[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Mi se pare mie sau ai tai SAE nu au dunga neagra pana la capatul cozii?
Ma refer bineinteles la rasbore si neoni.
Vad ca mai ai si oto, acolo nu e o problema, nu sunt asa vizibili ca sa zic asa.
Bine ai venit pe forum!
Mai suntem cativa de prin Iasi
Sa luam pe rand.
Unele ti s-au spus deja, dar mi-e mai usor sa le rescriu pe rand.

1. Renunta la plantele de plastic si pune niste plante naturale.
2. Filtrul merge non-stop (presupun ca asta stii deja). Poti folosi spraybarul, sub luciul apei (nu deasupra), cu gaurile usor orientate catre luciul apei, ca sa il agite putin.
3. Acvariul tau nu este ciclat. Asta plus lipsa de aclimatizare ti-au omorat pestii. De la lipsa ciclarii ai apa tublure si usor mirositoare.
Momentan fa schimburi mici de 10-15% odata la doua zile, pentru urmatoarea saptamana cel putin. Dupa care schimburi undeva la 30% saptamanal. Da, poti adauga easystart (sau oricare alte bacterii) la fiecare schimb de apa saptamanal.
4. Pentru urmatoarea saptamana sau doua saptamani da mancare cu foarte mare zgarcenie, ca sa nu incarci apa cu resturi. Poti da mancare la pesti momentan o data la doua zile, cat sa manance repede, intr-un minut si fara sa cada pe jos (poti da cate un pic, iar dupa ce mananca inca un pic; nu tot deodata). Dupa perioada asta, un regim normal de mancare poate fi si o data pe zi.
5. Nu tine lumina in acvariu aprinsa mai mult de 7 ore.
6. Rabdare.
Sau daca nu vrei sa scoti cu totul blyxa, mut-o mai intr-o parte, sa nu fie fix pe mijloc.

Plantele insa arata foarte bine, imi place bazinul, e foarte linistitor.
Piatra de pe cioata presupun ca e pusa ca sa stea scufundata.
Dar cea din fata, as scoate-o.
As mai adauga si eu o sugestie: sa pastrezi o singura specie de pesti.

In rest, felicitari, e un acvariu superb!
Potul ala de cuba rupe-l in cateva bucati si planteaza-le.
Fa un adaos de niste carbon lichid (nu stiu daca nu cumva faci deja). Easy Life Easycarbo sau mai nou a aparut Dennerle Carbobooster.
Sarbatori fericite si tie!
Nu vrei sa mai bagi cateva plantute acolo?
Nu neaparat sa-l muti, cat sa-l mai scoti un pic din substrat, sa nu fie asa de ingropat.
Imi place cum arata, felicitari!
Pestii mi se par un pic nepotriviti, in sensul ca prea mari
Sfatul meu este sa incerci sa aduni plantele de aceeasi specie in tufe.
Microsoriumul ala din dreapta as zice sa il tragi un pic mai sus din substrat.
Sa nu fie acoperit si rizomul. In rest, radacinile stau fara probleme.
Pai sa-ti spunem bine ai venit pe forum!!

Frumoasa si detaliata prezentare
"Vibrator" rusesc am avut si io, stiu cum baraia de il lua mama naibii
Am trecut si pe la filtrul intern spalat la chiuveta si acvariu spalat in cada saptamanal...ce sa mai, o intreaga aventura
Referitor la fertilizare, sincer sa fiu ma asteptam.
Eu vad solul/substratul fertil ca un supliment pentru plante si eventual o sursa pentru perioade limitate cand nu se fertilizeaza in masa apei (concediu/vacante samd).
Imi pare rau ca ai avut de tras un pic in urma experiementului, pe de alta parte, ceea ce invatam pe pielea noastra se pastreaza cel mai bine
Si multzam' ca ai revenit cu rezultatul!

Legat de purigen, mersi de parere.
De multa vreme vreau sa-mi iau si eu cateva sute de ml, numa' ca am tot directionat fondurile spre altele...
Va veni si vremea lui. Mai ales daca spui ca merge bine si direct in filtrul extern (nu mai vroiam sa ma complic cu un filtru in pat fluidizat).
Aham, ok.
Atunci se poate sa fie in regula.
intense wrote:
Iar referitor la substrat am taiat o sticla de Aqua Carpatica de 2L in niste fasii si le-am pus pe alocuri ca sa tina substratul.

Si sub manado?
Sau doar la delimitarea intre cararea alba si manado?
Nu te grabi.
Este foarte important sa lasi siliconul sa se intareasca, in liniste.
Eu as planta un pic mai mult pentru perioada de start; asta ca prima sugestie.
Legat de fertilizare, jumatate de doza de micro este ok. Nu te grabi. Mai cresti dupa ce stabilizezi un pic bazinul. Macro poate peste vreo doua saptamani.

Referitor la hardscape, ma tem ca manado ala se va nivela intr-o oarecare masura.
Cred ca ai nevoie de niste pietre mai mari, pe care sa le infingi in substrat din loc in loc incat sa tina pietrisul.
Sa ne spui ceva pareri dupa ce iti faci o impresie despre purigen.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: