| Message |
|
|
|
cred ca vb de cel de 20 de litrii.probabil,6 neoni ar fii ok...dar...oricum stefanp o sa iti zica sa ramai doar cu betta-ul acela,iar eu o sa fiu de acord cu el,pt ca 20l sunt...20l...si rainbow nu au ce cauta acolo..
|
 |
|
|
hmmm.din cate stiu eu,ancistrusii se dau la plante,doar daca sunt palide,pe moarte sau deja afectate...pe langa asta,are un acvariu destul de incapator,ancistrusii nu sunt pleco  ) 2-3 ancistrusi vor arata super dragut pe geam,oricat de maturi ar fi ei,au reputatia ca devin lenesi pe masura ce cresc,insa ai mei sunt foarte activi,mai ales seara si dimineata,pe geam,pe filtru...nu cred ca vei face cine stie ce greseli cu algele,sau mancare abundenta sau etc....si daca va fi asa,ancistrusii nu vor fi decat reparatori,pentru ca...mai mult de 10cm nu vor depasi,nu fac scandal,si nu au DECAT proprietati de ajutor a acvariului...bio filmul ce se va forma pe buturuga,algele brune si verzi ce se vor forma acum la ciclare,toate vor fi amintire cu ceva ancistrusi.ape limpezi,ai un acvariu super.
|
 |
|
|
|
intre astea 2,intotdeauna rainbow fish.acum depinde si de acvariu,rainbowul are nevoie de spatiu,creste relativ maricel,pe langa neoni,care...stim cu totii cum sunt...daca ai un acvariu mediu,tine de tine,ce iti place: o suta de neoni,sau 10 rainbow.
|
 |
|
|
daca vreti sa tineti meduze,aveti grija la curentii de apa,le pot provoca fatalitatea.sunt de parere ca meduzele ar trebui tinute singure,intr.un acvariu cat de mare posibil,pentru a avea o viata frumoasa.un curent de apa nu le strica,deoarece ele se lasa purtate de "val" dar sa nu fie puternic,si recomandabil ar fi de jos in sus  au tendinta de a urca mereu la suprafata,si un filtru intern de exemplu,le.ar deranja mereu traiectoria.
|
 |
|
|
oricand  si era sa uit:frumoase exemplare,sa iti creasca si traiasca frumos.acvariul a iesit superb.
|
 |
|
|
hmmm...pai,de exemplu eu am avut kuhli din aceia...si...le placea curentul,si de frica sa nu intre in "sucitoarea" de la filtru,am pus burete,gandindu-ma ca voi fi ajutat astfel: buretele mai stopeaza din debitul celei de-a 2 iesire,astfel ca apa iasa mai tare pe o singura iesire,creand un curent mai puternic ,rotind apa mai bine(iesirea e indreptata spre geamul din spate)si 2: buretele retine diferite chestii din acvariu,care in timp devin chestii bune de rontait pt melci,ancistrusi si nu numai  a
|
 |
|
|
|
foarte frumos rechinasul acela dominant.intr-adevar,ai ales o specie dominanta,agresiva,care creste MULT mai mult decat crezi,acvariul tau in curand va fi neincapator.agrsivitatea se trage si din cauza spatiului mic.cand vei face o curatenie mai ...agresiva,te rog sa scoti pietrisul ala,in general nu e bun pt cory,ancistrusi si pesti sanitari in general.
|
 |
|
|
foarte bine  Pe cotul acela la 90 de grade,mai potiadauga un burete simplu 
|
 |
|
|
|
vezi ca zgomotul poate fi si de la bagarea bio-balls-urilor daca inca le ai ,cateodata nu se aranjeaza bine inauntru,si vibreaza rau de tot in interior,si se aude aiurea.dar daca umbli putin la ele si le rearanjezi in tub,va fi ok.oricum,la debitul ce il arunca,e si normal sa faca zgomot.e forta bruta.
|
 |
|
|
|
fa-mi o poza cu filtrul,cum l-ai montat in final..
|
 |
|
|
|
da,si eu cred ca pentru a il pastra fericit,pune-i substrat fin,gen ce se pune la carasi
|
 |
|
|
|
recomand cele de la Jbl ...Editia top clean poate...sunt maricele si se adaoteaza usor
|
 |
|
|
|
bravo,ma bucur ca ai facut schimbul,acum o sa fie bine.sa ne mai anunti pe parcurs ce se mai intampla cu ei
|
 |
|
|
|
bine ai venit.dar,ca iubitor al acvariilor dulcicole,astept si un hardscape :p
|
 |
|
|
|
nu m.am referit ca din cauza apei este agresivitatea,ci din cauza apei sunt tremuraturile si frecatul de substrat/decor.de agresivitate am spus ca se va dispersa odata cu aducerea femelelor
|
 |
|
|
|
hmmmm cred ca agresivitatea killiului va fi dispersata odata cu aducerea femelelor,insa nu stiu ce e cu parametrii apei tale de se comporta asa,si cel mai sigur este de la apa.guppy sunt destul de rezistenti la ciupituri,acum conteaza cat de grav a fost afectat.sa speram ca membrii forumului vor vedea problema ta,din cate imi amintesc opincarul stia mai multe despre killi parca....oricum,fa un schimb mai masiv de apa lasata in sticle/galeti in jur de 20 de ore.
|
 |
|
|
|
haha 50 de melci,donati unei persoane?suna amuzant,dar probabil ca s.au rezervat la mai multe :p
|
 |
|
|
si din nou ajungem la RESUN 2500  ) eu pt a renunta la pompe de aer,pompe de valuri,etc,am taiat 15 cm de furtun,si l.am conectat in duza de evacuare.distanta dintre ea si suprafata apei,plus debitul puternic si furtunul scurt,au permis bulelor sa iasa ca un taifun.am conectat ambele rezerve cilindrice si am creeat astfel un turn cilindric de filtrare din substrat pana aproape de luciul apei,ceea ce pentru mine suna extraordinar,chiar daca ia putin din "ecranul" acvariului,insa la tine ar fi super,caci ciclidele s.ar juca in jurul cilindrului.bio ballsurile alea sunt bune pentru filtrarea mecanicaa bruta,insa eu am umplut ambele rezerve cu bile ceramice,si debitul filtrului nu a fost deloc sesizabil afectat.vezi sa conectezi la rotor partea care are maner reglabil pt debit,pt a pune si cotul acela de90 de grade cu inca un burete din acela simplu care costa maxim 8-9 lei.in maniera asta,filtrarea va fi mega eficienta.
|
 |
|
|
|
eu recomand gasirea unui acvariu chiar si mai maricel,macar pana in25 de litrii,caci poate o sa mai vrei pe parcurs sa mai adaugi un peste,o buturuga mica,ceva.insa daca ai gasi la10-20de lei,e bine.eu as recomanda cu EXTREMA sinceritate,ca in loc sa iei burete cu pompa de aer care ar depasi cu putin40 de lei,mai bine iti iei un filtru oricat de mic,pana in 40de lei,si astfel apa va fi cu mult mai curata.cu un acvariu micut,pana in25 de litrii,cu un filtru intern modest si substrat te.ai incadra in 80 de lei.cel putin cred ca eu as face.o,numai daca as gasi pe cineva care sa dea un astfel de acvariu,insa voi in bucuresti acolo,sunteti sumedenie de acvaristi,deci nu cred ca vei avea probleme.
|
 |
|
|
|
vreau si eu din acestia :p si nu,nu mananca plantele,sunt super draguti si folositori
|
 |
|
|