[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Sper sa imi ajunga doua pungi de 4,5 kg .
Multumesc pt raspunsul rapid Dragos.
Revin cu o intrebare obsesiva . Am doua alternative pt substratul noului acvariu . Spartura de coral 1-2 mm din acvariul de mai sus sau sa cumpar 9 kg de Live Sand, Aragonite .

Astept un sfat de la voi sau macar ce ati alege voi cu un argument pro sau contra uneia sau alteia din solutii.
Am mai pastrat din piatra vie din celalat setup si sper ca alaturi de cea uscata sa iasa ceva interesant aproape ca cele din imaginile puse de koala. In poza de mai jos ce mi a mai ramas din piatra . Ma gandesc sa fac o masca din piatra vie pt pompa de valuri TUNZE dar imi e sa nu mi o dea jos de pe sticla din cauza greutatii..
Stati linistiti baieti ca nu am nici o treaba cu asa zisul offtopic.
Initial ma gandeam sa il fac asa ca in imaginea 2 dar dupa ce m am uitat si la alte acvarii consider ca varienta propusa de tine e optima pt ce am eu. Ma gandeam si la un shape in V ca in cealalta imagine dar se vedea urat din lateral .
Astazi am reusit sa mai cioplesc din piatra uscata si arata dupa cum se va vedea mai jos. Acum o sa stea o saptamana intr un butoi cu apa de osmoza si la sfarsitul saptamanii o sa fac niste teste apei. Ma bate gandul sa bag si o pompa de valuri in butoi. Ce ziceti ?
Reflexiile au ramas dar numai ca nu sunt ca cele de data trecuta asa ca uite si pozele Azi am imbracat standul si am reusit sa tai un coral mare care va fi in background si imi va acoperi tot spatele . Curatatul de silicon e apriape gata si dupa ce voi lipi coralii uscati sper sa reusesc sa ii dau durmul ..

Timpul asta cam imbie la somn si leneveala si desi sunt in concediu treaba merge destul de incet.

Cat de curand vreau sa imi iau o lampa led care sa inlocuiasca halidele . Am cautat ceva pe net si am gasit Beamsworks EVO 18 aquarium LED light 10x 3W coral reef marine planted 45-60cm . E pe undeva la 35 lire si se potriveste pe acvariul meu. Are cineva vreun comentariu pozitiv sau negativ legat de aceste lampi ?

Sa fie indeajuns 30w intr un display de aprox 85 litri brut ?
MERCI ANTICIPAT PT RASPUNSURI.

Super tari pozele si acvariul. Sper sa ma pot apropia macar de ce ai tu acolo.
Sa stii ca si pe mine ma batea gandul sa fac si fundul din ultraclara dar amicii au spus ca sunt nebun si am renuntat. La mine era contra cost .

Daca nu o lungesti prea tare as astepta si eu sa vad cum iese al tau cu backgoundul diy. Am cautat pana acum la toate si cand spun toate inseamna toate , magazinele de bricolaj gratar de plastic. Mai repede gasesti un tigru decat un gratar.
Acum am obesrvat si imi cer scuze. Abia ajunsesem de la serviciu si era foarteeee cald . Rog un admin sa scoata pozele. Vad ca eu nu pot sa mai dau edit.

O sa pun altele.
Momentan nu e gata . Mai e ceva de lucru la curatat.

edited by koala: Pozele au fost scoase la cererea autorului... promitem ca punem altele .
Cum acvariul a sosit acasa hai si cu descrierea

Dimensiunle acvariului

L - 45 cm

l - 60 cm

H - 45 cm in total volumul aprox 120 litri

Fiind un acvariu all in one display ul are aprox 45 x 45 x 43 cm - 87 litri . Refugiul este de 35 x 15 x 45 cm . Ordinea este cea fireasca lungime latime inaltime.

Acvariul mi a fost construit dupa ideile mele de un prieten avand fata si lateralele din sticla ultraclara de 8 mm . Spatele si fundul sunt din sticla float de 8mm. Toate geamurile au fost cantuite de catre cei de la care le am si luat.

Despartitorul dintre display si refugiu este din sticla de 6 vopsita in camp electrostatic negru pe spate.si se ridica deasupra nivelului acvariului cu 15 cm pt a nu se vedea aparatura din spate.

Intrarea apei in refugiu se face printr un foltru pieptene de 15 x 3 cm

Ca tot am pomenit de refugiu acesta are 3 compartimente din care primul este mai mare si in el va sta skimmerul Tunze 9004 si filtrul Tunze 3162 ce va contine carbunele si mediile antifosfat.

Compartimentul 2 va contine matrix ul

Compartimentul 3 este camera pompei de recirculare

Ca aparatura am o pompa EHEIM cu debit reglabil de la 150 la 1000 l/h care va asigura circulatia apei , o pompa de valuri Tunze 6015 de 1800 l/lh si o pompa HYDOR CORALIA NANO de 900 l /h

Momentan sunt la stadiul curatarii surplusului de silicon si urmeaza ca in curand sa ii dau drumul.

Pe lista de cumparaturi a mai ramas live sand ul si ceva piatra uscata pe care sa o combin cu cea vie pe care o am.

Cele mai mari dureri de cap mi le da scape ul pt ca nu sunt un artist si cu toate acestea vreau sa arate splendid.

Orice sugestii de orice fel sunt binevenite.

Iata ca a venit timpul si pentru un nou bazin mai pe sufletul meu. Avand in vedere ca saptamana viitoare il voi pune in functiune sau mai bine zis fac mutarile am sa incep cu cateva intrebari iar prezentarea acvariului sa o fac atunci cand voi avea tot ce trebuie pt el.

Gata cu palavrageala si hai cu intrebarile pe rand

1 . In acvariul pe care il am acum folosesc ca substrat Dupla de 1-2 mm. Initial ma gandeam sa il mut in noul acvariu dar parca as vrea ceva mai alb la culoare . Din cate am citit live sand ul este alb cum mi as dori eu dar din ce am vazut e granulatie mica si il cam spulbera pompele de valuri. Indiferent cum as face tot trebuie sa mai cumpar cava , fie Dupla ca sa mai completez la cel existent, fie renunt la ce am si iau o punga de live sand. Ziceti si voi cate ceva poate reusesc sa ma hotarasc.

2 Live sand ul poate fi aspirat avand invedere granulatia mica ?

Momentan atat ca sincer din 100 de intrebari nu mai imi vine in cap nimic.

Cum noul bazin este aproape gata iar acesta isi traieste ultimele zile topicul se poate inchide. Voi reveni in alt topic cu noul acvariu.
Piatra vie s a dat .
Vand acvariu all in one BOYU TL 450 .

Acvariul BOYU TL 450 capacitate 65 litri cu capac original si neoanele din dotare

Pe langa sticla si capac se mai adauga skimmer ul , incalzitorul de 100w , pompa de apa .

Pretul este de 350 lei . Anuntul este valabil numai pt Bucuresti iar acvariul va fi disponibil cam in 2 saptamani maxim,

Vand cam 4-5 kg de piatra vie cu coralina destula si diverse chestii prin ea ( asterine , melci mici , Brittle Sea Star ori
Serpent Sea Star , kenya tree ). Motivul vanzari este faptul ca mi am facut alt bazin si o sa imi fac un scape cu corali uscati alaturi de care o sa pastrez si ceva piatra vie.

Pretul per kg 50 lei.

Contact aici , pm sau mess donpisote. Anuntul este valabil numai pt Bucuresti.

Revin dupa ceva timp in care nu prea am mai avansat deoarece noul bazin este in curs de executie si mi am spus ca nu are rost sa ma agit prea tare pana nu va fi gata.

Mi a aparut o alga verde pe o piatra si ceva ce pare a fi o macro alga rosie . De unde nu stiu dar la acvariile marine poti avea oricand surprize.

O sa pun si vateva poze sau mai bine zis un link pt cine are rabdare

Ciprian nu imi iese nici sa ma omori.
Vino la tata ca iti dau eu. Corespund tuturor cerintelor.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: