[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: reefer
Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Acum vad topicul . Esti pus pe fapte mari , mult succes !!
Am 2 bucati , gen plate-uri relativ interesante, lipite , din roca uscata.
Ti le aduc daca le vrei .
Frumoasa treaba , mai incanta-ne cu ceva poze
Hai sa mai asteptam putin , sa nu zica ala c-a fost frig...si sa ne bage toate mortaciunile din bazin de la el ...
ionutlatcan wrote:Foarte bine. Ma gandeam sa-i fac un tunning la pin-wheel cu niste "sarme" din plastic de la un spalator d-ala de bucatarie. Sunt curios daca "albeste" apa mai bine in corpul skimmerului.

Dar standard , e cu ace din plastic ? cum e pompa ? bcx
Cum merge NAC5-ul ?
Nu-l mai scapa din mana , poti face ceva fain din el .
Si eu am avut genul asta de acvariu , ii stiu care-i "mersul" - vezi in semnatura .
Ia zi-mi cand trec prin Bacau , ti-aduc niste GSP verde ?
Tu aveai coloniile alea mari , aveai bucati bune ... frumusetile alea ...
Pierderile astea le ai de la concediu de atunci... ?
Zi , vrei sa ma duc la ala sa-l intreb de peppermintii aia ? Poate ii scot ieftini la fel ca pe aia ai mei .. Poate ti-i scot la 40-50 ron ...
Mie mi-au facut treaba .... Am vreo 6 - Astia de mai jos :
Vezi ca-i jale mai incolo...daca nu misti in front acum
Misto !!

Ce temperatura ai in bazin ? Poti tine doar cu coolere , dat fiind ca ai 2 x 250w - halide ? Intreb caci si eu am tot halide+T5 - si stiu cum incalzeste
Acum am redus la 1.2ml zilnic(solutie 100%) , cantitate impartita in 2 transe .
Pana-mi trece bloom-ul , am oprit pompa . Ulterior , sa impart doza zilnic in mai mult de 2 parti ?

Si cand ne-o lua la injuraturi .....
Stai ca i se pune pe inima ...
Dragose , de nu misti in front cu pozele , imi fac cont la s(l)ugaci pe nanoree... !!!!
Gabi - am incercat sa merg cu subdozarea recomandata de producator . In fine , o sa urmaresc cum va evolua acum cand am redus aproape la jumatate dozarea .
Oricum, n-o sa mai pun bacterii ....
Voi ce puneti haleala pentru corali ?
...Spanacul masii , direct in display o turnam , nu stiam povestea ....
Posibil , si cu testerul cel vechi(pana sa-l schimb acum vreo 2 saptamani) , si cu asta nou ...NO3-ul se "plimba" ...in cam in aceeasi plaja . Draci sa le cante ...
Eu banuiam si nopox-ul - mai multe decat trebe ...am mai redus doza , tot le-ncerc .
La un an de zile , acvariul se prezinta in felul urmator :

Dupa vreo 2 saptamani de dozare cu Fauna Marin colors - efectele se vad la digitatele verzi , care incep sa capete culoare , si nu doar ele .
Sub metal halidul meu , nu se prea disting culorile ca-n realitate, mai ales ca e filmat si cu telefonul .
La aceasta ora am o tenta de bloom (cand pun fiola de Biodigest , mereu intampin asta- o sa renunt cat de curand la aditii de bacterii...)

PH : 8.15-8.30
KH : 7.5
NO3 : 0.2
PO4 : nedetectabil (Salifert)
Ca : 450
Mg : 1390 (am stopat pompa respectiva)
Salinitate : 1.025

Consumul bazinului la pompele de dozare :
Ca : 7ml-zilnic
Buffer : 25ml-zilnic
Mg : 1-ml
NopoX : 1.8ml-zilnic
_______
Reef Energy A + B : 4ml-zilnic

Suntem ochi si urechi
Hai , baga mare !!
Pune-o la 15 cm , sa n-ai surprize....
Salutare si bine ai venit !! Noi parca ne-am auzit si la telefon ...
Un acvariu fain , "cu de toate" !!

Ce-as face eu:
- as pune ceva mai multa lumina
- as incerca sa ridic din coralii ce stau direct pe pamant , cumva pe sus/construit ceva ..nu stiu . In timp o sa vezi ca-ti va aduna multa mizerie-n nisip ..

Bafta in continuare !!
pc.ciprian wrote:nene reefer , mai ai si alti creveti inafara de pepperminti? nu de alta da eu am un boxing ce imi fugareste cleaneru, si s-a cam dat si la o frumusete de leucostom, ar cam kilari tot ce ii iese in cale nenorocitul, dar asa frumos e......

Ciprian , doar 6 pepperminti .
Imi plac astia ca nu calaresc coralii, precum cleaner-ii ...

Forum Index » Profile for reefer » Messages posted by reefer
Go to: