***Aseara, din lipsa de ocupatie am tras o sesiune fota cu camera mea de buzunar. Mai intai am reglat pH-ul de la 7 la 6,8 si am lungit putin lumina pana la 8 ore, fata de 6 ore cu cat merge de obicei. Iata cateva din zecile de poze facute cu greu pe ,,automat,,(asta pentru ca nu stapanesc deloc setingul manual si a doua problema este lumina f.f. puternica a halidelor):
Dragi prieteni, revin cu acvariul ,,meeeu,, care a suferit mici modificari in partea stanga: am scos lemnele (din cauza ca nu prea aveam lumina la gazon din cauza lor), inlocuindu-le cu unul mai mic pe care am ancorat singurul moss pe care il am de ceva vreme incoace (pheonix moss). Acum, tot in partea stanga, am lasat loc liber pentru doua tufe de ceva ,,verdeturi,, pe care le astept cu nerabdare. Aaa inca ceva, am inlocuit vechea sonda (electrod) pH Dennerle (care facea unele ,,figuri,,) cu una noua de sticla reincarcabila Hanna.
Chiar nu am habar cine imi mananca atata Fe, dar atat timp cat plantele sunt sanatoase si nu au carente, nu conteaza cheltuiala. Ii multumesc pentru faptul ca acvariul se intretine singur din ceea ce produce.
Am pornit acvariul actual (300 litri) de patru luni. Lumina ii dau doar 6,5 ore pe zi, cei drept lumina data de metal-halide (2x150w).
Am ajuns in prezent la urmatoarea schema de fertilizare:
-CO2: o butelie de 2 kg incarcatura la o luna si un pic;
-Ferropol, dupa schimbul saptamanal de apa: 70 ml;
-EasyCarbo: 15 ml zilnic;
-PPS-pro: 8 ml zilnic;
-Ferropol24: 10 picaturi zilnic;
-Ferropol: 30ml zilnic (sa tin o valoare zinica a Fe la 0,1-0,2).
Total pe saptamana:
-Ferropol: 250ml;
-PPS: 60ml;
-EasyCarbo: 105ml.
Acum vine intrebarea: ce cantitate de fertilizanti as baga oare cand va fi plin cu plante (acum este cam la 60-70% din cat mi-as dori eu) si daca i-as mai lungii si programul de iluminare?
Mai mogo, ce sa zic?! Ca sa nu ne ascundem dupa deget, cei mai multi dintre noi avem conturi pe mai toate forumurile de profil din Romania. Parerea mea este ca acest clip, desi are cateva detalii pe care i-ar deranja pe unii sau pe altii de pe unele forumuri de specilitate, transmite un mesaj si anume unul constructiv. Prin intermediul acestui film am gasit in sfarsit, multe raspunsuri legate de tunderea plantelor stem, metoda pe care o stapanesc putini dintre acvaristii romani sau cel putin a fost bine pastrata ,,sub cheie,,. Felicitari autorilor acestui clip si nu in ultimul rand: MULTUMESC!
___Revin cu acvariu meu, care a suferit cateva mici modificari in aranjament, componenta plantelor si un pH controller. Din pacate (desi nu ma grabesc) am un singur pestisor (Corrydoras panda) pentru ca nu mi-au venit inca pestii comandati, neonii cardinali.
Poate i-as fi gasit prin magazine sau in piata dar eu ii cumpar de cativa ani numai dintr-o singura sursa. Asta sunt eu!!