm in aceeasi saptamana.
In momentul in care am plantat primul echinodorus am asezat si cate o bila jbl la radacina fiecaruia.
Cum nu am substrat imbogatit singurul lucru pentru care pot sa zic ca a declansat dezvoltarea raman bilele JBL 7 Balls.

PS.Amandoi au cate o noua frunzulita gata sa se afirme :veselx:
axy wrote:
acu vin si eu cu o intrebare cat de mult tine ? , dureaza macar un an ?
am si eu un acvariu, cam de aceiasi capacitate ( 200 de litri ) caruia in primavara asta va trebui sa-i schimb substratul ; si acum problema; eu initial vroiam sa-i pun sera floredepot dar la volumul acvariului meu imi trebuiesc doua cutii de cate 4.7 kg bucata , pe cand solutia expusa aici mi se pare ceva mai ieftina
am vazut ca mai e un topic deschis de filipica , dar acolo se comparau si cu alte proiduse ; dintre cei care au folosit aceste doua substraturi ( Floredepot si AquaBasis), in timp se justifica diferenta de pret ?

vorba lui larzarginel depinde ce plante tii
Poti face un amestec cu terralit (sper sa nu spun vreo prostie, la prima vedere pare ok) dat fiind ca terallitu e "long term fertilizer". Si oricum in 12 luni de zile te plictisesti de acelasi decor si o sa vrei altceva :-)
Mitica wrote:
Cred ca substratul e excelent.. singurul regret pe care il am e ca nu am luat 2 pungi de la inceput. Acicularisul nu prea a vrut sa mearga, am mai pierdut si o rotala wallichi, dar.. nu le putem avea pe toate, nu?

Arata superb. Trebe sa imi iau eu o cutie pana nu se scumpeste

De curiozitate in stanga si lateral dreapta mi se pare mie sau e un windelov ?
Ce fertilizanti/lumina folosesti, ce parametri ai ca arata indecent de frumos domnule

PS. nu imi vine sa cred ca nu ai co2 in setupul acesta
ceva poze noi ? noutati ? :-)

Forum Index » Profile for fipilica » Messages posted by fipilica
Go to: