[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
E bine ca a inceput sa-si dea drumul "mararul"
In curand vei putea face o mica tufa ca sa maschezi filtrul.
Salutare!

Pai sa le luam pe rand.
Lumina, cel putin pentru inceput este de ajuns.
Poate pe viitor n-ar strica sa upgradezi cu inca un neon de 15W.

Personal nu am folosit fertilizantii enumerati de tine.
Daca ai substratul de la ei, indicat ar fi sa mergi si pe fertilizantii lichizi tot ai lor, ca sa mergi pe gama completa. (vezi insa sa iti acopere si gama de micronutrienti (printre care, mai important ca sa zic asa, este fierul si de macronutrienti, azot (N), fosfor (P) si potasiu (K)).
Vei incepe intai cu micronutrienti si pe parcurs vei adauga si macronutrienti.

Legat de intrebarea cu CO2-ul, raspunsul este clar, DA, ajuta sa faci aditie de co2.
La inceput poti confectiona o "bomba", insa o butelie e mai comoda si prezinta unele avantaje (precum o aditie constanta).
Poti completa pe langa gaz si cu easycarbo.

Cand vrei sa dai bazinul la apa?
Salutare si bun venit pe forum!
Salutare si bun venit pe forum (poate tragi o fuga si la "Despre noi").

1. Daca ar fi dupa mine, as mai lua inca un filtru extern.
Daca nu ai fondurile necesare, as zice sa iei un filtru intern pe care sa-l folosesti cu bureti, pentru filtrare mecanica; iar cel extern doar cu material filtrant biologic (si eventual un prefiltru ca sa nu se colmateze prea repede mediile biologice).
2. Probabil nu il vei folosi prea mult; sa speram ca nu vei avea nevoie de el
4. Acvariul e mare, un incalzitor intern nu se va sari prea mult in ochi; eventual il maschezi cu ceva plante. Eu as directiona banii mai degraba spre al doilea filtru extern spre exemplu
Ce temperatura ai de obicei in camera in care sta acvariul?
5. Nu ai nevoie neaparata de incalzitor de substrat. (din nou, directioneaza mai bine banii spre altceva mai vital).
Legat de plante, nu ne-ai spus cele 4 neoane ce fel de neoane sunt si de ce putere...
6. Foarte buna idee!
Vezi ca mai ai nevoie si de un reductor de presiune, un reactor pt co2 si ar fi foarte buna o electrovalva.
7. Pesti cam cati?
Nu-i baga pe toti deodata, ai rabdare sa ciclezi acvariul. Si vezi nici sa nu pui extrem de multi.
Bine ai venit!
Salutare, bine ai venit pe forum!
Salutare si bun venit pe forum!

Pentru inceput te-as sfatui sa renunti la plantele de plastic si sa pui plante naturale.
De asemenea, pietrisul rosu nu prea are ce cauta intr-un acvariu...
De acord, merge plantat in stanga.
Mai ai rabdare.
Acvariul inca e prea proaspat.

Bine, se poate lua in calcul si o eroare a testului, dar oricum inca e devreme pentru ca procesele din bazin sa mearga "la turatie maxima".
Da, poti.
Poti sa incerci cuba.

N-ai zis insa nimic de lumina.
Bine revenisi printre gradinari
Mult spor cu bazinul.

Ca si substrat nu te tenteaza sa mergi pe un sol fertil?
Un an nou si mai bun sa fie!
Cred ca mai bine treci la doua schimburi pe saptamana, de vreo 20-25 de litri.
Poti bricola lampa incat sa mai adaugi un neon.
Daca pui tot T8, o lumina calda poti obtine de la Osram Fluora.

Dar daca mai adaugi lumina, va trebui sa mai adaugi si ceva plante si sa te gandesti la fertilizare/co2.
Acvariul inca nu este ciclat.
Mai lasa-l macar vreo saptamana pana sa populezi.
As mai adauga ceva bacterii din comert, daca ai sau poti cumpara. Si un pic de mancare pusa in bazin (presupun ca ai pus si pana acum).
Mai lasa deocamdata si lumina/fertilizarea asa cum e.
Pietrele sunt foarte misto intr-adevar.
Mi se pare insa ca cele doua parti sunt cam simetrice, cam la fel in volum, cam la fel in inaltime si carerea dintre ele cam pe mijloc.
Mergi tot pe gama JBL, daca ai pus si in substrat de la ei.
Poti merge pe gama Proscape, sau Ferropol + Ferropol24 (insa asta ofera doar micronutrienti; poti completa cu NPK din gama Proscape).
Referitor la intrebarea legata de acumularea de co2, sa nu cumva sa opresti filtrul pe timpul noptii
Da, pentru ca adevaratii SAE (aia mancatori de alge) au dunga pana la capat.
Mai exista o specie, numita popular "false sae" ... ceea ce cred ca ai tu.

Dar e posibil sa ma insel.
Incearca sa ii prinzi in poza de mai aproape.
Salut!
Am sa te rog mai intai sa tragi o fuga la categoria "Despre noi".

Din ce inteleg eu din pozele din link-ul tau, furtunul de la butelie vine in stutul din dreapta si are doua iesiri (V-ul ala), ceea ce e misto, pentru ca il poti folosi la doua acvarii.
Intrebarea este daca are reglaj fin, ca sa poti seta exact numarul de bule de care ai tu nevoie.
Din ce vad eu, nu are.

Ai putea sa-l suni pe cel care il vinde si sa il intrebi daca i se poate monta asa ceva.
Sau poate este vreun coleg pe aici care are modelul asta de reductor si te poate lamuri exact.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: