[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariul de ciclide africane  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
body81
Junior member

IP:

Minunata lumea ciclidelor din lacul Tanganika. Dupa ce am citit informatiile ce exista pe net, ma rog o parte din ele, am ajuns la urmatoarele specii care sa le cumpar: 1. Julidochromis marlieri (2 perechi) 2.Altolamprologus sumbu shell (1 pereche) 3. Neolamprologus caudopunctatus (2 perechi) Ce parere aveti? Sunt prea multi? As prefera puiet. Acvariul l-am incercat, am pus apa in el 95% si e ok, nu m probleme cu el. Am citit ca pestii prefera pesteri unde sa depuna. Cum sa le fac sau ce si de unde sa cumpar? Va multumesc de consilierea de pana acum, e singurul forum unde am putut sa gasesc raspunsuri fara sa dea nimeni cu ,,parul,,.

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

body81 wrote:1. Julidochromis marlieri (2 perechi)
2.Altolamprologus sumbu shell (1 pereche)
3. Neolamprologus caudopunctatus (2 perechi)

Daca le pui suficient de multe pietre sa-si poata stabili teritoriile e bine. E mai bine doar cite o pereche din fiecare specie, acvariu nu-i chiar mare ....... Ideal ar fi sa gasesti pui si dupa ce cresc sa pastrezi cite o pereche.

body81 wrote:de unde sa cumpar?

Completeaza-ti locatia la profil, altfel o sa primesti recomandari din cine stie ce oras departe de tine .

Poze: smilie ... Poze cu plante
body81
Junior member

IP:

Da, asa am sa fac, ramane cate o pereche din fiecare. Despre .Altolamprologus sumbu shell si Neolamprologus caudopunctatus nu am gasit informatii sau multe discutii in lb romana ceea ce ma face sa cred ca vor fi greu de obtinut, zilele astea am sa trec pe la pet-shopurile de la mine din oras.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Despre .Altolamprologus sumbu shell si Neolamprologus caudopunctatus nu am gasit informatii sau multe discutii in lb romana ceea ce ma face sa cred ca vor fi greu de obtinut

Cam asta-i situatia ....... am vazut la Debrecen niste Altolamprologus anu' trecut (nu mai stiu de care) ....... intra la www.epet.hu , ei ii aveau. Daca nu gasesti in Cluj si daca ai posibilitatea sa iei de acolo, poate le scrii un mail sa-i intrebi.

body81
Junior member

IP:

Sper sa gasesc in Cluj la shop sau la vreun acvarist de vanzare, daca nu trebuie sa ma re-orientez la ceva asemanator... la Debrecen nu am cand sa merg iar comenzi speciale...cred ca costa mult si doar in cantitati. Iti multumesc mult oricum pentru sfat
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Salut
Vezi ca in Cj cred ca mai gasesti doar niste Neolamprologus brichardi la Romzoomarket, langa regionala CFR...ca altundeva nu gasesti sigur speciile enuntate de tine. Si nici pe la clujeni acasa, nu cred ca sunt detinatori de asa ceva.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Zac
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare ( Ca de obicei hop si eu )

Frumoasa alegere dar ar mai trebui si ceva sanitari nu O pereche de Ancistrusi si vreo 3 Corydorasi. Sper ca sti ca Africani muta pietrisul. E cand am avut mia venit sai arunc pe fereastra. Ca dereglau totul. La tubul de la Filtrul extern ala care trage au facut un munte de nisip. Ei cautau un loc unde sasi faca cuibul dar Au ales cel mai nepotrivit loc . Lam stricat si tot acolo lau facut pana la urma am mutat tubul si miau depus. Aceia galbeni de tot cu creasta si aripile negre nu mai stiu sigur cum se cheama ca nu mam mai uitat la Africani. Dar prinre Bolovani ar arata bine si 2 - 3 Plante Nu vrei ? Si SA CICLEZI ACVARIUL. La africani le place mult nisipul si pietrisul mic deci alegi din 2 ( Eu am avut nisip ). Sa nu uiti ce e mai important o placa de polistiren pe fundu acvariului si peste ea pui nisipul. Cam atat e de zis si de completat.

Succes

Pleco
body81
Junior member

IP:

Felicitari Minnardy pentru acvarii, arata superb toate. Sper ca si al meu cand va fi gata sa arate 50% cum arata ale tale . Maine merg la Regionala sa vad de Neolamprologus brichardi dar are aceleasi caracteristici ca si Neolamprologus caudopunctatus? Mersi de sfaturi Zac insa am inteles ca si acesti pesti care ii vreau sunt la limita din cauza spatiului... inca 5 pestisori nu sunt prea mult? Sincer si eu m-am gandit la cativa sanitari, este nevoie. Zac daca pun polistiren de 1 cm sub nisip e prea subtire? Si inca ceva, as face cateva pietre din polistiren cimentat....mai scutesc din greutate ce parere avezi. Multumesc de sfaturi.
[Email] [Yahoo!]
Zac
Junior member
[Avatar]

IP:

Faza e ca Sanitari nu se pun la socoteala dar... Iti plac toate acele Cichlide nu poti sa renunti la vreuna dar nici nu trebe. Ca sanitari stau pe fundul bazinului nu ocupa spatiu. Este bine si asa dar merge si de 2 cm nu e problema. Cu Bolovani de polistiren nu ma prea impac nu o sa arate asa de frumos. Te duci pe strada sau la un rau si vezi ce iti place ii iei si i pui intro plasa. I duci acasa si i FIERBI apoi i poti baga in acvariu.
Succes

Pleco
body81
Junior member

IP:

Din cate am mai citit nu orice piatra se potriveste in mediul acvatic....de la rauri da insa mai trebuie si roci calcaroase, dar am idee de unde sa le cumpar si pe alea. Mersi
[Email] [Yahoo!]
Zac
Junior member
[Avatar]

IP:

Aia e marmura dar eu am vazut si pe ( strada ). Gasesti la pet shop nuti fa probleme si nus scumpe. Dar nu trebe numa dealea

Pleco
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Zac wrote:ar mai trebui si ceva sanitari nu O pereche de Ancistrusi si vreo 3 Corydorasi.

Tu-i recomanzi Ancistrusi si Corydorasi impreuna cu cichlidae din Tanganyika ? Sau ce-ai vrut sa spui ? Ca fraza ta n-are nici o topica.

snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Garantat absolut nimic , ca de obicei .
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Si cum adica "sanitarii nu se pun la socoteala"??? Ei nu e pesti? Ca doar n-or fi din plastic...Iar dai sfaturi din acelea care nu trebuie date...Cum vezi un incepator, cum sari pe el. Nu asa se face. Daca vrei intr-adeva sa ajuti, vin-o cu sfaturi pertinente.
body81
Junior member

IP:

Ma rog...mai greseste omul, noroc ca voi aveti destule cunostinte in acvaristica si le puteti corecta. faraonu, ar merge in afara de cele 3 perechi si o pereche de sanitari? Ce mi-ai recomanda?Multumesc
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

body81 wrote:ar merge in afara de cele 3 perechi si o pereche de sanitari?

La ce "sanitari" te gindesti? Ancistrus, Corydoras, Hoplosternum, Pleco ........ sint din alta zona geografica decit lacu' Tanganyika, au alte preferinte privind apa, nu poti sa-i tii impreuna cu cichlidaele tale.
Ai putea incerca niste Synodontis ....... da' mai bine nu. Cresc mari, acvariu' e mic si-o sa streseze mereu cichlidaele.

De fapt, de ce vrei sa ai si sanitari? Ca nu-mi dau seama .

body81
Junior member

IP:

Din cate stiu eu sanitarii mananca hrana care ramane pe fundul cvariului(scade riscul de a se descompune)...nu stiu daca vb prosti sau nu sincer.Daca spui tu ca nu are rost ramane nu, eu vreau ca pestisorii mei sa se simta bine in acvariu nu sa stea inghesuiti....poate o sa si depuna icre careva la un momentdat
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

body81 wrote:Din cate stiu eu sanitarii mananca hrana care ramane pe fundul cvariului(scade riscul de a se descompune)...nu stiu daca vb prosti sau nu sincer.Daca spui tu ca nu are rost ramane nu, eu vreau ca pestisorii mei sa se simta bine in acvariu nu sa stea inghesuiti....poate o sa si depuna icre careva la un momentdat

Intr-adevar, sanitarii maninca hrana care ajunge pe fund. Da' asta nu-i un avantaj, daca hranesti pestii corect, nu ajunge hrana la fund. E doar o mitologie invechita ca sanitarii fac curat in acvariu.
In afara de asta, Julidochromisii stau in partea de jos a acvariului, poti sa spui ca ei vor fi sanitarii .

orio
Membru de baza
[Avatar]

IP:

La pesti tb sa le dai mancare cat sa manace timp de 3-4minute.
Daca vezi ca in 3-4 minute mai ramane mancare le dai mai putin, dupa un timp iti cunosti pestii si apoi o sa vezi exact cat le trebuie sa le dai sa manace.

Oricum... nu mancarea care ramane pe fund e problema ci excrementele pestilor tai (africanii sunt ai naibii de cacaciosi) si iti spus...acel filtru intern care l-ai spun in primele posturi io zic ca nu ajunge.
Cel mai bine e sa iti iei un filtru extern (stiu ca ti se pare scump acum...dar isi merita toti banutii...dar sa sti..acvaristica e un hobb scump ) sau daca ai maini dibace iti poti face propriul tau filtru extern (chiar pe forum este la sectiunea DIY un tutorial foarte bun cum sa faci un astfel de filtru)

Parerea mea e ca nu merita sa-ti iei un "sanitar" in acvariu ... le fura joburile africanilor tai

Spor! ... la citit

Africanii mei la 3 luni , la 8 luni si la 10 luni . Si ceva poze.

Noul proiect de saratel....
[WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Trei perechi de africani pitici nu fac mizerie multa.
Intr-adevar, africanii din Malawi sint foarte activi si mizerabili .......nu-i cazu' Julidochromisilor, astia sint lenesi, maninca putin .......

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: