| Message |
|
|
|
Cumpar hranitor automat Eheim . Anuntul este valabil numai pt Bucurestti.
Contact pm sau mess donpisote
|
 |
|
|
@KOALA sincer cand am vazut ca vrei sa iti faci backgorund mi se parea cam aiurea. Azi uitandu ma dupa scape uri pt viitorul meu nano am intalnit acesta videoclip care m a facut sa imi schimb parerea . Ce zici se acvariul asta http://www.youtube.com/watch?v=KzvokrLBNQw ? Pe mine aproape m a convins sa imi fac background dar nu ma pricep la mesterit asa ceva.
|
 |
|
|
|
Multumesc si eu pt raspuns.
|
 |
|
|
|
Nisipul de la ce producator este ?
|
 |
|
|
M am hotarat la tunze 6015 si o sa o cumpar. Vreau sa cumpar si un silence clamp adica asta http://www.tunze.com/details.html?&L=1&C=RO&user_tunzeprod_pi1%5Bprodid%5D=6025.650 . Sper sa nu fie vreo balarie de marketing sa dau banii pe ea aiurea.
O sa mai vorbesc si cu Dragos la telefon sa vad ce zice si el .
Intre timp am mai descoperit si ceva mai interesant la tunze . Daca unii le au modat prin inlaturarea unui brau de plastic si au obtinut un flow de pana la 50 la suta mai mare un tip s a gansit sa puna o carcasa ( cand spun carcasa ma refer la partea aceea cu gratar care se poate scoate ) de tunze 6095 si din ce spune si arata pe net debitul a crescut foarte mult. E o chestie interesanta.
|
 |
|
|
|
Dragos eu am 200 euro ca sa im fac acvariul si sa iau o pompa undeva pana in 2000l /h . Daca imi iau paompa aia s a dus naiba proiectul meu.
Restul de acareturi le am si cred ca pe langa coralia nano 900 pe care o am un cu un tunze 6015 m as descurca cat de cat. Problema e ca pompa asta daca o aduc din germania ma costa transportul cam cat pompa. Alternativa ar fi o pompa coralia 1600 care se gaseste pe la noi sau poate prind o comanda comuna sa mai scap cu transportul.
|
 |
|
|
|
Sincer aprox 250 euro pe o pompa mi se pare cam mult si destul de multi care au cumparat o spun ca nu e chiar silentioasa.
|
 |
|
|
|
Pana la urma pentru filtrare voi folosi pompa pe care o am si voi pune doua pompe de valuri in acvariu pt flow.
In ce priveste wavemaker ul am gasit la acelasi pret bunicel TUNZE 2015 SI HYDOR CORALIA NANO 1600. Fiind la acelasi pret nu reusesc sa ma hotarasc pe care sa o iau . Unii spun ca tunze ar fi mai silentioasa ori pe mine chiar ma intereseaza silentiozitatea. O sa mai caut pe net poate gasesc o comparatie intre ele.
|
 |
|
|
|
Costin display ul va fi undeva 45-45-43 aprox 85 litri. Restul va fi refugiul.
|
 |
|
|
|
Costin in ce priveste siliconul vreau sa folosesc Dow Corning care din cate am inteles e bun.
In ce priveste nanopropul oare chiar si la 5000 l/ h e putin?
|
 |
|
|
|
Lampa HQI 70 W cu bec 20000k .
Din ca am vazut pana acum lumina halidelor este cea mai frumoasa lumina . Am vazut si leduri la cineva dar parca lumina halidelor are ceva special .
Dezavantajul este ca nu poate fi dimanta in comparatie cu ledurile iar puterile sunt oarecum standard si nu te poti juca cu puterea.
Unii spun ca produce caldura multa . Da se inclzesc dar nu am avut probleme cu incalzirea apei in acvariu . Aceasta este cea de a trei a lampa dupa DUPLA 2 X 70 si JEBO 2 X 150 W .
|
 |
|
|
|
Dupa o perioada in care timpul liber a fost aproape inexistent revin in forta sperand sa incep odata construirea acestui acvariu.
Ca sa recapitulez .
Dimensiunile vor fi L- 45 CM , l- 60 cm , h - 45 cm . Refugiul va fi cu latimea de 15 cm unde vor sta in primul compartiment skimer ul tunze 9004 si filtrul intern tunze 3162. Intrarea apei in refugiu se va face prin 2 gratare rotunde aqua medic cu diametrul de 6,5 cm care sper sa fie indeajuns.
Din pacate cred ca va fi o problema cu incalzitorul care era programat sa fie introdus in filtrul intern in locasul prevazut de producator. Care e problema ? Producatorul spune ca se pot pune incalzitoare de maxim 75w iar la capacitatea de aprox 110 l a acvariului este recomandat incalzitor de 100w. In filtrul intern voi pune carbunele si mediul antifosfat.
In compartimentul 2 va sta MATRIX UL .
in compartimentul 3 care este si ultimul apare o noua problema. Nu ma pot hotara daca sa pun o pompa de apa care o am deja sau sa fac precum cei de la si sa pun AQUA MEDIC o pompa de valuri NANOPROP 5000.
Oare daca pun NANOPROP UL mai am nevoie de alta pompa de valuri ? Daca nu ar fi nemaipomenit pe ca nu as mai avea aparatura in display.
Daca pun nanopropul ce fac cu valurirea suprafetei apei ? Daca puneam pompa normala as fi putut pune un spray bar.
Acum in ce priveste confectionarea acvariului. Am zis sa il fac din sticla de 8 mm. Fata si lateralele as vrea sa le fac din ultraclara iar restul din float. Dubiile apar la alegerea siliconului. Mintea spune transparent , transparent , transparent , transparent dar din cate am inteles siliconul transparent se albeste dupa ceva timp sau chiar se ingalbeneste. Ce imi ramane ? Negru .
Mai dati va si voi cu parerea sau cu vreun sfat inainte sa ma apuc de el ca si asa am taraganat o destul de mult.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide . Multumesc.
|
 |
|
|
|
@KOALA de unde ai luat pompa nanoprop ca sunt si eu interesat de una . Avand in vedere ca vreau sa construiesc o replica a lui bleny eu ma gandesc sa fac peretele despartitor din sticla neagra pentru a putea curata mai usor algele. Cu plexi ,stiplex o sa te cam chinui la curatat.
|
 |
|
|
|
Vecine de abia astazi am vazut topicul tau si pot sa iti spun ca imi place acvariul si ma bucur ca am pe cineva cu saratel prim preajma.
Asa cum zice si ciprian updateeeeeeeeee
|
 |
|
|
|
Pai daca nu pui substrat si nici co2 si fertilizant mai bine nu pui nici o planta . Faci un acvariu fish only.
Numarul de pesti este mare . Ce fel de tetra vrei sa pui ? Barbus tetrazona sau pesti din familia tetra ? Gouramy sunt mari pt acvariul tau.
Ca sa grabesti putin ciclarea poti folosi JBL FILTERSTART.
|
 |
|
|
|
Ramane valabil numai HYDOR CORALIA NANO 900. Pret 110 lei.
|
 |
|
|
|
@alexiumihai calculele le am facut calculele imediat ce am sunat la firma de sticla.
@koala acvariul nu il lipesc eu . Am vb cu cineva care a mai lipit acvarii si o sa vedem ce spune . In principiu vreau cu silicon transparent dar decat sa fie inestetic dupa il lipesc si cu negru. Ma mai gandesc. In ce priveste modul de lipire vreau obligat cu fundul ingropat.
@kirucd de acord cu recomandarea ta privind compartimentarea dar nu inteleg de ce sticla de despartire dintre sump si display sa fie mai scurta .
Aatazi am facut pentru prima data cunostinta cu programul skechup si am reusit sa fac o schita la cum ar trebui sa arate acvariul . Sa nu radeti de desen avand in vedere ca e la prima incercare.
|
 |
|
|
|
Dupa ce m am sucit si rasucit am zis sa incerc sa imi fac un acvariu dupa nevoile mele . As vrea sa fie in jur de 100 litri . Dimensiunele la care m am gandit ar fi cam asa :
Lungime 45 cm
latime 55 cm
Inaltime 45 cm
Din latime cam 13 - 15 cm ar trebui la fie refugiul .
In refugiu am zis sa fac in felul urmator compartimentarea.
Compartimentul 1 unde se afla si inn ul in refugiu . Aici vor sta skimmerul TUNZE 9004 si filtrul TUNZE COMLINE 3162 in care voi introduce carbunele activ si mediul pt eliminarea fosfatilor . Tot in filtrul TUNZE se va afla si incalzitorul filtrul fiind prevazut cu o gaura specila pt amplasarea acestuia astfel economisind spatiu.
Compartimentul 2 . Acesta va fi umplut cu Matrix .
Compartimentul 3. Aici va sta pompa care va trage apa din refugiu si o va impinge in display
Acest acvariu se doreste a fi o replica a acvariului de la AQUATIC NATURE asa ca intre display si refugiu sticla va fi sticla colorata sau fumurie cat mai inchisa la culoare pentru a nu se vedea magariile din spate si se va ridica deasupra acvarului. cam in jur de 15 cm .
Acum gata cu descrierea si trec la intrebari.
La acvariul Eheim pe care l am avut inainte din cate imi aduc aminte sticla din fata era lipita de marginea fundului acvariului . Studiind azi pe youtube vad ca multi lipesc acvarile cu sticla din fata si lateral calare pe sticla care alcatuieste fundul acvariului. Mie cel putin mi se pare insestetic modul in care lipesc ei . Sunt curios cei de pe aici care si au facut acvariile cum si le au lipit.
In ce priveste siliconul ma gandeam sa iau silicon dow corning trasparent . Ce ziceti merita ?
Acum sticla e si asta o dilema. Sa o iau de 6 mm sau de 8 mm ?
Momentan cam atat. Astept sugestiile si parerile voastre cu mult interes. Vreau sa imi iasa bine din prima.
|
 |
|
|
|
A costat la momentul cand l am luat eu in lei cam 150 lei . Eu nu l am luat de acolo . Am lasat link ul acela pa ca imi era mai la indemana. L am luat de pe ebay.
|
 |
|
|