[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme ?????  XML
Forum Index » Alge
Author Message
Dreamboy27
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna, am si eu o problema cred de cateva zile am obs ca la anubias mi-a aparut un fel de puf iar acum am obs si pe trunchiul pe care se afla anubias acela-si puf ma pute-ti ajuta cu un sfat ceva ?

image

image

Multumesc

Acvariu 100x40x50 200l brut
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

As zice ca e staghorn.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Dreamboy27
Junior member
[Avatar]

IP:

e grav?

[Yahoo!]
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cred ca e Cladophora, la inceput

Pune mana pe ea, daca e mai.. sarmoasa, mai tare, sigur e Cladophora. Trebuie eliminata mecanic (o aduni cu mana foarte atent sa n-o raspnadesti prin acvariu)
DanX
Member
[Avatar]

IP:

Dreamboy27 wrote:e grav?

E grav, doctore..? Este, dar se rezolva. Dace e chiar staghorn :

1. Fa tratament cu apa oxigenata, dar nu depasi indicatiile: 50ml/H2O2 la 100L apa. Bine, conteaza si in ce concentratie o gasesti 3,5,10,30%
Posibil sa ti se faca putin laptoasa apa, datorita microalgelor distruse de H2O2. Fa schimb de apa a 2-a zi, cam 30-40%, si n-o sa ai problem.

2. Daca nu ti-a aparut decat pe o planta, injecteaz-o local, direct pe acea planta. E mai efficient asa.

3. Poti face un deranj si scoate planta, sa o tratezi separat cu H2O2.

Bafta !

This message was edited 1 time. Last update was at 02/12/2013 23:22:16

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/26601.page
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Indiferent daca este Cladophora sau Staghorn au amandoua niste puncte comune:
- Lumina puternica fata de nivelul de CO2. Poti sa cumperi Easy Life carbo si sa incepi sa pui din el. Aduce un aport de CO2 si complementar este si algicid. O instalatie de CO2 ajuta mult.
- circulatie apei slaba. Indreapta refularea pompelor astfel incat sa ai o circulatie a apei in bazin.
- CURATENIE. Amandoua tipuri de alge au la baza un bazin neingrijit, filtru murdar. Fa o sifonare a substratului cu schimb de apa de 30%. Mancare putina...
- concentratia din apa a nutrientilor in concentratiile recomandate (cat de cat in jurul valorilor: 10ppm N, 1ppm P, 10ppm K)

Personal as amana sa introduc apa oxigenata. Fa mai intai curatenie si schimb de apa, daca algele sunt aspre la pipait (Cladophora) se pot scoate mecanic (in paralel cu toate celelalte masuri ), mancare putina... si asta tot timpul Dupa, vedem daca mai apar aceste jmechere

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
Dreamboy27
Junior member
[Avatar]

IP:

ms de sfaturi in legatura cu substratul l-am curatat complet acum 1 sapt cand am reamenajat acvariul, in legatura cu filtrul murdar acolo poate sa fie o problema deoarece inca nu inteleg cat de bine sa curat mediile filtrante, la fel filtrul l-am curatat acum o sapt cel intern cel extern inca nu l-am curatat, cel intern sa il curat bine, adica mediile filtrante sa insist la ele sau doar putin in apa din bazin, cel putin pana acum cand curatam mediile filtrante pune-am apa din bazin intr-un lighean scoteam toate filtrele si le rasuceam pe toate partiile dar nu insistam foarte mult, e bine asa sau sa insist?
in legatura cu circulatia apei, eu spun ca se circula foarte bine de exemplu cand dau de mancare fulgi curentul apei le duce repede in alta parte si vad pe perdeau de aer ca trimite bulele in toate directiile la fel si la plante.
Am facut teste cu jbl iar po4 nu mi-a iesit culoarea apei cu solutie era galbuie iar no2 era la 0,05 iar din grafic iesea ca nu e bine no4 era in parametri normali

[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

hmmmm... S-ar putea ca din cauza acelor miscari mari din ultima saptamana sa fi aparut algele. Subtratul se aspira 1-2cm in adancime nu mai mult. Alta data sa nu mai faci schimbari asa de mari odata.
NO2 in jur de 0.05 nu este chiar asa de rau. Lipsa PO4 si banuiesc un NO3 mare, nu este bine.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai n-o fi bine, dar PO4 lipsa si NO3 mare ar fi trebuit sa duca la GSA, nu la ce are el acolo.
Koh-i-Noor
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Apuca-te de citit:

http://www.aquahobby.com/articles/e_freshwater_algae.php

cert e ca ai un dezechilibru, un raspuns clar de genul fa asta si scapi n-ai sa primesti, e in functie de 1000 chestii: cat de eficient aspiri substratul (o vreme traiam cu impresia ca aspir substratul bine - nu o faceam, dupa acum am constatat mai tarziu), daca fertilizezi sau nu, daca da cu ce/in ce cantitati, lumina (durata+calitate), nr. pesti, filtru, eficienta lui, parametrii apei, cata apa schimbi/la cate zile etc etc

Una din chestiile care ajuta tot timpul, pe langa ce ti-au spus deja baietii in posturile de mai sus, este schimbul mai des de apa. Pui apa la declorinat si schimbi ~30% la cam 2, 3 zile (daca vezi ca alegele se inmultesc prea mult). Daca e o chestie locala si nu e invazie, fii atent dar nu-ti face griji, pentru acvariu complet lipsit de alge iti trebuie experienta multa si ceva echipament.
Dreamboy27
Junior member
[Avatar]

IP:

substratul in aspir cu aspiratorul electric de la eheim si insist cateva secunde pe o bucata aspirata, apa o schimb 1 data pe sapt aprox 30% si adaugam feropol la apa schimbata exact cum scrie pe ambalaj.Am 41 de pesti , lumina 2 neoane t5 parca la ele nu ma pricep adica nu stiu de care dar stiu ca unu e de o culoare si celalalt altfel si merg dimineata 2 ore si seara 5ore. Filtrare interna cu capacitate 600l/h + extern jbl 900l/h. Intradevar teste la apa cu am mai facut de cand am redecorat dar nu a trecut decat o sapt si 2 zile.
Deseara voi schimba 15-20% din apa si voi pune easycarbo si voi vedea cum se comporta.
Ms de ajutor si sfaturi

[Yahoo!]
Dreamboy27
Junior member
[Avatar]

IP:

ok dupa ce am citit articolul mi-am dat seama ca am mai avut o alga sau cel putin o mai am si anume Thread Algae, eu am crezut ca asa trebuie sa iasa din plante acele fire ca de radacini .Iar dupa simptome am una din astea : Cladophora algae sau Staghorn Algae. In orice caz mai este vre-o speranta pentru anubias? Aceasi alga am vazut-o si pe cateva fire din alta planta.
Va voi tine la curent

[Yahoo!]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Unui acvariu nu ii plac schimbarile bruste. Nu te speria si nu liua masuri radicale. Doar aplica ce ti s-a recomandat si ce este cel mai important, permanent.

Dreamboy27
Junior member
[Avatar]

IP:

prob mea era ca atunci cand am pus pietrisul in acvariu nu l-am spalat, l-am pus direct din sac si apoi apa si de fiecare data cand face-am curat in acvariu se murdarea apa pt miscam pietrisul si atunci am spus sa scot tot sa il spal si sa il pun la loc si asa am facut, l-am scos l-am spalat l-am pus inapoi si am replantat, apropo am uitat sa mentionez ca mai folosesc si bile jbl la radacina plantelor. Voi aplica ce mi s-a spus si v-om vedea cum decurg lucrurile.
multumesc

[Yahoo!]

Forum Index » Alge
Go to: