Raul Opruta wrote:
Incep cu o intrebare legata de pompa de aer si anume de ce nu e folositoare in plantat , sau mai bine zis ce probleme aduce impreuna cu perdeaua de aer ?
Nu e o problema de prea mult oxigen in apa, asta chiar ajuta (atat pestii, mai ales ca inca e destul de cald afara si probabil si in acvariu, cat si bacteriile "benefice"; si pana la urma, plantele consuma oxigen noaptea).
Problema e ca agita apa, mai ales la suprafata cand se sparg si astfel "ajuta" la scoaterea bioxidului de carbon din apa, acesta fiind folositor pentru plante.
Pentru oxigenarea apei e ok sa valuresti usor suprafata apei cu returul filtrului.
Raul Opruta wrote:
Am vazut destul de multe dar nu stiu sincer care ar fi mai usor de intretinut la inceput
Pentru cele 2 crengi din lateral as vrea ceva moss neaparat , am vazut ceva coral moss si mi-a placut cum arata.
Poti cumpara Vallisneria, Elodea, Cryptocoryne, Anubias si Microsorium (se prind pe crengi), Rotala rotundifolia, Ludwigia repens, Hygrophila polysperma, Heteranthera zosterifolia, Alternanthera reineckii mini e destul de usor de crescut si e buna pentru partea de mijloc, Cabomba caroliniana, Bacopa caroliniana, Hydrocotile leucocephala, Sagittaria subulata, Limnophila sessiliflora.
Pe partea de muschi poti folosi flame moss, christmas moss, sunt usur de crescut.
Raul Opruta wrote:
Pentru partea din fata as dori sa pun ceva gazon in forma de semicerc .
Pentru gazon ar trebui ceva mai multa lumina ...
Poti incerca cu Marsilea hirsuta.
Raul Opruta wrote:
Am substrat jbl aquabase plus dar din pacate nu am incalzitor de substrat

.
Nu ai neaparata nevoie de incalzitor de substrat...mai ales in stadiul acesta
Raul Opruta wrote:
Nu folosesc fertilizant deocamdata deoare a trecut doar 1 saptamana dar m-as duce pe ceva de la jbl desi tin sa precizez ca mi-e teama de aparitia algelor din lipsa de experienta
Hotaraste-te ce plante mai vrei din lista de mai sus si planteaza acvariul cat mai mult (cauta sa cumperi de la colegii acvarii, sunt mai bune plantele decat ce gasesti in petshopurile locale...).
Dupa care cumpara JBL Ferropol si JBL Ferropol24 si la momentul respectiv vom discuta cum si cat sa ii dozezi. De asemenea, ar fi foarte buna si o aditie de EasyLife Easycarbo (asta poti incepe sa-l adaugi de pe acum).
Raul Opruta wrote:
Am vazut ca ai si vandut catorva colegi de forum abia astept sa ma numar si eu printre ei
Din pacate eu pana in toamna nu mai am acvariu, deci nici plante