[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: naitsirc
Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Eu as vrea sa il folosesc la acvariul meu de 20 litri. Ar fi bun pt el? Ce zici scificuss?
Sa las materialele filtrante cu care vine echipat sau sa pun altele?
Ai un pm de la mine. Mersi.
Well... Nu m-as vedea batandu-ma cu corrydorasii mei pentru frunzele de bacopa monnieri
Ii las pe ei sa devina mai isteti... Poate asa o sa curete mai bine algele.
si eu caut un filtru extern pt acvariul meu de 20 l si nu prea gasesc ceva ieftin si bun. Pe net nu am gasit sub 140 lei... Deci mi se pare bun acest pret, dar are incluse si mediile filtrante si fitinguri?
Postez aici pentru ca nu am gasit un topic pentru sesizari si sugestii de imbunatatire, si nici nu pot crea un topic nou in sectiunea de administrare.

1. Nu s-au repus link-urile in stanga sus, desi in multe topicuri se face referire la ele. Daca nu se pot repune, cred ca ar fi utile sa fie puse stiky la sectiunea incepatori.
2. Pentru cei care acceseaza forumul de pe dispozitive mobile se poate pune captcha doar din litere sau doar din cifre, fara alte caractere ciudate care sa le cauti cateva minunte pana le gasesti?
eugen2265 wrote: Va salut dragi prieteni !! Am un acvariu de 25L plantat,shi nu shtiu daca filtrul BOYU EF-05 ar fi bun

De unde ai cumpara(t) acest filtru si la ce pret l-ai gasit?
Cred ca la Hemianthus Cuba se referea.

Acvariul se cicleaza in 4 saptamani nu in una. Mai citeste despre populare, ciclul azotului si mai asteapta cu pestii noi
Schimba acum 50% din apa si in fiecare zi apoi cate 20-30% pana reusesti sa donezi din pesti, caci ai prea multi.
babanukriss wrote:cam 112 brut ..... mai am 4 xipho voalati 4 xipho ochi rosii 6 neoni 6 black molly 2 scalari 6 guppy 2 sae 1 ancistrus 4 zebre

Deci conform acestui post: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
- 8 xipho => 8 pesti x 6 cm x 2 litri = 96 litri
- 6 neoni => 6 pesti x 4 cm x 1,5 litri = 36 litri
- 6 molly => 6 pesti x 6 cm x 2 litri = 72 litri
- 6 guppy => 6 pesti x 6 cm x 2 litri = 72 litri
- 2 sae => 2 pesti x 7 cm x 2 litri = 28 litri
- 1 ancistrus => 1 peste x 10 cm x 3 litri = 30 litri
- 4 zebre => 4 pesti x 6 cm x 2 litri = 48 litri
----------------------------------------------------------
TOTAL Necesar Apa = 382 litri

P.S. Nu am pus la socoteala scalarii pentru ca nu sunt compatibili cu celelalte specii si ar trebui sa scapi de ei nu doar din motive de suprapopulare ci si de incompatibilitate.

Te las pe tine sa tragi concluziile.
Tip: fa pozele seara cand e intuneric afara, stinge becul in camera, inchide usa (adica elimina sursele de lumina din camera) si fa pozele fara blit. Astfel nu te va observa (datorita refleziei din acvariu) si vei putea sa il prinzi mai jucaus, asa cum iti doresti
Revenind la zebra ta, nu ajunge peste noapte sa tremure in acel hal. Chiar daca nu ai teste de apa totusi sunt diverse simptome dupa care iti poti da seama care e calitatea apei si trebuie sa inveti sa le simti. Daca nu doar te joci zilnic cu pestii ci iti faci un program zilnic de studiat, atat pestii cat si despre ei, se pot preveni multe.

Zebra, inainte de a tremura ca in video, cu siguranta acum 1-2 zile respira intr-un ritm foarte alert fata de normal, undeva cat mai aproape de suprafata apei. Ai observat un astfel de comportament? Ai urmarit toti pestii de la inceput sa vezi la fiecare in ce zona din acvariu inoata si cum respira? Daca il vezi mai jos sau mai sus decat nivelul lui normal, ceva e in neregula in apa.

Pana sa iei teste si sa faci analize, primul lucru fa un schimb mai mare de apa decat de obicei (cam 40-50%), apoi scrie pe forum cat mai detaliat ce ai observat, aminteste-ti ce ai modificat in acvariu in ultimele zile si cauta pe internet cat mai multe informatii despre boala si tratamente. Poti repeta schimbul masiv de apa chiar zilnic timp de 2-3 zile daca e o problema grava si nu stii inca ce tratament sa aplici. Asta e o solutie asa "pe orbeste" fara teste de apa. Dar intotdeauna testele de apa te vor ajuta sa tii in echilibru acvariul
1. Scuze acceptate
2. Multi sunt sictiriti sa raspunda zilnic aceleasi si aceleasi lucruri si uneori mai recurg la ironie - trebuie sa intelegi si ironia, asa e in viata
3. Regulamentul a fost gandit ca sa ne usureze la toti munca, in special celor care raspund la intrebari si vor sa ajute... caci timpul e pretios pentru fiecare si putini sunt dispusi sa caute prin n topicuri detalii despre acvariul tau si tot ce s-a intamplat prin el in ultima vreme.
4. Cei care aleg sa faca din acvaristica o pasiune vor incerca intotdeauna sa elimine cauzele nu doar sa trateze pe moment caci de multe ori nu se mai poate trata nimic, pentru ca multe simptome apar intr-un stadiu final al bolii, sau doar atunci sunt observate.
5. De multe ori, cei pasionati de acvaristica se ataseaza sentimental de aceste vietati (fauna sau flora) si cand constata badarania cu care sunt tratate de altii pot deveni mai mult sau mai putin irascibili. Stii cum vine asta? Ca si in armata: Nu stii, te invatam - Nu poti, te ajutam - Nu vrei, ne suparam...

Acestea fiind zise, sper ca iti vei face un singur topic in care vrei scrie (zilnic/saptamanal/cat de des vrei tu) cam ce mai schimbi pe acolo, ce se intampla, cu cat ai redus numarul pestilor, ce solutii sau alte substante arunci in apa (nu merge chestia cu "a venit veterinaru si a tratat apa" ci trebuie sa stim ce solutie, in ce concentratie si de cate ori a pus in apa) si atunci iti garantez ca si raspunsurile noastre vor fi mai prompte si mai clare
Ajutor ti-am dat: eutanasierea, ca sa ii scurtezi chinul
peste intoxicat = apa de calitate foarte proasta => daca apa e de aceasta calitate dupa 3 luni de la start nu am cum sa nu critic.
Problema e la tine, ce faci cu critica? Ti-o asumi si remediezi cauzele? Sau continui sa tratezi efectele si nu incerci sa devi profesionist.
Tine de atitudine si de ambitie pana la urma...

S'auzim de bine!
Ba da, mi-au murit toti pestii intoxicati la inceput cand nu am stiut nimic despre acvaristica. Dar apoi m-am pus pe citit, am facut ce mi s-a recomandat si nu mi-a mai murit niciun peste. Tie ti s-a spus de o saptamana ca ai prea multi pesti in acvariu... ai facut ceva in privinta asta? Niste teste de apa ai facut sa vezi cum stai?
Metode de eutanasiere sunt cateva: o sectionare rapida a capului in spatele branhiilor, un cocktail de apa cu gheata... sau altele mai sadice: pisica...
Dar eu as mai aplica si pentru proprietar cateva metode... de tortura, ca sa inteleaga mai bine ce inseamna suprapopularea, intoxicarea, etc.
Nu mai are mult... intoxicatie cu NH4 sau NO2. Cati pesti ai in acvariul ala si ce volum are acvariul? Incearca sa scrii totul intr-un topic ca sa putem urmari ce se intampla... e si impotriva regulamentului sa deschizi cate un topic la fiecare intrebare care iti trece prin cap
Daca directorul/patronul i-ar pune sa isi faca fiecare cate un cont pe un forum de specialitate si sa le dea saptamanal teste de cunostinte, sa vezi cum ai vorbi aceasi limba cu ei intr-o luna... dar sa ne trezim din visare... suntem in Romania totusi, unde conteaza patronul sa fie multumit, nu clientul
pai daca nu vrei sa plantezi nimic altceva in afara de anubias pe lemn, atunci poti sa mergi doar pentru decor cu un strat mai subtire, si ajungi undeva pe la 8-10 litri, nu 20... depinde si ce decor vrei sa faci cu el... ca daca vrei dealuri si vai... no, intra mai mult...
Ai dreptate despre prea multele schimbari, dar:
- plantele imi sosisera ieri si trebuia sa le plantez... erau comandate de saptamana trecuta.
- o cauza sigura a algelor a fost si insuficienta CO2 fiind colmatat difuzorul si din cauza presiunii acumulate in numarator aveam cam 1 bula la 2-3 sec.
- o cauza sigura pentru aparitia brush algae e surplusul de Fe, asa ca am injumatatit ferropolul
- lumina, ai zis si tu ca am facut bine ca am schimbat-o, si am mai si citit pe aici ca lumina prea intensa e o sursa de biofilm (pe langa bomba si altele)... si de biofilm am uitat sa scriu... ca am avut si din asta, dar cu un burete si doua schimburi partiale de apa la interval de 3 zile am scapat de el.

Forum Index » Profile for naitsirc » Messages posted by naitsirc
Go to: