[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Macropodus foarte rau  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
ioneldiver
Junior member

IP:

Il am de mic pui, acum are cam 7 cm. Semenii lui au murit. Pe zi ce trece devine tot mai rau. Bate toti pestii, inclusiv pe sumatrani si pe gurami (am 2 gurami de 10 cm fiecare). Azi o femela de xihpo avea coada rosie, o batuse el. Ce pot face? Exista ceva de calmare? Daca nu am ce sa-i fac o sa-l arunc sau o sa-l dau cuiva care-l vrea, dar este foarte rau.
[Email] [Yahoo!]
ioneldiver
Junior member

IP:

Nu va mai deranjati ca l-am separat intr-o galetusa de 2 litri si a sarit de acolo. Acum e mort.
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu nu vad nimic de ras in asta...
Acuma oricum numai conteaza da de cati litri e acvariul?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Probabil ca Macroposusu' era mascul, asa sint ei, teritoriali, e comportamentu' lor natural . Asa se intimpla cind bagam pesti in acvariu fara sa ne informam .......
Intr-adevar nu-i nimic de ris in a baga in galeata smilie un peste care se comporta normal.

Poze: smilie ... Poze cu plante
ioneldiver
Junior member

IP:

Radeam de ironia sortii. Daca v-am deranjat imi pare rau. Imi pare rau si de peste. Acvariul are 60 l.
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Nu, Ionele, nu ne-ai deranjat
Dar trebuie sa iubesti animalele pe care le ai in acvariu
Nu este vina Macropodusului ca a ajuns la tine

Ogar batrin dar.... cu miros fin
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu credeam ca razi ca a murit...am mai vazut persoane care radeau cand mai "scapau" un peste pe scurgerea de la chiuveta cand le schimba apa. smilie Scuze
Eu sunt de parere ca e cam micut acvariul la cati pesti ai.(cati sunt defapt ca nu ai zis ?) Probabil de aici si agresivitatea macropodusului, fiind teritorial, si acvariul micut, inevitabil se intalnea cu cate un peste pe are el il lua drept intrus.
ioneldiver
Junior member

IP:

Sunt foarte multi pesti, parintii mei nu inteleg, desi le-am explicat. Ei spun ca filtrul rezlova problema excrementelor pestilor.
Am: 3 Corydoras, 3 Ancistrus, 2 Labeo Bicolor, 2 Gurami, 4 Xipho, 4 Gupy, 4 Neoni, 4 Tetrazona Sumatranus, 2 Conconius, 20 melci (10 Pomacea si 10 rosii mici). Stiu ca sunt foarte multi, dar parintii mei tot cumparau. Acum nu mai cumpara, de cand a dat o boala in ei, pe care am tratat-o, dar cred ca este doar o chestiune de timp. Le-am zis ca este din cauza suprapopularii. Era o boala bacteriana care se manifesta prin albirea inotatoarelor si caderea lor, in final pestii mureau.
Acum sper ca i-am convis sa nu mai cumpere pesti. Ce as mai putea sa le spun pentru a fi sigur ca nu mai cumpara pesti?

Cand eram mic (5-7 ani) imi aduc aminte ca aveam un acvariu de 200 l cu carasi aurii si gupy, dar nu erau mai multi de 6 carasi si 12 gupy.
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ioneldiver wrote:Ce as mai putea sa le spun pentru a fi sigur ca nu mai cumpara pesti?
Trimite-i pe forum si lasa-i pe mina noastra .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

ioneldiver wrote:Ce as mai putea sa le spun pentru a fi sigur ca nu mai cumpara pesti?

Explica-le chestia cu filtrarea biologica, care dupa mine, e cea mai importanta. Explica-le ca la un acvariu suprapopulat nu face fata filtrul biologic si e ca si cum ai turna mici cantitati de otrava in acvariu in fiecare zi. E doar o chestiune de timp pana incep sa moara pestii.

Ar fi bine sa dai din pesti. Sunt prea multi. Ca o idee, eu la un acvariu de 55 litri net o sa tin cam 6 tetra negri si 2 corydoras.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Poti sa mai pui un Astronotus si ii rezolva pe toti
Si asa ai un singur peste

Ogar batrin dar.... cu miros fin
ioneldiver
Junior member

IP:

Stiu ca deviez de la subiect, dar sunt foarte fericit. Am obtinut pui de ancistrus fara sa fac nimic. M-am trezit cu ei peste noapte in acvariu, ieseau din scorbura. Imi pare rau ca am deviat subiectul, dar pentru mine este o realizare foarte mare.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: