| Message |
|
|
|
scoate xipho aia de acolo, alt acvariu sau fa-i cadou, iar puilor poti sa le dai sa manance granule de la diferite firme(hikari,tetra,sera etc.) inmuiate bine intr-o seringa cu apa.
|
 |
|
|
Le-am folosit la radacina unor echinodorusi precum ozelot, cordifolius si un posibil schlueteri (din ce am vazut la dennerle pe site si la galeria lui Sandu  ). Plantele s-au comportat foarte bine, cand aveau CO2 DIY apareau frunze saptamanal, si bilele tineau destul de mult. Dar tine cont ca sunt plante categorisite ca "easy", nu stiu cum se comporta la altele mai dificile.
Acum folosesc sera florenette A, sunt devorate muuult mai rapid, la 2 saptamani trebuiesc puse altele la radacina in conditiile in care nu mai am CO2. Cu sera A cordifolius-ul avea la un moment dat 3 tije  , de aceea cred ca jbl balls sunt totusi pe o treapta mai jos decat florenette A.
|
 |
|
|
|
super! multumesc de raspuns si la cati mai multi melci :-)
|
 |
|
|
|
Planuiesc ca in curand sa fac un upgrade la substrat in sensul ca o sa avansez de la nisip/pietris de rau la nisip bob de orez, JBL Florapol si daca am noroc "heating cables" :bgalben: :bgalben: :bgalben:
Acum problema este:
In momentul de fata in substrat traiesc destui de multi melanoides tuberculata, carora le multumesc pentru serviciile aduse pana acum :-), si parca nu i-as arunca. As dori sa stiu daca a mai avut cineva combinatia aceasta (melci de substrat + substrat imbogatit +heating cables) si daca a avut ceva probleme.
|
 |
|
|
BLK wrote:am luat unul de 14W ca alea de 20W erau facute in China si n-am avut incredere. o sa ii fac un suport cu reflector din folie de aluminiu de bucatarie. si il pun deasupra apei aproape, l-am pus de proba si pare destula lumina si e portocalie rosiatica, oricum daca nu e bun, il pun in baie si gasesc alta solutie
[...] eu zic ca totusi becul asta e philips si chiar daca nu e special pentru acvarii e aproape de 830 care e considerat ok. sper sa am noroc
Am fost in aceeasi situatia ca si tine si la lumina unui astfel de bec phillips cladophora a crescut bine, anubiasul petite la fel, precum si java moss-ul. Depinde si de parametrii apei dar asta este deja alta discutie :-)
|
 |
|
|
BLK wrote:astea de care zic eu au 2700K si indicativul 827 e ca si la neoane .... cutia astora e portocalie
atunci sunt ok.
BLK wrote:
cand ai zis 40-70W te-ai referit la puterea echivalenta a unui bec normal, pe mine ma interesa puterea becului economic. ma gandeam ca 20W ar putea fi prea mult, si daca as lua unul de 14W si nu ar fi suficient as bricola un reflector din folie de aluminiu de bucatarie. de 2 becuri nu am bani acum, poate pe viitor sa il inlocuiesc pe asta.
Daca prin 20w te referi la faptul ca o sa consume 20w si va lumina ca unul de 100w atunci sa stii ca nu este foarte mult, desi teoria zica ca 1w per 1 l. Cum am mai spus ai un acvariu cu lungime mare, vei folosi o veioza deci inca 15-25 cm intre apa si bec ca lumina sa acopere o suprafata cat mai mare cu costul intensitatii . Oricum daca il inlocuiesti in viitor poti sa il folosesti in alta camera
Sau faci cum ti-a sugerat scarabeu :-)
|
 |
|
|
|
Economic sunt cele cu lumina mai calda(tenta galbuie) si cele recomandate. Genie are o lumina usor albastruie, parca scrie daylight undeva pe bulbul lui, vezi si peak-ul pe verde din linkul tau.
Intreaba-l si pe Intros ce a folosit pt iluminare, cred ca si el are un mini acvariu de 20-30 litri.
La lungimea de 40 ti-as recomanda sa folosesti 2 becuri pt a avea o lumina cat de cat uniforma, cu un singur bec lumina isi va pierde din intensitate spre marginile acvariului. Acum depinde si daca poti sa iti mesteresti un capac finut sau folosesti o veioza. In ultimul caz un bec philips economic, cel cu rosu si portocaliu, de 40W-75W (tine cont ca distanta de la bec la apa e mai mare decat in cazul neoanelor)
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:Salut,
Ai putea incerca sa pui niste Java moss, Elodea densa, Ceratophyllum demersum.
si in continuare la ce a spus scarabeul cladophora,anubias petite...
|
 |
|
|
|
Pentru plante nepretentioase 1-2 becuri economice, cu lumina calda, phillips. Zic 2 ca sa poti sa distribui altfel lumina in acvariu.
Personal as renunta la ancistrusi pe care i-as inlocui cu inca 2-3 red shrimps si 2-3 melci, pomaceea sau neritine. Cred ca si la guppy as renunta, parca sunt din alt film comparativ cu crevetii , insa aici intervin gusturile omului :-)
|
 |
|
|
mergi pe osram floura. Unu e si mai bun pentru plante, doi are o culoare usor movulie si pestii vor arata mult mai bine decat in lumina galbuie a 830-ului. 
|
 |
|
|
|
ce mai fac neonii ?
|
 |
|
|
Lasa-i sa tina post pe perioada Pastelui. Nu o sa pateasca nimic si dupa 3 zile de ciugulit plantele, substratul si geamurile or sa manance si sarmale ;-)
De asemenea incearca sa inmoi granulele inainte sa le dai sa manance. Poti sa folosesti o seringa pentru treaba aceasta.
Multa bafta ! 
|
 |
|
|
rezolvat 
|
 |
|
|
Cred ca ai citit aici.
Asadar, daca vrei plante mai pretentioase si consumatoare de nutrienti gen echinodorusi, mergi pe solutia lui GG sau Val ori, daca nu,Sera Super Peat, jbl aquabasis etc...
|
 |
|
|
Sburlea Nicolae wrote:Oare cat costa sa combati o invazie de alge?
Invazie de alge de la aquabasis ???? Sincer ma indoiesc. Am luat ceva plante de la un prieten ce si-a lichidat acvariul. Iti dai seama ca to aquabasis-ul a iesit la suprafata. Dupa o saptamana si ceva in care lumina a fost doar cea naturala, fara schimburi de apa etc, cand am revazut acvariul nici urma de invazie de alge whatsoever. Asta e practica...si de obicei cand teoria nu e sustinuta de practica teoria e cea schimbata
Asa ca presupun ca invazia de alge din alta parte apare
Nu sunt platit de jbl sa fac reclama dar vorbele fara dovezi sa le sustina nu le pot crede ;)
|
 |
|
|
Cam asa ceva :-). Daca o sa gasesti terralit si daca vrei si plante mai pretentioase, foloseste-l dupa cum zic GG si Intros in topicul acela, daca nu treci pe aquabasis pana gasesti terralit :-)
Vulcanitul cred ca poate fi folosit ca un ultim strat si pentru efectul estetic. Daca dau cu bata in balta sa ma traga careva de maneca  :-)
|
 |
|
|
Uite ce zice GG in linkul acesta
GG wrote:
AquaBasis Plus este turba.
Recomandarea mea din ce se gaseste acum pe piata ar fi o combinatie de Terralit cu Floredepot. Suplimentar cateva conuri Terrapur sau bile 7 balls.
|
 |
|
|
arathemis wrote:Ca si substrat mi-a fost recomandat Volcanit cu turba, dar am citit si post-ul cu JBL AquaBasis si am fost impresionat de evolutia plantelor cu aquabasis.
Ce fel de turba, potground sau altceva ?
In alta ordine de idei...nu ca as face reclama dar jbl aquabasis ala e destul de usor de instalat si in caz ca, accidental, ajunge in contact cu apa nu iti genereaza o explozie de alge. 
|
 |
|
|
|
[quote="Porcu'"]Nu exista o doza fixa sa scazi pH-u' c-o unitate, depinde de prea multi factori. Vreau sa spun ca aceeasi doza in acvarii diferite poate provoaca modificari diferite de pH.
In afara de asta nu cred ca-i acelasi lucru sa scazi pH de la 7 la 6 sau de la 6 la 5. Am senzatia ca doza necesara scaderii pH-ului de la 7 la 6 e diferita de doza necesara scaderii pH-ului de la 6 la 5. pH e logaritmic, d-aia e asa complicat. Nu e ca la duritate.
D-aia cred ca n-au riscat sa spuna o doza.[/quote:7f0255ef7f"]
Sunt intr-u' totul de acord, dar ma asteptam la ceva doze aproximative. Banuiesc ca produsul a fost testat inainte de a fi pus in vanzare, deci exista niste concluzii asupra eficientei si modului in care actioneaza.
Acum prea putin conteaza , o sa va tin la curent cat, ce, cum :-)
|
 |
|
|
scarabeul1984 wrote:JBL are o reprezentanta in Ploiesti?
Parca asa am auzit.
Stie cineva unde este reprezentanta?
Sau doar tropica avea in Ploiesti?
Mersi mult,
Daca ajungi in Brasov gasesti sigur modelul din poza. Da' a cam trecut vremea sporturilor de iarna si doar pentru reactor parca nu se merita :-)
|
 |
|
|