Gabriel - problema la mine este PH-ul , care e prea jos , si nu reusesc sa-l ridic in nici un fel . Incerc sa ridic KH-ul, doar in ideea de a mai urca PH-ul .
Cat privesc montiporele - lumina este destul de puternica , mai mult ca sigur am carente la micro . Mi-e urat ca naiba de alte teste , d-abia le fac pe astea uzuale
luc7777 wrote:Mai scade putin doza de No3Po4X la 2,5 ml max pe zi, nitratul la valoarea asta nu te ajuta.
Measured Level (ppm) Daily Dosage ml / 100 l (25 gal)
NO3 above 10 - 3ml
NO3 above 2.5 but less than 10 - 2ml
NO3 above 1 but less than 2.5 - 1ml
Eu dozez 4-5ml/zi la 600l si imi tine nitratul la 1 max.
NOPOX-ul il am diluat 1/2 cu apa RO . Am app 200L net , de aici mi-au rezultat cei 4 ml/zi . As lasa aditia de NOPOX asa , si as mari spre dozarea maxima recomandata de Reef Energy A si B .
O sa incerc sa vad ce se intampla ulterior cu NO3-ul, respectiv PO4 . Daca sta tot in 0 - o sa scad aditia NOPOX .
Gabriel :
_________
Testele sunt Salifert ,sunt reinnoite mai nou , toate au la activ max 10 teste/vechime vreo 3-4 luni . Ca info , testez si cu JBL - NO3&PO4 - si am valori tot spre 0 ...
Si pe mine ma duce gandul la activitate mare bacteriana ...inca mai ma incearca cate un relativ bloom bacterian, si ma gandesc ca de aici PH-ul mic . In acelasi timp nu dozez decat 4 ml NOPOX - diluat 1/2 cu apa RO . Nu stiam ca tot bacteriile consuma si carbonati incat sa afecteze KH-ul ..
Cat priveste solutia , a fost preparata 100% cnform specificatiilor celor de la Red Sea .
Vizavi de nutrienti multi in apa , ce banui tu ?
Sebi :
_________
O sa incerc testul, si o sa te anunt . Acum folosesc tot RedSea Pro , inca nu mi-a sosit varianta standard de la RedSea . Asta spuneam si eu ...inainte am tinut bazinul cu schimburi de 20% saptamanal , si nu aveam PH sub 8 , si KH ceva mai sus...
Valori apa :
PH - 7.8-8.1
KH - 7.0 NO3 - 0.1-0.2
PO4 - nedetectabil
Ca - 450
Mg - 1380
Salinitate : 1.025
Imi este foarte ciudat ce se intampla cu PH-ul meu , respectiv Kh - Problema ce inainte n-o aveam de a incepe sa dozez automat , cand prin schimburi de apa 20% saptamanal - tineam relativ KH si PH sus...
Dozez zilnic cu pompele :
-8 ml- Ca
-25 ml - Kh buffer
-2 ml - Mg
-4 ml - NOPOX
Ceva imi "scapa"...nu imi da seama ce se intampla ,cu toate ca bag 25ml/zi - Kh Buffer . La doza asta zilnica - trebuia sa se ridice mult mai mult de valoarea de 7 , undeva la 8.5 - din calculele mele .... Cu toate astea , precipita ceva , nu-mi dau seama , ca nu reusesc sa ridic deloc KH , de aici implicit si valori mici la PH . Ceva sfaturi in legatura cu asta ?
In alta ordine de idei, dat valorile extrem de mici NO3 si PO4 - am inceput sa bag la cota maxima recomandata - Reef Energy A&B .
La capitolul culoare , stagnez se pare , n-am reusit sa cumpar solutiile de la Fauna Marin . Ca mic exemplu - digitatele de pe partea stanga/fata ( a se vedea filmuletul de mai jos ) - cand le-am luat aveau un verde nebun , acum doar o mica tenta de verde, restul spre maron ... Oare sa fie lumina prea puternica ? Par super hidratate , cresc foarte bine ...dar mai putin culoare... La fel, sfaturi ceva ?
Past:
- 1 bucata - blenny bicolor / sarit / gasit uscat
- am inlaturat marea majoritate a LPS-ilor , inlocuit cu SPS
- ma confrunt cu PH relativ scazut - datorat CO2-ului din camera (noaptea coboara si la 7.7 - in anumite contexte)
Future:
- voi schimba sarea din Red Sea Coral Pro - in varianta standard
- voi schimba solutiile de culoare Red Sea cu cele de la Fauna Marin
- Voi bricola un CO2 scrubber - NEAPARAT !!
- Voi curata geamul din spate - voi mai achizitiona ceva pestiuci mici / si ceva corali duri - dupa care voi astepta vreo `nspe ani ...sa-mi sparga neoanele
Valori apa :
PH - 7.7 - 8.2 - problema !!
KH - 8.5
NO3 - 0.5
PO4 - ~ izbitor spre 0
Ca - 450
Mg - 1350
Teste - Salifert . Aditii Red-Sea cu pompele de dozare .
kirucd wrote:Pai ce sa faci cu pH controllerul? Sa aditionezi ce?
O zi buna,
Dragos
Sa controleze on/off solenoidul (valva - neaparat dubla) in functie de PH setat .
Ex : eu l-as seta pe 8.2 .
PH creste peste 8.2 -> opreste circuitul conectat la CO2 scrubber ->si automat intra pe circuitul direct (aer camera) .
PH scade sub 8.2 -> opreste circuitul direct -> si automat intra pe circuitul CO2 scrubber .
Ce ma gandesc , ca avantaje :
1 - variatii cat mai mici la PH - cu tot ce deriva...
2 - consum mai mic la absorbantul de CO2 ...
kirucd wrote:...... sa am un pH intre 8,3 si 8,5 inclusiv noaptea.
Noapte ...doar de as turna un borcan de PH buffer Eu n-am vazut in viata mea valoarea de 8.4 - ziua , si tu-mi zici 8.5- noaptea
E clar , o sa bricolez si eu unul .
A incercat cineva sa realizeze ceva de genul : solenoid dublu+PH controller , sa tineti Ph-ul intr-o plaja mai ingusta ?
Ma doare sufletul de ce se intampla la tine in bazin.
Mda, trist rau !!
Si eu la fel , cand gasesc notificarea pe e-mail, ma-ntreb...care a mai murit, cati...
Naspa treaba ... Hepatusul ala...cum se prezinta ?
Eu am scapat de aiptasia cu pepperminti .
In prima faza , spuneam ca nu se ating de ele , aveam vreo 4 bucati de aiptasia - babane . Ulterior am observat ca ei haleau doar pe alea mici ,la care nu le tineam numarul. In tandem cu mine care le-am venit de hac alora mari (multe injectari cu solutia de la Grotech) , ei au casapit absolut tot , de talie mica .
Cu alte cuvinte, spui ca senzorul (plutitorul) comanda direct on/off pompa in functie de nivelul apei , si nu mai trebuie acel releu ?...
Intreb ca nu mi-e clar...