[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: teddy2k
Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k

Avand in vedere ca apa de la robinet are KH 16, credeti ca are vreun rost sa mai imi bat capul cu bomba de CO2 din citrice? Este suficient daca dozez EASYCARBO? Am si ceva plante care pot sa foloseasca bicarbonati - egeria, valisneria.
Am incercat sa fac schimburi 50% cu apa plata din lidl - KH 6, dar in 3 saptamani am ajuns doar la KH 12 si nu-mi surade perspectiva.
Am gasit ceva legat de egeria:
Riccia, egeria densa and hemianthus micrantemoides suffer a lot with an Excel overdose.
Flourish Excel e cam acelasi lucru cu Easycarbo. Deci ai grija ce faci cu egeria aia.

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/62516-method-controlled-imbalances-discussion-22.html
Probabil ca plantele si-au pierdut abilitatea de a procesa co2, trebuie sa faci tranzitia treptat.
Inca o data, nu se vede prea bine ce ai acolo.
Dupa nastere, femela este mai supla,ca o sageata, nu mai are burta aceea rotunda si pata neagra de la coada se micsoreaza mult.
Se mai vede si dupa cat de "rotunda" e, cat de umflata are burta. Ambele par sa fie cam la fel.
Fotografia nu e prea clara, dar cred ca mai astepti 1 saptamana.
Pai n-o fi bine, dar PO4 lipsa si NO3 mare ar fi trebuit sa duca la GSA, nu la ce are el acolo.
Daca nu fertilizezi, pune tubul de 11W.
Eu zic ca e mult, dar mai asteapta si parerile altora.
Calculul in W/l se aplica daca lumina este distribuita uniform. In cazul becului economic, este lumina multa distribuita intr-un punct. Ai putea incerca sa pui 2 becuri mici (5w) unul in stanga si unul in dreapta. Si as mai zice ca daca nu faci aditie de co2 si alti nutrienti, sa nu treci de 10W.
Atunci muta planta mai la umbra.
tyna wrote:Articolul citat de tine se refera la GSA nu GDA.
GSA e cea mai cuminte alga.

GSA am vrut sa spun, my bad.
Uite, am gasit chiar aici o traducere:

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24563.page
Cauta "THE METHOD OF CONTROLLED IMBALANCES (MCI)"
de Christian Rubilar

Pe scurt, zice cam asa:
Acum cativa ani lucram la o companie care producea fertilizanti de plante pentru acvaristica.
Cand prototipul a fost gata, am pregatit 5 acvarii plantate, puternic luminate si cu aditie de CO2. Am incercat diverse combinatii de supradozaj. Am combinat PO4, KNO3, Fe, etc, incercand sa obtin aparitia algelor
Am descoperit ca exista o legatura intre dezechilibre intre diverse elemente si anumite alge. Am incercat metoda EI sau alte metode de fertilizare si nu am reusit sa scap de alge.
Am descoperit ca daca adaugi NO3 si lasi PO4 sa tinda catre 0 se va dezvolta GSA. In ceste conditii orice alta alga isi opreste dezvoltarea sau moare. Acest procedeu il voi numi protocolul KNO3 si este principala unealta in cadrul metodei MCI

Si mai spune ca daca adaugi fosfat, scapi si de GDA.
Parerea mea este ca daca nu faci aditie de co2 ai nevoie sa reduci lumina sau sa o muti mai in dreapta, unde pare sa fie mai umbra.
Lucian wrote:am introdus factorul "peste" care in general difera intre acvariile plantate de cele neplantate.

Adica prezenta amoniului si a nitritilor, cu care se hranesc algele.
darser wrote:In final ,Osram865 de 20 w sa fie , sper sa nu ma napadeasca algele numai cu Easy Carbo.

Daca dai lumina multa si nu fertilizezi suficient, plantele se vor topi, vor aparea pete pe ele si apoi gauri, intr-un final distrugandu-se. Parerea mea e sa ramai la 0.5W/L.
Legat de Easy Carbo, nu toate plantele rezista la el, de ex valisneriile mor la doze mai mari, iar altele, nu gasesc acum lista pe net, nu rezista deloc.
Am cumparat un test jbl no2 si am testat asa:
Acvariu intre 0.05 si 0.1
Robinet intre 0.025 si 0.05
Apa plata saquaro (din lidl) intre 0.025 si 0.05

Intrebarea mea pentru cei care au folosit acest test este:
Valori incorecte sau apa cu nitriti?

O sa mai testez cateva marci de apa plata pana ma lamuresc.
Salut,
Intr-o alta postare spui ca:
Parametri apa: GH 12, KH 5, NO3 15, FE 0.2, PH 6.8.

Folosesti apa de osmoza? Tocmai ce am testat KH-ul apei de la robinet: 18.
Humbert wrote: nu cred ca e o mare priblema pt ca e mai usor

Este mai usor si e tras in aspirator. Trebuie sa aspir de la distanta.
Voi cum aspirati manado?
viulian wrote:Salut,

S-a mai discutat aici

Ca peste tot, nici aici nu s-au adus date care confirme. Deci probabil e mit.

Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Go to: