Message |
|
Erau drepte cand am desfacut cutia, s-au indoit doar dupa ce am bagat filtrul in stand...l-am tot bazait aseara si am tot incercat sa le indrept, sa schimb pozitia filtrului si degeaba, tot asa stau. Ma uraste filtrul
|
 |
|
No, debitul e reglat si e bine...DAR...m-am uitat in stand la furtun sa vad ca totul e OK si furtunele sunt indoite in doua ...adica asa(daca se intelege):
Incerc sa vad cum fac sa stea drepte, dar nu inteleg de ce se indoaie
|
 |
|
Mai o intrebare, reglarea de la chestiile alea on/off se face atat pe in cat si pe out? Sau poate sa ramana IN e maxim de exemplu si OUT pe minim? Mie asta imi cam da cu virgula, dar ce stiu eu?! As vrea sa incerc sa il reglez asa inainte sa bag foarfeca in el...
|
 |
|
 Cand ii iau, zici ca imi pune Dumnezeu mana in cap, ca nu exista pantofi mai comozi...dup-aia...e alta poveste 
|
 |
|
Multumesc frumos, o sa incerc asa, sa largesc gaurile de la spraybar cu varful foarfecii.
scorpionul wrote: Filtrul este acum ca o pereche de pantofi noi care te strang: da-le timp sa se aseze pe picior si or sa devina cei mai buni pantofi ai tai.
De obicei, pantofii mei ma strang de la prima purtare pana la ultima, sper sa nu fie asa si cu filtrul
|
 |
|
Tocmai am terminat de instalat filtrul...si nu sunt incantata deloc. Imi face furtuna efectiv in acvariu, desi in manual arata ca are o rotita de reglare a debitului, eu nu am gasit-o niciunde, deci imi ravaseste tot prin acvariu  In plus, teava de in era prea lunga, deci a trebuit sa o ajustez ca arata foarte rau, spray bar-ul la fel, e cam lung 
|
 |
|
Intr-adevar, nu e foarte estetic, dar de capac scap oricum zilele astea dupa ce ajunge lampa pe care am comandat-o ieri.
Mersi de sfat, asa o sa fac.
|
 |
|
Buna din nou,
Astazi a ajuns filtrul, iar diseara cand ajung acasa o sa il instalez. Din ce am citit, cel mai OK e sa il pun sa mearga in paralel cu cel de acum...dar avand in vedere decupajele mici din capac, nu prea cred ca o sa imi incapa mie toate acareturile...si ca sa fiu foarte sincera, nerabdarea mea joaca un rol foarte important. Daca as turna micromecul pe care il am in filtrul actual intr-unul din sertarele de la filtrul nou, e rau rau? Sau mai bine sa nu incerc scurtari de genul si sa procedez ca la carte?
|
 |
|
La asta nu m-am gandit inca
Oricum, va multumesc mult de ajutor, ramane Aquazonic.
|
 |
|
Am gasit-o aici mai ieftina: http://www.pro-aquarium.ro/magazin/apa-dulce/lampa-acvariu-t5-2x24w-60-cm-aquazonic/
Sper ca nu incalc vreo regula, ca am postat asta...daca da, rog un moderator sa stearga postul.
|
 |
|
Da, am vazut si eu variantele astea si exact din motivul de...minim 63 cm,am renuntat la prima lampa.
Impamantare la priza nu am...
|
 |
|
scorpionul wrote:ce dimensiuni ai la acvariu?
60*30*35
Silviu Man wrote:3. Elimini capacul si cumperi o instalatie de iluminare suspendata. Aici ai destul de multe solutii, cu sisteme de prindere laterala sau cu sistem de prindere in doua puncte, ajustabila. De ex. Lampa LED acvariu Diversa Intenso 21.6W 80cm. In acest caz vei avea un acvariu deschis (nu stiu daca e un avantaj sau dezavantaj dar va trebui sa fii atent la speciile cu tendinta de "evadare".
La asta ma gandeam ca e mai simpla... Ma uitam la asta: http://www.nevertebrate.ro/Lampa-suspendata-Aqua-Zonic-2x24W
|
 |
|
Deci planul de acasa nu s-a potrivit cu cel din targ. Nu merge sa schimb neonul actual cu unul de 24 W pana modific capacul...asa ca ma gandeam sa renunt la capac si sa iau o lampa din aceea care se pune deasupra acvariului. E OK cum m-am gandit? Puteti sa imi recomandati niste lampi OK? Sau alte alternative?
|
 |
|
Asa arata:
Citisem undeva ca ar fi T5
|
 |
|
Ok, deci instalatia ar suporta in mod normal un neon mai puternic,nu?
Ce ziceti de genul asta de neon?
http://www.zoomania.ro/index.php/pesti-acvaristica/jbl-neon-solar-tropic-t5-ultra-438mm-24w.html
Ar fi OK sau exista o varianta mai buna? La Gieseman nu am vazut de 438 mm.
|
 |
|
Multumesc.
Mai am o intrebare. Neonul standard de la capac e de 15W, ceea ce e foarte putin. Modificarea e in plan(transformarea capacului astfel incat sa am 2 neoane de 24W), dar pana atunci, nu as putea inlocui neonul actual cu unul de 24W? Ar fi vreo constrangere?
|
 |
|
Jimmi wrote:
Melcii ajung in cele mai ciudate locuri

Exact asa era si al meu.
Silviu Man wrote:
Melcii se deplaseaza pe suprafete unde gasasc ceea ce le place. Uneori ajung sa se "blocheze" in echipamente, abia atunci apare problema....
De-asta imi era si mie frica, sa nu ramana blocat, sa moara si sa nu il pot scoate de acolo.
|
 |
|
Da, am vazut ca a iesit de curand...dar tot nu-mi pot da seama cum a intrat ditamai dihania acolo...
|
 |
|
Silviu Man wrote:Buna! Iti mai sugerez, daca bugetul iti permite, o radacina de Mopani cu un Anubias pe ea, in spatele unei tufe de Pogostemon, linga o piatra. Combinatia de culori si nuante ar da foarte bine.
Am o radacina de mopan in acvariul celalalt, cu 2 Anubiasi frumusei, nu m-am gandit niciodata ca s-ar potrivi la acvariul al doilea. In alta ordine de idei, am ajuns acasa si ca de obicei, m-am uitat la acvarii...si vad ca unul din melcii pomaceea a intrat in recipientul de plastic de la sistemul de CO2(acela in care intra CO2)...cum Doamne iarta-ma a putut intra acolo? Si cum il scot?
|
 |
|
scorpionul wrote:rogu-te pune si tu pozele ale in picioare ca mi-am insurubat gatul ca sa citesc.
Sunt facute cu telefonul si pentru nu stiu ce motiv, cand le uploadez, se rastoarna...nu stiu cum sa le fac sa fie normale. Sorry
|
 |
|