[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: orio
Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
Vand acvariu 160L (100x40x40) achizitionat din Hornbach in iunie anul trecut- mai are garantie.
El se da impreuna cu capac din PVC si intalatie de iluminat (daylight)

Pret 270lei
Bonus: roca vulcanica pt filtrare biologica

image , image
Evolutie: Am lipit acvariul si astept sa se usuce. Nu am avut timp sa dau ultimul strat de ciment..sper ca saptamana aceasta sa imi gasesc putin timp
Poze cu acvariul lipit am uitat sa fac dar sper sa va multumeasca pofta de imagini noua mea achizitie

Cynotilapia afra Cobue
image

Inca nu are culorile puternice ca e nou venit in acvariu si il sacaie banda de caeruleus
@kyoshoy....ce treaba am io cu ADA
Din cauza ca am realizat ca am 4 masculi de Labidochromis caeruleus sunt nevoit sa dau doi dintre ei.
Au ~8cm
Pret:10lei/buc

Poze cu unul dintre ei acum 3 luni, acum sunt mai maricei ;)
image

Schimb cuseudotropheus Acei, Pseudotropheus elongatus, Cynotilapia afra cobue. (+diferenta) mai maricei >5cm.
Se pot trimite si-n tara.
Vand 6 pui de Pseudotropheus Zebra O.B. de 1.5cm
Pret 25lei toti.

Tatal lor e asta :
image
Pai naiba sunt inginer, nu-s in stare sa masor un bg ca sa intre apoi la fix? Nu cred ca aveam chef sa stau cu 2 acv prin casa...
Da e prea tarziu, sticla deja e cumparata si asteapta cu nerabdare sa fie lipita Era deja la limita cu sticla de 8mm, nu mai riscam sa ma mai duc in lungime.
Mersi! De nu stiu cate zile tot zic sa ii dau si ultimul strat de ciment colorat....dar inca nu-s hotarat cu privire la culori

Dar in seara asta am fost la un amic care are un bg cumparat la care culorile alea superbe deja au fost acoperite de alge...deci cred ca nu tb sa-mi bat atata capul cu pictura ca oricum ce face mama natura e mai dragut
Lucrand la fundal

image image image image image
Dupa primul strat de ciment image
Hai salut,
Dupa ce mi-a intrat in inima africanii acum un an tot trag sa fac un acvariu mai mare (acum detin un acv de 180L ) si tot nu reusesc. Acum 2 ani de zile acest acvariu mi se parea IMENS, acum de cand am africani acvariu imens inseamna 700-1200L (sper ca la casa mea sa-mi fac unul asa...si cat mai repede), dar acum m-am apucat de un acvariu mai maricel care sa le satifaca nevoie de spatiu pt o perioada.
Acvariul are dimensiunile de 120Lx60lx40h cu sticla de 8mm si cu fund dublu de 6mm... pe care "meseriasul" sper sa reusesca sa mi-l lipeasca saptamana viitoare L-am facut mai lat decat inalt deoarece africanilor pe la suprafata nu prea le place sa stea si astfel am putut sa fac acvariul din sticla de 8 si nu de 10

Filtrarea o sa se faca cu-n filtru extern JBL e1500 si daca nu face fata ii mai pun si-un filtru intern caruia i-am facut un locas in fundalul din polistiren cimentat la care ma chinui de cateva zile (sper ca in weekend sa am timp sa-i dau mana a 2a de ciment). E primul fundal care il fac si sper sa iasa ok ca daca nu ma supar si-mi iau un fundal Ekol rock smilie
Ca substrat o sa folosesc nisip de mare iar pietrele..... am cred ca 40kg de piete cumparate de la Romstal Garden dar zilele astea am testat una si am vazut ca nu este calacaroasa deci ar trebuii sa caut in alta parte. Nu imi plac pietrele de mare ca sunt mult prea mici, am gasit o graza de defect in a avea pietre mici si de aceea acum caut sa iau niste bolovani mai seriosi
Imi puteti da si mie un sfat unde as putea gasi bolovanii multi visati?

Ca iluminat o sa folosesc un neon Aqua Glo pe care-l am pe acvariu acum si o sa mai iau un Day Marin, dar in final o sa inlocuiesc aqua gloul cu alt day marin blue. Am vazut la un coleg cum se vede un acvariu cu africani cu 2 neoane day marin si tare mult mi-a placut

Ce pestisori o sa pun in el.... ..pai cam ce am acum in acvariu
- Familia de Labidochromis caeruleus 2M+5F de 5-9cm
- Sciaenochromis ahli 1M+2F de 5-10cm
- pitici de melanochromis maingano 2M+4F de 4-6cm
- Familia de Pseudotropheus Zebra O.B 1M+4F 5-8cm
- Un flacau de Aulonocara Rubin Rouje caruia sper sa-i gasesc macar o partenera in cel mai scurt timp

Sunt in cautari disperate de Pseud. Acei si sper sa-i gasesc cat mai repede si cat mai maricei... Daca gasesc Acei si Cynotilapia Afra Cobue cu siguranta o sa mai fac curatenie din africanii care i-am enumerat mai sus.

Vreau ca acest topic sa fie un jurnal al acvariului, o sa postez poze, probleme, solutile care le-am aplicat pt problemele intalinite....samd...si sper sa fie de ajutor colegilor nostri.

Astept sfaturi si criticile voastre!

Numai bine!
Ovidiu
Sa fim realisti nu incepe nimeni cu neoane T5.
Cred ca daca ii spui omului ca tb sa dea 2-3 mil pe neoane o sa zica ca asta e bugetul pt tot acvariul

Ii mai zicem ca tb sa-si ea sistem de pH control, instalatie CO2, filtrare substrat....si alte componente hardware pe care ni le dorim noi Garantat se lasa de acvaristica.
Ca pt orice incepator acvariu se incepe cu pestisorii. , asta-i important pe el.
Apistogramma sunt niste pestisori draguti dar cred ca in acvariul tau nu intra prea multi....
Mie mi-au placut intodeauna aquascape-urile cu plante mici si cu-n banc de neoni. :-)
FanCTC wrote:
La 60cm gasesti cu 4 neoane t5

Chiar sunt neceasare la un acvariu de 70l neoane T5?
minerva wrote:Sunt un mic incepator care vrea sa isi faca un acvariu plantat.

@Beos, vrea sa-si faca
Deci cred ca pesti si plante nu cred ca are
S-au dat. Se poate inchide.
Va multumesc!
Vand familie Labidochromis caeruleus
1M+3F
Peste 6cm..
Au vreo 3 depuneri la activ 2 dintre femele.

PM , Y!M orio_10000usd sau 0766311069

Pret: 40lei.
Cumpar 2-3 femele caeruleus si sa aiba minim 6cm.

PM sau 0766311069
pauldiscus wrote:salut! sunt interesat de pesti,mai multe vorbim pe pm

S-au dat. Se poate inchide
Cumpar ciclide africane mai mari de 5cm.

Pseudotropheus Acei, Pseudotropheus Elogantus Mpang, Cynotilapia Afra Cobue, Pseudotropheus Pulpican (kingsizei ) sau alte cichlide africane.

PM. sau 0766311069
Vand o famile de Labeothropheus Trewavasae Chilumba Red
Masculul are in jur de 9cm iar femelele au intre 5-7cm si au in jur de 10luni.
Doua femele au deja o depunere la activ.

Masculul: http://picasaweb.google.co.uk/guzga.ovidiu2006/PestisoriiMeiDecembrie2009#5413670476996407426

http://picasaweb.google.co.uk/guzga.ovidiu2006/PestisoriiMeiDecembrie2009#5413670498900239362

Si un film cu tot pestii din acv meu : http://www.youtube.com/watch?v=4Xhx5WSFIs4

Pret 30 lei.

Schimb cu alte ciclide africane: Pseudotropheus Acei, Pseudotropheus Elogantus Mpang, Cynotilapia Afra Cobue, Pseudotropheus Pulpican (kingsizei ) sau alte ciclide

nu-ti bate capul cu popi din lemn, teava rectangulara e sfanta.
Io le dau stingerea la 00.00 dar din cauza ca prietena tb sa doarma cu o veoza aprinsa...mbune se baga printre pietre la somn dar nombunele si pe la 2 le vad ca se plimba prin acvariu
Sper sa adoarma si ele apoi....
Mai polistirenul se pune pt a proteja fundul bazinului deoarece africanii scormonesc nisipul si deoarece vor sa-si faca "garsoniere" sapa sub piatra si pot sa ti-o darame.
E bine sa bagi polistiren pe fund si apoi sa pui piete...dar daca esti baiat desteptsi asezi prima data pietrele pe fund bine si sa aiba stabilitate structurala nu o sa ai probleme cu pietrele tale.
Dar prichindeii tai de africani de care s-a vorbit mai sus...aia n-au cum sa-ti miste pietrele

Forum Index » Profile for orio » Messages posted by orio
Go to: