[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
TETRAZONA bolnavi\comportament ciudat  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
valucsx
Junior member

IP:

am niste barbus tetrazona si inoata ciudat. adica uneori cand stau pe loc stau cu capul in jos aproape vertical , iar uneori se rostogolesc [se dau peste cap]si in plus s-au decolorat dar nu foarte rau.
i-am pus intr-un acvariu cu albastru de metil si sare si am ridicat temperatura la 28 grade si dupa 2 zile i-am scos si parca le-au revenit culoarea si se dau peste cap mai rar.

ce boala au?

1234
[Email] [Yahoo!] aim icon [MSN] [ICQ]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

valucsx wrote:am niste barbus tetrazona si inoata ciudat. adica uneori cand stau pe loc stau cu capul in jos aproape vertical

Asa se odihnesc ei.

valucsx wrote:ce boala au?

Din ce ai zis pana acum, n-au nici o boala, cel mai probabil n-ai acvariul bine plantat sau sunt mai putini de 6, de aceea nu sunt colorati cum vrei tu. Cand cumperi pesti, o minima documentare prealabila despre ei te scuteste de multe... de ce te-ai apucat sa aplici "tratamente" daca n-ai nici o idee ce au? Crezi ca asa, preventiv, leacul asta e bun la toate?

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
valucsx
Junior member

IP:

am avut 8. primul care s-a imbolnavit avea un tremurat cand inota si parca branhiile erau cam departate si erea tot decolorat si asta se dadea peste cap. l-am pus in alt acvariu cu verde de malachit su dupa 3 zile a murit.
al 2-le aceleasi simptome, dar la asta i-am pus albastru de metil si sare in apa si si-a revenit.
al 3-lea l-am gasit azi de dimineata pe fundul acvariului pe o parte, dar nu erea decolorat si cand respira parca avea niste socuri.
al 4-lea incepe sa stea si el in cap si cred ca pana maine o sa pateasca ca ultimul.
ce credeti ca au?
mai precizez ca in acvariu mai am si 6 conchonius care nu au nimic.

1234
valucsx
Junior member

IP:

am uitat sa spun ca am plante destule si au inceput se aiba simptomele astea dupa ce le-am pus.

1234
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Cat de mare e acvariul tau?
[Email]
valucsx
Junior member

IP:

are 40 litri si am 6 conchonius 6tetrazona 2 pleco, dar sunt toti mici, sunt pui.
o sa-i mut in curand in unul de 250 litri adica peste 3-4 zile
am un filtru resun si un burete bolborositor

1234
ioneldiver
Junior member

IP:

De obicei cand sunt decolorati apa este de calitate foarte slaba.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: