[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: orio
Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
De ajutor stai linistit ca o sa fie, n-ai dat banii pe degeaba. Intr-un acvariu este bine sa ai un filtru inter+extern, ai nevoie in bazin de curenti de apa ca sa miste excrementele si mancarea de pe fund si ca sa le poata trage filtru extern.
Si sincer nu dati atat de mult vina pe vanzator ca poate nu e el atat de vina. Uitati la un filtru JBL e900 scrie ca e un filtru pt un acvariu pana la 300L smilie dar sincer filtrul ala la un acvariu mai mare de 120L nu l-as pune . Si normal ca vanzatorul iti zice baliverne cand chiar pe produs se gasesc informatii eronate.
Clar pe cutia filtrului Sera Serafil 120 scrie ca e pt acvarii de pana la 200L fireste vanzatorul e un nesimtit ca ti-a dat asa ceva sau nu are habar de acvarii....(bine ca nu ti-a dat un burete borborositor si o pompa de aer )

Acum nu tb neaparat sa iei un filtru extern nou, e plin forumul de anunturi de filtre externe folosite 2-3 luni si cu ani garantie. Cumpara unul de ala, economisesti bani si o sa-ti radieze pestisorii de fericire

P.S:Canistra de la Hydor Prime 30 e buna pt acvariul tau Dar gasesti si alte filtre mai bune si mai ieftine
La pesti tb sa le dai mancare cat sa manace timp de 3-4minute.
Daca vezi ca in 3-4 minute mai ramane mancare le dai mai putin, dupa un timp iti cunosti pestii si apoi o sa vezi exact cat le trebuie sa le dai sa manace.

Oricum... nu mancarea care ramane pe fund e problema ci excrementele pestilor tai (africanii sunt ai naibii de cacaciosi) si iti spus...acel filtru intern care l-ai spun in primele posturi io zic ca nu ajunge.
Cel mai bine e sa iti iei un filtru extern (stiu ca ti se pare scump acum...dar isi merita toti banutii...dar sa sti..acvaristica e un hobb scump ) sau daca ai maini dibace iti poti face propriul tau filtru extern (chiar pe forum este la sectiunea DIY un tutorial foarte bun cum sa faci un astfel de filtru)

Parerea mea e ca nu merita sa-ti iei un "sanitar" in acvariu ... le fura joburile africanilor tai

Spor! ... la citit
Hai mai ca o dam in offtopicuri.
Stiti, io v-am cerut parerea si acum sariti pe mine si unii mai fac si mistouri.
Si cam aceeasi discutie am avuto cand am luat un acv din Horbach de 160L (100x40x40) si e integral cu sticla de 6mm si toti se dadeau barosani, mult cunoscatori ...ca acv ala e bomba, ca nu tine, ca sa-i pun fund dublu ca o sa pun pietre ca sa-i pun H-ul....etc.... sa ma faca sa arunc pe geam acvariul nu alta Si tine.....

Dar ca sa nu fiu nesimtit si sa raspund la intrebaririetenul ala de care am vb e la cateva sute de km de mine...2 ) Io n-am lipit nici unul.

mariusrudaru wrote:vad ca o tii intr-una cu greutatea, are o asa mare importanta? nu rezista suportul?

citeste te rog primu post
Porcu wrote:
orio wrote:Eu as vrea sa fac un acvariu de 120lungimex45inaltimex60latime (acv cu mbune) si va intreb daca pot sa-l fac cu sticla de 8mm cu intariuri longitudinale...

Poti sa-l faci din geam de 8 mm pentru ca inaltimea e mica. Da' fa-i fundu' din geam de 10 mm sau fa-l dublu .
E mai bine sa-l faci din geam de 10 mm tot , nu merita sa-l faci mai putin rezistent pentru citeva kilograme in plus.

Sti...si cel de 400L are 90kg...dc mergem tot asa imi fac ditamai acvariu

Dupa dicutile cu un amic care face acv (dar nu aici in bucuresti) a zis ca nu ar fi nevoie de un fund dublu ci intaritoare la fund, ar optimiza greutatea
Ce ziceti de asta?
Dolly wrote:
Atitia oameni se chinuie sa-i scoata lifalili din cap, si tu ce faci??? Il ademenesti la prostii?

De ce sa-i scoata din cap? Sunt niste pesti ok, rezistenti si draguti.
Hemichromis lifalili sunt niste pesti care merg numai in pereche si cel mai bine doar o pereche in acvariu, daca vrei mai multe perechi tb sa ai un bazin mai mare.
Desi sunt cichlide africane acesti pesti merg mai bine tinuti in bazine cu chilide americane deoarece isi depun ouale pe o piatra/frunza( iar africanii de malawi isi tin puii in gura) si de aici aparea acea agresivitate accentuata, sunt niste pesti teritoriali. Desi eu sunt de parere ca pestii tb sa ti iei de mici aceasta specie e bine sa ii iei mai mare, sa fie perechi deja formate, elimini scandal, certuri si chiar omoruri intre frati. Sunt cea mai iubareata specie de pesti pe care i-am avut...si ce-i mai buni pariti...sunt fantastici..din acest punct de vedere.
Propunerea:
orio wrote:
p.s:Aaa...sti ce merge in acv asta o preche de lifalili....daca tot vrei africani

Cand o sa ai acel bazin de 4-500L atunci ii iei, o sa-i chinui in 120L

Deschide-ti orizonturile si catre cichlidele americane....
Africani nici gand in acel acvariu.
Cat despre acvariu pot sa spun ca nu este necesar sa fie un contact intim intre cele 2 foi de sticla(mi-a facut un test un amic de la un petshop si mi-a aratat la un acvariu de firma la care tragea de cele 2 foi, se dezipeau si se intindea siliconul si apoi cand ii dadea drumu revenea la loc...am ramas socat).
Cel mai bine e sa incerci acvariu, scoate-l afara umplel cu apa, lasa-l cateva zile si vezi daca tine. Nu face tiganeala cu corniere..asta se facea acum 20 de ani, acum exista silocane bune care lipesc fff bine.
Nisipul si pietrele preseaza sticla de pe fund, si pt a uniformiza eforturile ai putea pune polistiren sau izopren.
Daca mai faci si un background din polistiren...pai si ala mai scade din numarul de litri de apa....deci.. ajungi pe la 80-90L....
Iar despre filtru....ce sa zic....e intern....asta spune tot

Nu stiu ce mare acvarist ti-a spus ca acvariul tau e bun pt cichlide dar cu siguranta pe ala il intereseaza doar sa-si vanda marfa...atat. Incepe si citeste articolele de pe forum si apoi o sa ne dai dreptate.

p.s:Aaa...sti ce merge in acv asta o preche de lifalili....daca tot vrei africani
pai site-ul asta l-am mai folosit si-mi zice ca-i de ajuns sticla de 8mm
adu wrote:eu nu ma risc sa iti zic ca merge.... desi zic ca nu o sa ajungi cu apa pe jos din motivul grosimii sticlei - observa ca nu dau sfat hotarat - las loc de interpretari
la 10mm esti la limita;...

Cum adica cu sticla de 10mm sunt la limita? Am vazut acvarii de 500L cu sticla de 10, chiar un amic are un acv de 425L cu sticla de 10mm. Deci la 250L nu-s la limita.
Am vazut si acv de 180L cu sticla de 6 fara nici o intaritura, avea burta dar avea pesti in el de vreo 2 ani

adu wrote:... la 8 intra mai putin, la 10 intra mai mult silicon.oricum iti recomand intarituri

De la inceput am zis ca pun intarituri sus si jos.
Ok, se trage linie: NU din plexyglass.

Nu am fost de acord nici o data cu chestile de plastic din acvariu gen pietre, coloane, vase... mie imi place sa se simta pestii exact ca-n biotopul lor si aleg pietre, plante naturale...etc...
Dar pana la urma...nu merge facut acv acesta din sticla de 8mm
Dolly wrote:Grija cu plexiglasul ca se zgirie usor. Si o sa ai un acvariu "zebra" .

Da, am auzit ca plexiglasul se zgarie fff usor
yonutzzz_92 wrote:Plexiglasul e plastic, e mai usor

Si cat e mp de plexiglas?
yonutzzz_92 wrote:Poti sa il faci din plexiglas 10mm

si plexiglasul e mai usor?
Unul are 58kg altul are 73kg.
Eu de cand am acvariu cu africani am observat ca si ai mei mai iau o piatra la scaripinat dar nu ff des si acest lucru l-am vazut si in alte acvarii, pot sa zic ca asta e din comportamentul lor sau mai bine zis se scarpina cand sunt stresati.
Acest scarpinat l-am vazut mai ales la masculi, la familile la care am 2M si in special la masculul subdominat (e stresat baiatul )
Daca nu e gris cred ca scarpinatul apare din cauza stresului.

Am mai vazut o data niste africani care se frecau de nisip cu scopul de a ridica resturile de mancare
Vreau sa fac un acvariu mai mare pt africanii mei si din cauza ca nu stau la casa mea si ar exista posibilitatea sa ma mut nu pot sa-mi fac acvariul mult dorit si de aceea vreau sa micsorez cat mai mult greutatea acvariului.
Eu as vrea sa fac un acvariu de 120lungimex45inaltimex60latime (acv cu mbune) si va intreb daca pot sa-l fac cu sticla de 8mm cu intariuri longitudinale...
In acvariu o sa intre cam 250L...deoarece cred ca in medie 5-7cm o sa fie luati de fundalul de polistiren, mai pun un polistiren jos ca sa nu risc sa-mi sparg fundul acvariului (africanii mari constructori sunt ).

Ce ziceti? As putea sa fac acest acvariu

cms wrote:am incercat sa iau de 2 ori si imi da time out

In ultima perioada e cam greu sa mai descarci de pe rapidshare
Super carti, felicitati @stiucarul
daca m-am chinuit io sa le adun...le-am pus pe toate intr-un fisier.

Vizionare placuta

http://dl.transfer.ro/National_Geographic-Transfer_RO-21Dec-55d6e0.mpg

P.S : poate sa urce cineva pe rapidshare (sa aiba cont platit )sau al site de share care si care nu sterge fisierul in 7 zile...ca cei de pe transfer.ro

Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
Go to: