Message |
|
Imi spune si mie cineva nomenclatura binara a jandarmilor (pesti)? Am cautat pe net si nu am gasit nimic. Va multumesc mult! 
|
 |
|
Multumesc mult! 
|
 |
|
Cum imi dau seama daca Ancistrusii sunt femele sau masculi? Am cautat, dar nu am gasit. Va rog frumos, daca puteti, sa imi dati exemple in poze, ca sa inteleg mai bine. 
|
 |
|
Stiu ca deviez de la subiect, dar sunt foarte fericit. Am obtinut pui de ancistrus fara sa fac nimic. M-am trezit cu ei peste noapte in acvariu, ieseau din scorbura. Imi pare rau ca am deviat subiectul, dar pentru mine este o realizare foarte mare.
|
 |
|
Sunt foarte multi pesti, parintii mei nu inteleg, desi le-am explicat. Ei spun ca filtrul rezlova problema excrementelor pestilor.
Am: 3 Corydoras, 3 Ancistrus, 2 Labeo Bicolor, 2 Gurami, 4 Xipho, 4 Gupy, 4 Neoni, 4 Tetrazona Sumatranus, 2 Conconius, 20 melci (10 Pomacea si 10 rosii mici). Stiu ca sunt foarte multi, dar parintii mei tot cumparau. Acum nu mai cumpara, de cand a dat o boala in ei, pe care am tratat-o, dar cred ca este doar o chestiune de timp. Le-am zis ca este din cauza suprapopularii. Era o boala bacteriana care se manifesta prin albirea inotatoarelor si caderea lor, in final pestii mureau.
Acum sper ca i-am convis sa nu mai cumpere pesti. Ce as mai putea sa le spun pentru a fi sigur ca nu mai cumpara pesti?
Cand eram mic (5-7 ani) imi aduc aminte ca aveam un acvariu de 200 l cu carasi aurii si gupy, dar nu erau mai multi de 6 carasi si 12 gupy.
|
 |
|
Radeam de ironia sortii. Daca v-am deranjat imi pare rau. Imi pare rau si de peste. Acvariul are 60 l.
|
 |
|
Nu va mai deranjati ca l-am separat intr-o galetusa de 2 litri si a sarit de acolo. Acum e mort. 
|
 |
|
De obicei cand sunt decolorati apa este de calitate foarte slaba.
|
 |
|
Il am de mic pui, acum are cam 7 cm. Semenii lui au murit. Pe zi ce trece devine tot mai rau. Bate toti pestii, inclusiv pe sumatrani si pe gurami (am 2 gurami de 10 cm fiecare). Azi o femela de xihpo avea coada rosie, o batuse el. Ce pot face? Exista ceva de calmare? Daca nu am ce sa-i fac o sa-l arunc sau o sa-l dau cuiva care-l vrea, dar este foarte rau.
|
 |
|
Aveam mari probleme cu algele si aveam trei ancistrusi care nu le faceau fata. Am incercat Algizit si nu s-a intamplat nimic. Mi-am luat niste melci: 13Pomacea si alti 8 mici si rosii (nu stiu cum se numesc).Numarul algelor s-a redus in cam 3 zile la jumatate.  Si substratul mi se pare curat si imi place sa vad melcisorii umbland peste tot, inafara de filtru pe care-l scot odata la 4 zile sa-l spal. Niste foarte buni sanitari care mananca alge de pe plante sunt si Labeo bicolor.
Oricum melcii se ocupa de tot acvariul, fata de ceilalti pesti si nu necesita un acvariu mare (parerea mea).
|
 |
|
Nu stiu ce se intampla, cred ca e o boala. Cozile si inotatoarele pestilor se albesc, dispar si raman doar oasele  . Pestii mor. Deja mi-au murit toti betta, doi neoni, un conconius, o moly si niste masculi de gupy. Fac tratament cu Sera Baktopur.In timpul tratamentului par sa isi revina, dar dupa terminarea tratamentului boala apare iar  . Ce pot face?
|
 |
|
Merci mult pentru sfaturi. Asa voi face. 
|
 |
|
|
 |
|
Sunt din Constanta si stau in Bucuresti, am 16 ani si sunt acvarist de mic.
Cand eram mic imi amintesc ca am avut un acvariu de 200 litri cu multi pesti si multe plante. Am avut si discusi. Dupa varsta de 8 ani nu am mai avut acvariu, pana la 14 ani. Acum acvariul este de 60 litri, si ca substtrat am marmura neagra concasata si pietricele. Am plante plutitoare, anubias, plante rosii si dealea lunguiete (nu stiu cum se numesc). Ca pesti am Gurami, neoni, Gupy, Conconius, Tetrazona, Ancistrusi, Xipho, Moli, melci si sanitari. Ca aparate am un sistem de doua neoane 2x20w si un neon de 8w, incalzitor cu termostat, filtru intern cu carbon si o piatra pentru oxigen lunga de 15cm.
Cine vrea sa vorbeasca cu mine ma poate gasi pe ID de messenger: radu_ionut_v sau telefon 0752095588.
Este un site foarte folositor si sunt gfoarte multumit de el. Felicitari celui care l-a facut!  [/img]
|
 |
|
salut.as vrea si eu 5 melcisori.
dami un beep pe 0752095588
te sun cand pot.
Merci. 
|
 |
|