[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: snackattack
Forum Index » Profile for snackattack » Messages posted by snackattack
mi-a fatat o femela molly(aia mai mica) 7 pui ; acu astept si pe cealalta
faza cu notatu e '' smart" nu`mi dadea prin cap . asa voi face
sal tuturor! am 3 molly ( 2 femele si 1 mascul) si dupa cum am observat eu ambele sunt gestante. femelele masoara una cam 5 cm si una cam 4 cm, dupa cum am stat eu cu linia pe langa acvariu ). aia mare de cateva zile pana in prezent a facut ditamai burta si nu mai suporta masculu, acu vad ca nici cea mica nu mai suporta masculu( fuge de el ) . am cumparat o maternitate daia dubla(10 lei) dar, intrebarea este: cand sa pun femela in maternitate? e vre`un semn in afara de burta ? ca sa nu o tin la"inchisoare" pana fata. Sau e masculu prea viril si nimfoman !!!
astept reply-uri cat mai repede ca la molly nu mi`a fatat niciodata, la guppy am pui deja
le-am scos si le-am sadit ..... in privinta substantelor .... am crezut ca trebuie preventiv; pe urma am citit tot prospectul si mi`am dat seama ca nu era nevoie acum. in fine . rog un moderator sa inchida acest topic .
Ajutorul vostru este subinteles:p
asa arata inainte:
imageimage
si asa arata acum dupa tratare cu tetra aqua crystalwater ; tetraplant plantamin; si tetra plant complete substrate ... alte plante si alt pietris
:imageimage
aaaaa..... cum incarc poze ca sa vedeti si voi ca m`ati indrumat bine. am poze cu before - after ????
Am fost la Reef. Intradevar EXPERTI !!! mi-am luat 2 Cabomba aquatica; 2 cryptocoryne moehlmannii si 1 nomaphila stricta thai. Am ramas socat de ceea ce gasesti acolo :foto:
ma duc maine la reef ca e relativ aproape de mine . mc pt indrumari!
cu substratul am rezolvat`o . am fost in Hornbach si am luat o galetusa de TetraPlant CompleteSubstrate (5.8 kg) si pietris granulatie 3-7 mm . si tetraaqua crystal wather. cat despre plante ..... aveau destule pe acolo .... dar foarte clocite dupa parera mea. din 4 acvarii mari pline cu plante nici una nu era verde de sus pana jos, cred ca se pricep si aia la plante la fel ca si mine.... decat k eu imi dau interesu si citesc despre ele sau v-a intreb. in fine , concluzia este ce magazin mai imi recomandati ca sa imi iau si eu 2 amarate de plante?
si mai am o problema( din cate am citit) cu substratul. eu am acu niste pietre adunate ( nu conteaza sursa) . ce substrat trebuie sa folosesc si cm se aseaza. adica primul strat de cati mm sa fie si al 2-lea de cat?
totusi.... ce plante imi recomandati ( mai usor de intretinut pt incepatori) ca eu am acu una din piata ... zici ca e marar )
am reusit sa dau carasii (
nu stiu din ce cauza .... dar de pe la 2 dupa amiaza si pana acu( 23:30) apa din acvariu e limpede , plantele sunt mai verzi si pestii sunt foarte activi. oricum o sa incerc sa mai dau din ei
gata. am inteles cum sta treaba cu melcii. multumesc pt sfaturi. cat despre prieteni care au acvariu.... voi sunteti primii de la care am invatat elementele de baza. sper cat de curand sa rezolv si celelalte probleme si sa am un echilibru in acvariu.... dupa ce reusesc acest lucru o sa v`a arat poze . sper sa reusesc in 2-3 saptamani
Nu am dat comanda inca, doar m`am informat la cat ma duce.
1. Da , am un suport foarte rezistent si foarte estetic din punctu meu de vedere.
2. Da, am de gand sa tin toti pestii pt ca am prins drag de ei. :bravo:
3. De unde pot cumpara melci ? cati am nevoie si cam cat costa bucata ?
l`am curatat si apa incepe din ce in ce sa se limpezeasca. se pare ca filtrul (made in taiwan ) ) isi cam face treaba. melci nu am deloc. trebuie sa iau? si la ce folosesc?. Chiar acu am fost la geamgerie sa ma informez pt un acvariu ( 1m lungime * 50 cm latime * 50 cm inaltime ; grosimea geamului 10mm ) ma costa 170 ron . eu zic ca o sa fie mult mai bine decat cel actual, dar pe drum spre casa m`am gandit( ca sa nu mai dau banii pe capac si neon) sa -l fac de aceleasi dimensiuni cu cel existent ( L si l ) dar inaltimea sa fie mai mare sa pot folosii capacul de la asta vechi. cum e mai bine? sa maresc lungimea si latimea ? sau inaltimea( caz in care as folosii capacul si neonul actual)?
Merci Dolly, despre apa de izvor am auzit de la niste prieteni, probabil tot informati ca si mine . Cat despre pesti crede`ma ca daca stiam de la inceput macar jumate din cate stiu acu nu imi luam atatia . si mie mi`e mila de ei si pana la urma o sa fac un home made acvariu mai mare, dublu chiar .
P.S. observ din ora in ora k apa se limpezeste .... si pe buretele la filtru vad ceva maroniu acolo... e de bine?
mda... deci sunt exagerat de multi din cate vad Totusi cu apa de izvor cum ramane ? ca daca e buna chiar acu ma urc in masina si in 4 ore sunt cu ea acasa. cred ca dintre toti incepatorii, eu am incaput cel mai prost) dar totusi nu vreau sa renunt la acvaristica( deja sunt captivat... stau cate 1-2 ore si ma uit la ei) [/u]
Bine nu voi mai folosii litera " K " ; cat despre ce pesti am .... ca orice incepator am luat din fiecare cate ceva de ex: 2 carasi cu mai multe culori , 2 carasi negrii, si unu argintiu cu cap portocaliu-rosu, 4 neoni, 4 moli, 4 xipho, 2 voliera (parca....nu mai stiu exact pt ca nu ma pricep la denumiri chiar asa de bine), 6 guppi, 2 sanitari, 2 plati, 2 gurami, 2 betta si 2 pesti lungi (ala de la obor mi-a zis ca sunt sanitari, au forma de sarpe ). am citit pe forum si stiu si eu acu ca am prea multi si carasii nu au ce cauta mai ales atatia in acvariul asta mic(1 caras =50L apa) deci eu in bazinu meu ar trebuii sa am doar 1 peste), o sa dau la schimb carasii pe ceva mai usor de intretinut pentru mine ca incepatator , cum ar fii xipho (mai ales ca imi plac enorm.... astept sfaturile voastre in continuare. mentionez ca apa nu mai pare laptoasa. eu totusi zic sa o iau de la capat . adica sa las apa la decantat , spal filtrele, absolut tot si sa-l las sa cicleze ca sa nu mai ma probleme pe viitor. voi ce ziceti? si inca ceva ... am posibilitate sa aduc apa de izvor(fantana daia de la tara) asta e mai buna? ma refer ca asta nu are clor in ea , nu ii bag clorocid deci .... este natural !!!

Forum Index » Profile for snackattack » Messages posted by snackattack
Go to: