[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Modificare pozitie plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
darser
Junior member

IP:

Salut , dupa plantare unele plante, au tendinta de a iesi din substrat din diverse motive ;filtrarea substratului , prinderea pestilor ,tunderea sau pur si simplu vrei sa mai muti cate una, in ce interval de timp poti sa le muti?,replantezi?sa le impingi la loc in substrat?
Black
Member
[Avatar]

IP:

Salut !
Urmarile plantari/replantarii au urmatoarele consecinte:
Daca substratul este unul pentru plante adica un strat special invelit cu un rand de pietris,etc. ori de cate ori il deranjezi va degaja mai rapid in apa substantele "inchise" in el de producator pentru buna crestere a plantelor si astfel vei deregla rapid si cantitativ chimia apei.Acest lucru duce la aparitia de alge,imbolnavirea pestilor,etc.
Daca substratul este unul inert,simplu,nisip natural sau artificial nu o sa ai probleme ca in cazul de mai sus.Deci poti planta cat te tin plantele .
In ambele cazuri pot avea de suferit plantele care probabil isi vor mai rupe din frunze,radacini si vor avea un start de crestere mai lent .

http://www.youtube.com/watch?v=3pfTFevnEMU
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24485.page
[WWW]
darser
Junior member

IP:

Egeria imi face figuri (cica planta rezistenta) , are frunzele transparente si se ingalbeneste . Ar merge mai bine neplantata?, cat Easy Carbo imi recomandati sa pun la 25 l si frecventa?(acum pun o doza de 0,5ml pe zi), multumesc.
[Thumb - Imagine080.jpg]

cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

nu prea le-am eu cu plantele dar nu cred ca o doza mai mare de esy carbo rezolva problema

daca e duapa cum scrie pe eticheta , pt un acvariu mediu plantat ar trb pui cam 0.5 ml, dar repet nu cred ca asta e cauza

This message was edited 2 times. Last update was at 29/11/2013 17:20:42

pestisoru meu de aur
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Parerea mea este ca daca nu faci aditie de co2 ai nevoie sa reduci lumina sau sa o muti mai in dreapta, unde pare sa fie mai umbra.

This message was edited 1 time. Last update was at 29/11/2013 18:20:37

darser
Junior member

IP:

Din pacate lumina nu o pot muta (economizor in capac) , economizorul este de 18w sa am 0,72w/litru.Capacul era dotat cu un economizor de 11w dar l-am schimbat in urma unor discutii la sectiunea (iluminat acvariu).Neon de 20 cm sa pot inlocui economizorul nu am gasit.
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Atunci muta planta mai la umbra.
darser
Junior member

IP:

Imi puteti spune care e diferenta dintr-un economizor 2700K si 6500k ?si care e mai benefic pentru plante?
sebi801
Junior member
[Avatar]

IP:

salut colegu!uite aici poti citi un pic!ca sa intelegi una alta!
http://acvariu.ro/forum/posts/list/23751.page#p197256

Edited by Lucian: Ti-am editat link-ul

This message was edited 1 time. Last update was at 30/11/2013 21:47:07

[Email] [WWW] [Yahoo!]
darser
Junior member

IP:

darser wrote:Imi puteti spune care e diferenta dintr-un economizor 2700K si 6500k ?si care e mai benefic pentru plante?
Intresant la 15w 6500K ca se aprinde cu o lumina aproape inexistenta si pe parcurs se lumineaza complet , celelalte economizoare se luminau instantaneu . In concluzie 15 w ar fi mai bun si pentru-ca nu streseaza pesti prin lumina instanta.
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Becul ala e defect, in sensul ca nu are destul mercur in el (este un defect descris in literatura, nu e inventia mea) sau daca e nou nout ii trebuie timp sa-si dea drumul.
Se aprinde roscat si slab (lumineaza doar argonul din el) si in timp creste intensitatea (adica se evapora urma de mercur care mai exista pe acolo din cauza cresterii temperaturii).
https://en.wikipedia.org/wiki/Fluorescent_lamp#Loss_of_mercury

O mica intrebare:
De unde ai scos cuvantul "economizor" pentru becurile fluorescente?

ECONOMIZÓR, economizoare, s. n. 1. Instalatie pentru încalzirea apei înainte de a o introduce în sistemul de fierbere al cazanului cu abur. 2. Dispozitiv adaptat la carburatorul unui motor cu explozie pentru reducerea consumului de combustibil. – Din fr. économiseur.
Sursa: DEX '98 (1998)

This message was edited 5 times. Last update was at 01/12/2013 19:55:59

In mod natural, orice improvizatie tinde sa devina permanenta.
denes
Member
[Avatar]

IP:

marius67 cred ca se refera la becurile economice mai mult ca sigur...

darser pune ala cu 6500k ca ii mai bun
[Email]
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles la ce se refera.
Pai hai sa-i zicem la acvariu hidroreactor si la instalatia de iluminat luminal sau luminofor ca sa mutilam limba romana complet.

Nu e de ajuns ca drosel a ajuns droser?
Daca nu stiti, cicadele (insectele de chiraie in pomi prin zona mediteraneana) au ajuns in limbajul capitalei "cicoare" (care e o planta).

Ma zgarie pe ochi! Atata tot.
Nu mai postamentez pe tema asta. Am dezvagat destul.

This message was edited 6 times. Last update was at 02/12/2013 00:44:12

darser
Junior member

IP:

Scuze pentru ,,economizor"(economic ....economizor)
marius67 sper ca nu ramai suparat ever , in fond pot posta si mai putin stralucitii in gramatica limbii Romane , nu?(binenteles pot fi si corectati).
marius67
Junior member
[Avatar]

IP:

Stai linistit ca nu sunt suparat, si daca da nu tine mult .
Nu e vorba de gramatica (alea sunt erori inerente, in special in limba vorbita), e vorba de schinguire lingvistica prin folosirea de cuvinte in context total eronat. Clasicele exemple cu "fortuit" si "sigurat".
Ma deranjeaza doar faptul ca se propaga treburile astea. Atata tot.
Nu e vina ta, doar a aceluia care a folosit prima data cuvantul in contextul dat si l-a si "dat" mai departe.
Si asta pentru ca probabil nu era in stare sa citeasca/retina 2 cuvinte de pe o eticheta. Trist, dar in mod traditional pe la noi astia dau tonul la cantec.
De fapt oficial becul ala fluorescent se cheama "tub fluorescent compact", dar uzual e "bec economic". Dar asta nu are importanta...

Scuze de reactia exagerata.

This message was edited 3 times. Last update was at 02/12/2013 03:36:30

darser
Junior member

IP:

Asa e dispus economicul in capac , deci lumina ii centrata mai mult pe o parte , ma tot gandesc cum as-i putea adapta capacul pentru un neon . Asta e lumina de la 6500k, 15w.
[Thumb - Imagine084.jpg]

[Thumb - Imagine083.jpg]

teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

Am gasit ceva legat de egeria:
Riccia, egeria densa and hemianthus micrantemoides suffer a lot with an Excel overdose.
Flourish Excel e cam acelasi lucru cu Easycarbo. Deci ai grija ce faci cu egeria aia.

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/62516-method-controlled-imbalances-discussion-22.html
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

teddy2k wrote:Am gasit ceva legat de egeria:
Riccia, egeria densa and hemianthus micrantemoides suffer a lot with an Excel overdose.
Flourish Excel e cam acelasi lucru cu Easycarbo. Deci ai grija ce faci cu egeria aia.

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/algae/62516-method-controlled-imbalances-discussion-22.html

Am testat eu cu EL Carbo si trebuie sa cresti foarte mult cantitatea pentru ca plantele respective sa arate primele semne. Chiar m-au intrigat acele afirmatii ale lui C. Rubilar. Egeria nu a avut nicio problema crescand ca dementa, la Riccia au aparut cateva zone mici de necroza dar asta apare si in cazuri normale daca circulatia apei sau iluminatul nu sunt corespunzatoare iar la hemianthus micrantemoides cand am ajuns la de 4-5 ori dozajul maxim au inceput sa se i se topeasca tulpina aproape de substrat. Oricum toate perlau in draci. Poate de aici si apar aceste reactii - forteaza planta la un schimb masiv de carbon

This message was edited 1 time. Last update was at 09/12/2013 14:01:32

darser
Junior member

IP:

Althernatea , sa prapadit , ia tot cazut frunzele si cate i-au ramas sunt cu pete

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: