[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu Nou----> mare greseala  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
snackattack
Junior member

IP:

am facut o greseala mare. acum juma de an m`am hotarat sa-mi fac acvariu. zis si facut....am mers am luat acvariu de 54L Juwel (filtru, incalzitor, termometru si pompa de aer cu 2 orificii ),are rama din plastic si capac cu neon de 15W , in fine si pana acu 3 zile l`am tinut prin debara. nestiind cum se procedeaza am mers in obor si am luat pesti ... vin acasa si instalez acvariul....si pun pesti. DA STIU ... SUNT PROST. ----> am realizat si eu dupa ce am citit posturile de mai sus ca trebuia sa-i fac ciclare dar ....acu am apa laptoasa (cred ca se numeste sindromul de acvariu nou mai pe romaneste). in prima faza am crezut ca filtrul nu face fata si am mai luat unu (d`ala cu burete galben made in taiwan cred ) care am inteles ca nu prea dau rezultate nici astea dupa cate am citit plus solutii TetraAqua Bactozym(capsule) si Clorocid si am crezut ca rezolv situatia dar nimic. acum intrebarile sunt: cum pot sa grabesc ciclarea fata de cele 3 saptamami care sunt indicate ? vre`o solutie care ajuta? de la ce firma? bineinteles ca pestii o sa ii pun intr-un acvariu provizoriu.....sau ii duc la un vecin. si care e faza cu bacteriile alea din filtru? cum arata?
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Man, asta e. Pe viitor citeste mult inainte sa faci vreo schimbare in acvariu - si va fi mai bine :)

Apa laptoasa (alburie) inseamna ca bacteriile cresc in ea si nu s-au fixat inca in buretii din filtre. E normal in cazul tau. Se mai intampla si la acvarii ciclate cand ori le deciclezi din gresala cu medicamente sau cand chiar pui exagerat de multa mancare si populatia de bacterii se extinde in afara buretilor doar ca sa consume excesul.

Acum, du pestii la vecin - si nu mai pune nici o solutie, nu mai schimba nimic - doar da foarte putina mancare la pestii inexistenti. Se va cicla singur in 3-4 saptamani, cand vei putea readauga pestii, dar nu toti odata. Problema e ca la finalul ciclarii, populatia de bacterii face fata doar la putina mancare care o mai dai tu din cand in cand. Pe cand daca pui toti pestii - va creste imediat cantitatea de nutrienti pt bacterii, bacteriile avand nevoie iar de o saptamana, doua sa se ajusteze sa faca fata (si risti iar o apa laptoasa).

De curiozitate, ce pesti ti-ai luat ? Statistic, incepatorii cumpara prea multi pentru cat acvariu au si uneori pesti incompatibili :) si de aceea intreb. Cu cat stim mai multe , cu atat sfaturile vor fi mai pertinente.
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Du pestii la vecin da' lasa 2-3 in acvariu tau. Pe astia 2-3 hraneste-i cu economie de 2 ori pe zi. Dupa ce se echilibreaza acvariu vei incepe sa populezi treptat cu pestii de le vecin, cite 1-2 odata .

Te rog nu mai folosi litera "k" fara rost, acuma ti-am corectat io postu' da' daca va trebui s-o mai fac o sa fiu nevoit sa-mi dau demisia de la servici ca sa am timp .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Uneori apa laptoasa este din cauza explicata de viulian.
Alteori, desi nu pare, sunt totusi ALGE.

Daca vezi ca nu se limpezeste apa, in timp ce acvariul se cicleaza, va trebui sa il acoperi cu o patura si sa-l tii in intuneric.

Tine-ne la curent sa vedem in care situatie te afli.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Val wrote:Uneori apa laptoasa este din cauza explicata de viulian.
Alteori, desi nu pare, sunt totusi ALGE.
Intr-adevar, uneori apa verde incepe c-o apa laptoasa.

snackattack
Junior member

IP:

Bine nu voi mai folosii litera " K " ; cat despre ce pesti am .... ca orice incepator am luat din fiecare cate ceva de ex: 2 carasi cu mai multe culori , 2 carasi negrii, si unu argintiu cu cap portocaliu-rosu, 4 neoni, 4 moli, 4 xipho, 2 voliera (parca....nu mai stiu exact pt ca nu ma pricep la denumiri chiar asa de bine), 6 guppi, 2 sanitari, 2 plati, 2 gurami, 2 betta si 2 pesti lungi (ala de la obor mi-a zis ca sunt sanitari, au forma de sarpe ). am citit pe forum si stiu si eu acu ca am prea multi si carasii nu au ce cauta mai ales atatia in acvariul asta mic(1 caras =50L apa) deci eu in bazinu meu ar trebuii sa am doar 1 peste), o sa dau la schimb carasii pe ceva mai usor de intretinut pentru mine ca incepatator , cum ar fii xipho (mai ales ca imi plac enorm.... astept sfaturile voastre in continuare. mentionez ca apa nu mai pare laptoasa. eu totusi zic sa o iau de la capat . adica sa las apa la decantat , spal filtrele, absolut tot si sa-l las sa cicleze ca sa nu mai ma probleme pe viitor. voi ce ziceti? si inca ceva ... am posibilitate sa aduc apa de izvor(fantana daia de la tara) asta e mai buna? ma refer ca asta nu are clor in ea , nu ii bag clorocid deci .... este natural !!!
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

snackattack wrote:2 carasi cu mai multe culori , 2 carasi negrii, si unu argintiu cu cap portocaliu-rosu, 4 neoni, 4 moli, 4 xipho, 2 voliera (parca....nu mai stiu exact pentru ca nu ma pricep la denumiri chiar asa de bine), 6 guppi, 2 sanitari, 2 plati, 2 gurami, 2 betta si 2 pesti lungi
Auuuuuuuuuuuu , ma fac ca n-am citit asta .

Te sfatuiesc sa pastrezi doar Guppy si Platy .

snackattack
Junior member

IP:

mda... deci sunt exagerat de multi din cate vad Totusi cu apa de izvor cum ramane ? ca daca e buna chiar acu ma urc in masina si in 4 ore sunt cu ea acasa. cred ca dintre toti incepatorii, eu am incaput cel mai prost) dar totusi nu vreau sa renunt la acvaristica( deja sunt captivat... stau cate 1-2 ore si ma uit la ei) [/u]
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Mai bine lasa doar guppy. Asta ia-o ca pe un sfat prietenesc. Un mascul frumos si 2 femele. Dupa aia o sa te plingi ca nu mai ai unde sa-i pui si cui sa-i mai dai...Daca mai pastrezi si platy, om te-ai facut... Dar alegerea iti apartine.

Macar ai mila de carasii aceia si nu-i mai chinui, ca nu ti-au facut nimic...

Si la ce-ti trebuie apa pura de izvor? E izvorul minunilor sau ce, ca nu m-am prins? Pune si tu 2 galeti cu apa timp de 1-2 zile sa iasa clorul din ea si gata. Toata lumea face asa, stai linistit.
snackattack
Junior member

IP:

Merci Dolly, despre apa de izvor am auzit de la niste prieteni, probabil tot informati ca si mine . Cat despre pesti crede`ma ca daca stiam de la inceput macar jumate din cate stiu acu nu imi luam atatia . si mie mi`e mila de ei si pana la urma o sa fac un home made acvariu mai mare, dublu chiar .
P.S. observ din ora in ora k apa se limpezeste .... si pe buretele la filtru vad ceva maroniu acolo... e de bine?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

snackattack wrote:Merci Dolly, despre apa de izvor am auzit de la niste prieteni, probabil tot informati ca si mine . Cat despre pesti crede`ma ca daca stiam de la inceput macar jumate din cate stiu acu nu imi luam atatia . si mie mi`e mila de ei si pana la urma o sa fac un home made acvariu mai mare, dublu chiar .
P.S. observ din ora in ora k apa se limpezeste .... si pe buretele la filtru vad ceva maroniu acolo... e de bine?

Bravo! :bravo2:
Stiu cum e cu pestii...si eu am avut tot soiul de acvarii de la 10 ani... si i-am amestecat si paramestecat, claie peste gramada...Si daca nu gaseam forumul acesta cu oamenii lui minunati, as fi facut probabil aceleasi greseli, cu toate cartile de acvaristica pe care le am...

Acum insa imi dau seama de posibilitatile si de timpul pe care pot sa-l acord pt ingrijirea acvariilor si actionez in consecinta. E mult mai bine sa fi realist si sa ai simtul masurii. Si mai ales sa ai curajul sa recunosti cind ai gresit.

Acum mai trebuie sa stii ca speciile pe care le ai tu acum in bazin nu sunt compatibile. De ex nu poti tine betta cu guppy. Coditele guppilor vor flutura tare apetisant prin fata pestilor betta care ii vor confunda cu hrana vie. Pe de alta parte, carasii se fac mari, distrug plantele si fac tare multa mizerie.

Cit despre filtru...nu e cumva un melc sau nu e cumva foarte murdar? Scote-l si vezi ce se intimpla cu el. Daca e doar un melc, lasa-l in pace. Daca filtrul e murdar, atunci spala-l bine cu putina apa scoasa din acvariu si monteaza-l la loc.
snackattack
Junior member

IP:

l`am curatat si apa incepe din ce in ce sa se limpezeasca. se pare ca filtrul (made in taiwan ) ) isi cam face treaba. melci nu am deloc. trebuie sa iau? si la ce folosesc?. Chiar acu am fost la geamgerie sa ma informez pt un acvariu ( 1m lungime * 50 cm latime * 50 cm inaltime ; grosimea geamului 10mm ) ma costa 170 ron . eu zic ca o sa fie mult mai bine decat cel actual, dar pe drum spre casa m`am gandit( ca sa nu mai dau banii pe capac si neon) sa -l fac de aceleasi dimensiuni cu cel existent ( L si l ) dar inaltimea sa fie mai mare sa pot folosii capacul de la asta vechi. cum e mai bine? sa maresc lungimea si latimea ? sau inaltimea( caz in care as folosii capacul si neonul actual)?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

snackattack wrote:l`am curatat si apa incepe din ce in ce sa se limpezeasca. se pare ca filtrul (made in taiwan ) ) isi cam face treaba. melci nu am deloc. trebuie sa iau? si la ce folosesc?. Chiar acu am fost la geamgerie sa ma informez pentru un acvariu ( 1m lungime * 50 cm latime * 50 cm inaltime ; grosimea geamului 10mm ) ma costa 170 ron . eu zic ca o sa fie mult mai bine decat cel actual, dar pe drum spre casa m`am gandit( ca sa nu mai dau banii pe capac si neon) sa -l fac de aceleasi dimensiuni cu cel existent ( L si l ) dar inaltimea sa fie mai mare sa pot folosii capacul de la asta vechi. cum e mai bine? sa maresc lungimea si latimea ? sau inaltimea( caz in care as folosii capacul si neonul actual)?

E bine sa ai melci in acvariu. Daca ai plante, probabil ca sunt si pui de melci pe acolo, dar nu i-ai vazut tu inca. Acestia reprezinta un indicativ al apei din bazin. Cind incep sa moara, e clar ca ceva nu e in regula. Apoi mai sunt si melcii pomaceea - galbeni si foarte frumosi, dar depinde de gusturi, normal. Neritina...nu prea cred ca vei gasi usor...din pacate.

Insa nu pricep un lucru - de ce il faci atit de lung? Nu cred ca e nevoie sa il faci mai inalt - iti va fi greu sa asezi si sa ingrijesti plantele. Acu, ai dat comanda...ma rog...dar apar si intrebarile:
1 Ai un suport care sa sustina toata greutatea?
2 Chiar ai de gind sa pastrezi toti pestii?
snackattack
Junior member

IP:

Nu am dat comanda inca, doar m`am informat la cat ma duce.
1. Da , am un suport foarte rezistent si foarte estetic din punctu meu de vedere.
2. Da, am de gand sa tin toti pestii pt ca am prins drag de ei. :bravo:
3. De unde pot cumpara melci ? cati am nevoie si cam cat costa bucata ?
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

snackattack wrote:1. Da , am un suport foarte rezistent si foarte estetic din punctu meu de vedere.

Asta e de bine.
snackattack wrote:2. Da, am de gand sa tin toti pestii pentru ca am prins drag de ei. :bravo

Asta e de rau. smilie
snackattack wrote:3. De unde pot cumpara melci ? cati am nevoie si cam cat costa bucata ?

De la un pet-shop. Ai grija sa nu aiba cochilia gaurita sau erodata. Cit costa... Auzi, de ce-s eu, Mama Omida? Hai sa-ti fac o schema - ai vazut un pet-shop, bagi un cap, arunci 2 ochi si vezi daca au melci - presupun ca te intereseaza pomaceea, ca cu restul te vei captusi vrei, nu vrei :sic:. si intrebi pretul. Simplu, nu? Nu cred ca are rost sa ii chinui pe bietii vinzatori cu denumirea stiintifica, ca s-ar putea sa le iasa lor ochii ca la melc si sa zica ca n-au auzit in viata lor de asa lighioane.
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

snackattack wrote:
2. Da, am de gand sa tin toti pestii pentru ca am prins drag de ei. :bravo:
3. De unde pot cumpara melci ? cati am nevoie si cam cat costa bucata ?

2. tu ai prins drag dar oricum o sa moara ei, mai devreme sau mai tarziu ; stai linistit pana nu se stabileste un echilibru in acvariu tau o sa ai decese la 1-2 saptamani apoi mai la 1-2 luni etc
3. melci pomaceea gasesti pe la petshopuri, melcii gen Ramshorn, mici si maronii cam pe la prieteni acvaristi

...
[Yahoo!] [MSN]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

Uite si un articol despre melcii de acvariu - http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=29
snackattack
Junior member

IP:

gata. am inteles cum sta treaba cu melcii. multumesc pt sfaturi. cat despre prieteni care au acvariu.... voi sunteti primii de la care am invatat elementele de baza. sper cat de curand sa rezolv si celelalte probleme si sa am un echilibru in acvariu.... dupa ce reusesc acest lucru o sa v`a arat poze . sper sa reusesc in 2-3 saptamani
[Yahoo!]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

snackattack wrote:gata. am inteles cum sta treaba cu melcii. multumesc pentru sfaturi. cat despre prieteni care au acvariu.... voi sunteti primii de la care am invatat elementele de baza. sper cat de curand sa rezolv si celelalte probleme si sa am un echilibru in acvariu.... dupa ce reusesc acest lucru o sa v`a arat poze . sper sa reusesc in 2-3 saptamani

Daca nu dai din ei, nu vei avea un echilibru in veci. Ti-o spune cineva care a patit-o.

Sfat - asta numai daca vrei, normal - axeaza-te pt inceput pe vivipari. Xipho, molly, guppy, platy. Vei avea o diversitate de culori ce va contrasta cu verdele plantelor. Si in plus, se si inmultesc usor.
snackattack
Junior member

IP:

nu stiu din ce cauza .... dar de pe la 2 dupa amiaza si pana acu( 23:30) apa din acvariu e limpede , plantele sunt mai verzi si pestii sunt foarte activi. oricum o sa incerc sa mai dau din ei
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: