[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: donpisote
Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Koala in ce priveste nisipul am vorbit deja cu cineva sa luam impreuna . De lipit cu silicon nu cred ca mai pot lipi pentru ca am bagat ambele pietre la insamantat cum spui tu in vechiul acvariu.
Partea proasta e ca pe una din piatre mi a aparut o alga verde care daca as fi avut acvariu dulce as fi crezut ca e gda. Am avut alga asta si pe geam dar am curatat o si am bagat uv ul.
Pun o poza poate stie cineva ce alga este ca sa vad pe net ce pot face cu ea
Astazi am terminat de curatat acvariul si de facut ceva modificari. Am lipit autocolantul pe laterale si am montat aparatura. A mai ramas sa vina AMA REEF BONDUL. Dumenzeu stie cand o veni si asta ca sincer m am cam saturat de asteptat. Iata si o poza.
Lasa mai multe datalii te rog despre benzile de leduri , costuri si alte alea sa ne mai inspiram si noi.
Merci pt raspunsurile de pana acum . Mi am facut un plan cum sa fac acel cadru numai ca plasa nu prea gasesc. Am zis sa caut plasa transparenta cu ochiurile de 4 sau 5 mm . Am colindat prin magazine si nu am gasit mai nimic in afara de clasicele plase de tantari si o plasa neagra pentru pomi care are ochiurile mai mari si anume de 1cm . Hai ca NEMO nu o intra prin ea dar domnisorica cum e ea mai zvelta ar putea avea loc zic eu.

Voi de care plase folositi si de unde le ati cumparat.?
@geo*ice crezusem ca ai facut vreo descoperire dupa cum puneai tu problema. Din pacate s a dovedit a fi vechea metoda cu ventilatoare . Vezi ca la pc coolerul este componenta aceea din aluminiu sau cupru ce are rolul de a prelua cakdura de la procesor si nicidecum ventilatoarele. Mentionez asta ca nu cumva sa ne trezim ca introduce careva vreun cooler prin acvariu.
Am avut un tester co2 de la JBL si l am folosit cam 2 ani dupa care l am dat unui vecin care il foloseste de un an si ceva si nu au fost probleme . Nici macar nu s a clintit darmite sa cada. Locul unde ai fixat ventuzele era curat ? Curat in sensul sa nu fi fost mazga ceva pe geam .
Cat despre brandul JBL pot sa spun ca am incredere mai mare decat in oricare alt brand si cel putin filtrele lor externe desi nu sunt cu chestii electronice ca ale altora sunt fiabile , silentioase si nu curg.
Lucian sa stii ca m am gandit si la asta dar intrebarea este cum o fixez pe cantul sitclei . Daca avea si in partea de jos un canal ca sa o pot pune pe sticla acvariului era excelent.
Revin cu o problema careia sper sa ii gasesc rezolvarea pana dau durmul noului acvariu.

Nu e nevoie sa va spun eu ca pestii mai si sar din acvariu si cum mie imi plac acvariile open top caut o solutie cat mai putin vizibila pentru a pune o plasa deasupra acvariului.

Momentan nu m am putut gandi decat la o foaie de plexiglass pe care sa o decupez pe mijloc si sa ii lipesc o plasa . Nu stiu cat de estetic va arata dar momentan doar asta imi vine in minte.

Daca aveti vreo idee sau ati vazut ceva interesant pe net nu ezitati sa lasati un link ceva sa macar o descriere.
Se poate inchide . Multumesc.
Sincer de cand am trecut la saratel nu prea m am uitat pe la dulcegarii dar pot sa spun ca acvariul tau este superb
Maine am sa pun o poza cu ce a aparut pe substrat . Poate ma insel eu . Sincer imi doresc sa fie diatome nu cyano.
Dupa aspectul usor violet sau visiniu al algei eu am zis ca este cyano. Diatomele stiam ca sunt spre maron. Dupa ce am sifonat si am schimbayt ceva mai multa apa vad ca nu au mai aparut.
Salut . Am o coralia nano 900 in stanga cea mai mica si un TUNZE 6015 in dreapta. Tunze e putin cam puternica dar merge .
Cum asteptarea dupa AMA REEF BOND se prelungeste am hoatarat ca piatra uscata care era pregatita pt noul setup sa o pun in acvariul vechi pt colonizare cu bacterii. Din nefericire nu a avut loc toata asa ca m am multumit cu putin si am pus doar jumate. Desigur dupa cateva zile cyano si a aratat coltii dar cel putin pe moment i am venit de hac. Si o poza cu piatra uscata . Dupa cum va dati seama e cea fara pic de coralina si mai mare.
Salut. Cat de gros este stratul de nisip viu dupa ce ai pus o punga ? Este indeajuns de greu sau il spulbera nanopropul ?
Vand Strawberry Dottyback . Pret 120 lei . Anunt valabil pt Bucuresti. Poza mai jos .

Contact pe sau mess donpisote
Cumpar AMA REEF BOND daca are cineva sau daca mai sunt amatori poate ne cuplam sa luam impreuna o cutie de 1 kg pe care sa o impartim.

Anuntul este valabil numai pt Bucuresti.
Gabriel sa stii ca pe mine tocmai culoarea ma incanta cel mai tare nu bacteriile. Eu o sa am ceva piatra vie , reactor denitarate care este in functiune si matrix tot in functiune plus sticluta de bacterii.

M am tot uitat pe net dar nu vad ceva care sa se apropie ca si culoare si granulatie de live sand . Daca ai vreo idee spune ne si noua

Live sand ul pe care vreau eu sa il cumpar vad ca nu are specificat mai pe nicaieri granulatia . Ca sa nu spuna cineva ca fac reclama vriunui magazin am sa pun o poza cu punga a ce vreau sa cumpar eu. Poate stie cineva si granulatia.

Koala tu de care te gandesti sa cumperi ?
Koala asta e cea mai tare intrebare. Daca luai niste material filtrant care e uscat ti l dau la litru iar daca iei live sand care am inteles ca are si ceva apa in punga il vand la kg.
Mai tare decat atat nu se poate.

Forum Index » Profile for donpisote » Messages posted by donpisote
Go to: