[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McLovin'
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Sunt plante naturale, iar nisipul e colorat acum din cauza albastrului de metilen. Am incercat sa il aspir cat pot de bine, dar odata colorat, nu stiu daca se mai face alb ca la inceput.
Jimmi wrote:
Carbon activ poti gasi pe www.nevertebrate.ro sau in mall in Auchan.Stiu ca acolo e un magazin de pesti.Eu zic sa mai astepti 2 3 zile sa vezi daca mai apar puncte.Imi e greu sa cred ca cu 1 2 puncte pestele este bolnav de gris.Pana la urma si noi cand avem varicela nu avem 1 2 puncte.

Am inteles. Mersi pentru sfaturi, o sa ii urmaresc cu atentie sa vad ce se intampla cu ei.Rechinii erau plini de puncte albe si nu au rezistat; restul au mai putine(1-2 pe inotatoare sau pe coada). Nu le-am mai pus albastru de metilen(le pusesem o singura data 2 ml). Acum apa are inca o tenta albastruie. Cu schimburi de apa zilnice, cu filtrul si cu carbon activ cred ca se va curata, nu-i asa?
Legat de tratament, daca punctele persista, ce recomandati? Am vazut de la JBL Punktol. E ok?
La Platy se vede o pata alba exact unde incepe portiunea rosie de la coada, iar la Betta tot pe coada ar trebui sa se vada alb. O sa incerc sa fac niste poze mai reusite.
image

image
Platy are o pata mai mare alba, nu stiu cat de bine se vede...acum sta pe fundul acvariului
image

Betta:
image
Buna,

Am schimbat apa, am adaugat bacterii, am dat drumul la filtru, Sper sa se observe imbunatatiri curand. Am facut si cateva poze pestilor sa vedeti despre ce e vorba.
Multumesc mult.
Multumesc mult pentru raspunsuri. O sa va urmez sfaturile intocmai.
Din pacate, rechinii nu au supravietuit, restul par vioi
Buna,

Sunt incepatoare intr-ale acvaristice si ma confrunt cu probleme in acvariu. Pentru inceput, am primit cadou niste pesti acum 2 saptamani(un betta-McLovin', 2 xipho, un platty si 2 rechini Bala), impreuna cu un acvariu de 22 litri. Le-am cumparat un incalzitor Tetra de 25W, o pompa de oxigen, plantute(1 Echinodorus, 1 Rotala si inca ceva ce nu stiu exact cum se numeste, revin cu mai multe detalii) si un lemn. Am pus pietris de rau si i-am dat drumul. Nu am stiut nimic de ciclare decat dupa ce am citit aici pe forum, asa ca am luat bacterii pentru filtru de la Dennerle in speranta ca vor ajuta la indreptarea greselii de inceput.
Acum 2 zile, am observat pe toti pestii niste punctulete albe, rechinii nu mai sunt la fel de activi, iar Platy statea pe fundul acvariului. De la petshop mi s-a recomandat ieri sa pun albastru de metilen in acvariu(in jur de 4 ml la 20 l de apa). Zis si facut, aseara le-am pus albastru de metilen in acvariu, dar doar 2 ml pentru ca apa s-a colorat foarte tare. Rechinilor nu le merge bine deloc, dar platy si restul sunt mai vioi.
Intrebarea mea acum e ce sa fac? Cum scap de albastrul de metilen? Cata apa trebuie sa schimb si la cat timp? Am procedat bine sau nu? Astazi am primit si filtrul, dar daca il pun acum nu o sa se imbibe cu albastru de metilen(e un filtru de colt de la dennerle si am vazut ca are ceva ca o pasla)? Trebuie pus carbune activ ca sa scoata albastrul de metilen? Cat/cum/unde?

Imi cer scuze daca intrebarile mele sunt prostesti, dar nu stiu ce sa fac... cred ca am inceput foarte cu stangul, dar as vrea sa salvez pestii si sa aiba o viata buna.

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre.

Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Go to: