[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: teddy2k
Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Message
Eu ii stiu sub denumirea de garizi.
Ceva poze?
Nu stiu ce sa zic, dar daca acea "higrofila" este Hygrophila polysperma, varietatea simpla, nu sunset, nu ar fi trebuit sa se topeasca, aia creste si la lumina din camera.
Salut,

Depinde cum ai vrea sa te ocupi de plante. Daca esti mai gradinar si plantezi, scoti, replantezi etc, vei ravasi destul de mult substratul si in cazul asta eu merg pe inert. Daca plantezi si le lasi in pace, poti sa incerci un substrat de tip sandwich, adica fertil jos si acoperit cu inert, asfel incat sa fie oarecum sigilat, sa nu iasa nutrienti in apa. Sau varianta mai noua este cu soluri dedicate pt acvaristica, care sunt foarte ok, dar trebuie putina grija la inceput, pana se cicleaza. Nu am sa dau nicio marca, pt ca nu le-am folosit, dar vei gasi destule pareri pe net.
Salut,

Ma intereseaza salimetrul. Mai e disponibil?
Sigur contine si vapori de alcool.
Hermit wrote:In plus mai are o teorie prin care spune (aici nu stiu ce sa zic ca nu am apucat sa caut articole si sa inteleg exact ce si cum) ca plantele nu au nevoie de nitrati ci de amoniac...(atasez clipul respectiv) si ca el nu fertilizeaza folosind nitrogen, fosfati, etc...ci foloseste doar fier, potasiu...eu parca as pune si ceva microelemente...

Preferintele plantelor pt sursa de N sunt in ordine descrescatoare: NH4+, NO2, NO3. Daca nu ai un setup high light, microelemente (si macro) se obtin din hrana pestilor prin activitatea bacteriilor. O sursa foarte buna de informatii pe acest subiect este cartea Dianei Walstad.
niqn10 wrote:

Parerea mea, in lipsa unui PH Controller, este sa nu se adauge CO2 noaptea, ci asa cum a zis si @synergy, se porneste CO2 cu 30 de min - o ora inainte sa inceapa programul de lumina si se stinge cu o ora inaintea terminarii programului de lumina.

Mai citisem undeva deasemenea ca procesul de absorbtie CO2 prin fotosinteza dureaza cam 4 ore, astfel incat daca ai un program de iluminat de 2 ore dimineata, degeaba adaugi CO2, ca plantele nu au timp sa faca fotosinteza.

Eu voi folosi un program de iluminat de 4 ore dimineata, 4 ore seara, cu aditie de CO2 doar in acele "ferestre".

Sunt diferente mari de la o specie de planta la alta, dar fotosinteza dureaza mai mult de patru ore, ba mai mult, dupa stingerea luminii, faza de lumina a fotosintezei inceteaza, dar continua cea care nu necesita lumina. Se absoarbe in continuare co2, mai putin decat in fotoperioada (faza Robin Hill), intradevar, dar inca se absoarbe, se numeste faza Blackmann. Asta ar fi una la mana. A doua, este ca dureaza mai mult de 30 min la debitele obisnuite ca co2-ul din apa sa ajunga la valoarea optima, astfel incat fotosinteza sa decurga fara probleme.

Dar asta e doar parerea unui amator, specialistii in plante sunt rugati sa-si spuna parerea.
Lasa CO2-ul nonstop, eventual redu putin debitul.
Apollo wrote:
Am ceva gda pe sticla nu stiu ce inseamna asta.....

De obicei e semn ca mai trebuie sa aditionezi po4.
Apollo wrote:L.e edit astept inca sfaturi...orce sfat pe care il primesc este bine primit

Sfatul meu e sa reduci perioada de iluminat pana vezi despre ce e vorba cu nutrientii. Nu ai specificat cate ore tii lumina aprinsa sau nu am vazut eu, dar la cum arata plantele, as zice ca e mai mult decat pot ele sa duca in momentul de fata. Dupa ce incepi sa aditionezi macro/micro/carbon(care e tot macro), creste cate 30 min/saptamana lumina. Eu m-as duce pt inceput la 5-6/zi.

Monte Carlo creste daca folosesti solutii gen easy carbo si nu uiti sa faci schimburi de apa.
Prima poza e foarte neclara, imi fug ochii in toate partile. In a doua poza ai GSA.
Nu se vede poza, dar as zice ca e multa lumina daca nu ai co2. Poate folosesti ceva gen easy carbo? Pe ghicite, as zice ca ai GSA sau cyanobacterie.
Cred ca e multa lumina, care ajunge prin sticla si difuzeaza in zona de substrat. Acolo ai ceva alge sau alte organisme fotosintetice care o folosesc.

L.E. Daca ma uit mai bine, parca vad diatomee acolo.
Vrei sa spui 0.4, nu 0.04.
Stiu ca nu pe mina m-ai intrebat, dar totusi, poate te ajuta. Eu am un acvariu in care am controller Ph si unul in care merge co2 nonstop. Cand/daca am bani sau gasesc convenabil/sh, as vrea sa mai iau controller si pt cel care nu are. La acvariile care au aqua soil, intervine o problema, din cauza taninilor sau altor acizi scade Kh-ul, prin urmare, cu o cantitate mai mica de co2 ajungi la ph-ul setat. Asta se intampla la fiecare schimb de apa, exista riscul sa setezi un anume ph si controllerul sa nu deschida deloc, sa nu aditionezi co2.
Atunci, doar masculi. Scuze, intelesesem ca ai luat 3 masculi si o femela. Am mai citit o data si am inteles.
De fapt trebuia invers, un mascul la 2-3 femele, ca sa-si imparta atentia intre mai multe femele, sa nu streseze prea tare una.
Avantaj ar fi economia de CO2.
 
Forum Index » Profile for teddy2k » Messages posted by teddy2k
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com