[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
imi place foarte mult proiectul,o sa il vizualizez cu fiecare pas(poate si pentru ca am fost eu enuntat in el ).la prima chestie,raphael catfish mi s.a parut o alegere superba,dar dupa ce koala a dat acele motive,sunt total de acord cu el.as avea eu de dat niste ancistrusi,si pui,si maturi ffffff prolifici,insa,ca de obicei,distanta.....abia astept sa vad cum o sa folosesti si reactionezi la primul val de Resun
nu stiu ce sa zic...nici acvariul tau nu e prea bun...plantele de plastic,si ornamentele alea...eu am scos tot si am lasat doar substrat cu filtru si punct.e mai sanatos.Poti face oricum un hardscape minunat cu doar o creanga ramificata,foarte ieftina,si poti renunta la ornamente de plastic.si nu stiu,vezi si tu ce le faci pestilor de nu rezista prea mult la tine in acvariu
ce mai face presupusa betta?eu am reusit sa imi salvez carasul de dropsy.
hmm..mi-e teama sa intreb,dar...unde sunt pestii? I-ai donat/vandut presupun...mai pe scurt:Cum ai scapat de pesti asa repede?
stefanp,daca ai ciclide,ar trebui neaparat sa iti iei un 2500,numai asa in necazul celui de dinainte :p Si daca nu ai ciclide,ar trebui sa iei cateva
hehe,vezi ca in filtrul meu,cel de 2500 are un cap reglabil,ii poti regla debitul,de aceea iti recomand 2500 nu stiu daca 1100 are,insa al meu are.ventuzele mele sunt FOARTE BUNE,am filtrul din 2012 februarie Ca sa prinda bine,nu trebuie decat sa umpli acvariul cu apa,si apoi sa prinzi filtrul,apasand bine pe ventuze umezeala ce ramane intre ventuze si sticla acvariului,face ca/capul filtrului sa se prinda foarte bine,iar greutatea care o simti atunci cand tii filtrul in mana,iti confera un fel de siguranta,simti ca ai dat banii pe ceva.Eu si cu multi altii,suntem foarte multumiti,in hardscapeuri/africani este mai mult decat recomandat Pe stutul acela/cotul de care spunea colegul nostru,eu am atasat un burete cu 6-7 lei de la JBL,am prins o oferta,insa asta dupa ce am luat un orice tip de burete de la magazinele de pesti,o sa vezi ca au gaura deja facuta,doar cat sa introduci cotul acela in burete,si practic cu acest filtru,vei avea asa:
-un mediu filtrant destul de incapator unde vei gasi burete verde/perlon, bile din acelea de plastic(inutile) care iti recomand sa le inlocuiesti cu ORICE tip de bile ceramice (eu am luat la 10 lei niste bile ceramice chinezesti micute,care filtreaza extrem)
-furtun PLUS diferite adaptoare pentru necesitatile tale,daca vrei sa intre bule,sau nu
-acel cot de care spunea colegul pe care il vei monta(vei vedea tu cum,e fff simplu,e ca si cum ai pune un furtun pe o duza)pe care vei pune un burete suplimentar
-diferite piese pe care le vei folosi iar in functie de necesitati
Deci practic vei avea nu doar 2 medii de filtrare mecanice,ci 3 odata cu adaosul de burete din acela crem/negru,de care vrei/gasesti
buretele arata asaimageEu am asa dar pe negru
Are chiar si protectie sa nu intre pesti in el,in caz ca nu ai burete,etcimage.Filtrul este FFFF ingenios,iti da libertatea de a-l modifica in cam 6-7 feluri,Eu le-am incercat pe toate,dar cum spuneam este vorba de cel de 2500 Nu stiu cum si ce iti da la cel de 1100,dar uite ce poti face la cel de 2500,observa cum poti pune ambele rezerve in acelasi filtru
image

O sa iti fac o poza odata la al meu,sa vezi cum il am,poti filtra cu el si semi-biologic,pentru ca iti da si o a 2a rezerva de perlon cu acel spatiu de bagat mediu filtrant,si e destul de incapator,mai mare ca cel de 1100,si poti baga orice tip de mediu filtrant,in functie de....... sti ce ? ia-l si nu vei regreta
La filtrele externe,nu debitul e cel mai important,ci materialul filtrant.Si din nou,eu o sa recomand acel Resun 2500 image care pe eticheta scrie Low Noise. Treaba aceasta poate fi discutabila daca vrei sa dormi cu el in camera Consider ca la salariile din Romania,filtrul tau ar fi bun,daca ai adauga si acest filtru intern Resun care este destul de ieftin,in comparatie cu altele si are un debit extraordinar de puternic,o sa vezi La ciclide am vazut ca punea cineva odata niste neoane Blue Reef,dar nu mai stiu ce tip si ce marime.Presupun ca ar merge orice lumina destul de puternica cat sa le evidentieze culorile,mai ales o lumina calda ar arata bestial,pentru faptul ca ar imita lumina din natura.Acum colegii te pot sfatui mai bine,ei stiu mai multe Insa trebuie sa tina seama si de bugetul nostru,nu numai de pretentiile vizuale sa zic asa...
legat de plante,nu stiu,nu prea le am.Insa stiu ca o pompa de aer,mareste mult cantitatea de oxigen din apa,iar plantele din cate stim,se "hranesc" cu dioxid de carbon pe langa alte chestii,si transforma dioxidul de carbon in oxigen.Daca oxigenul din apa este prea mare,plantele nu vor avea o viata prea buna,plus ca la un plantat este Foarte recomandabil o instalatie de CO 2,bomba,butelie,etc.Dar totusi am impresia ca anubiasul rezista fara CO2,insa o aditie de fertilizanti e binevenita.
hmmm...cam asa e..deci stiam ca temp tre crescuta la gris,tre si la finrot?asteptam concluzii
in urma eclozarii,la doua zile dupa iesirea din canuta,au aparut cateva
incidente nesatisfacatoare:azi dimineata,1 pui de ancistrus l.am gasit
mort,am crezut ca este selectia naturala.dar dupa ce am gasit in seara
asta inca 9,deja cred ca e ceva exagerat.la prima ponta,au iesit 27,a
murit doar1.acum la a2a,din cel putin30,un total de10 in doar 12 ore.sunt tinuti in
acvariu de25 de l,cu o pompa de aer,si am administrat putin
bactosan,care se recomanda a fi aplicat la icre,deci am considerat ca nu
e problema.puii au fost hraniti cu artemio pur,si tetra min baby abia
azi,am considerat ca sunt inca prea mici sa consume mancare uscata.apa
arata bine,cateva alge filamentoase subtiri si albe din urma luminii
calde de la neon,in rest apa e clara.sa fi fost apa prea calda cand au
eclozat?spuneti.mi ca totusi e vorba doar de selectie naturala.
nu stiu ce idei sa iti dau,eu doar laud pestii si decorul.superbitate
bine ai venit.bineinteles,ca vine si request-ul:ceva poze,si de ce nu,un jurnal...
haide mai,e normal ca cei care vor,macar transportul sa il plateasca.nu stiu de unde a aparut chestia asta cum ca transportu tre sa fie platit de cel care trimite.treaba asta se deduce de la sine
ce as mai putea spune si eu?ceva laude ar fi degeaba.ceea ce ai facut tu acolo,este....tu sti mai bine,tu ai avut discutii,si cheltuieli :d cati ani ai?ca spuneai cand ai inceput topicul ca pana la 18 ani stai la ai tai :d
voiam
chiar acum sa recomand galaxy sau red nose tetra.sau mai sunt unii
draguti,dar nu mai stiu cum se numesc,parca"tertzieri"? )) gartzeri?
nu mai stiu,dar seamana cu tetra.in fine,ma bucur ca ai ales galaxy :d
cu privire la filtrul intern,o sa te contrazic eu:p pentru a asigura filtrarea mecanica,iti trebuie un filtru intern,oricat de mic,dar cu un debit cat de cat maricel,dar sa nu iti mute plantele din radacina de exemplu,altii,cat si eu,suntem foarte multumiti de resunuri,ieftine si foarte eficiente,insa ai grija,cel 2500 are un debit foarte puternic,recomand resunurile mai mici,.de ce e importanta filtraarea mecanica?de exemplu,kkteii aia care'plutesc'mereu prin acvariu,si mancarea ramasa,vor colmata foarte repede filtrul extern,mediile filtrante se vor umple repede de bacterii,si astfel filtrul nu va mai da randament.un filtru intern trage majoritatea chestiilor de genu,si este mult mai usor de schimbat,si deschidera externelor provoaca uzura.de aceea,multi acuza filtrele externe ca nu curata,din lipsa filtrelor interne.plus ca, la un filtru extern nu e important debitul,cat mediile de filtrare.bio ballsurile sunt aproape inutile,iar un filtru intern,repet oricat de mic face mai mult decat crezi.
uite un baiat destept ce invidios sunt pe voi astia,inventivii,as vrea sa fiu si eu ca voi.uneori poate sunt dar e chiar amuzant ce ai facut si foarte folositor.asteptam urmatoarele evolutii
haide Faye, sti ca randomizarea fundalului da foarte bine estetic.Plus de asta,noi privim din poze,imagini stagnate,sunt 100% sigur ca in casa,fundalul arat aexcelent in maniera in care se prezinta acvariul actualmente
imi place mai mult neplantat,dar si plantat arata ok.mie imi plac in general acvariile hardscape.Felicitari oricum
deocamdata s.au rezervat,vedem pe viitor cum stau lucrurile.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: