[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McLovin'
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
In 54 de litri, eu cred ca sunt cam multi.
Incearca aici sa vezi cum stai, iti spune cata apa ar trebui sa schimbi, daca sunt probleme de compatibilitate etc.
http://aqadvisor.com/

De asemenea, ar ajuta mai multe info legate de acvariu: ce filtru ai, substrat, de cate ori schimbi apa, acvariul este ciclat sau nu etc...
Dap, asta ar fi planul. Cel mai ciuda imi e de gazon. Am incercat sa replantez ce a ramas, dar afurisitii de melci s-au bagat imediat in el si mi l-au scos pe tot
Numai tu te puteai gandi la asta, Silviu. Din pacate, asa cum am spus, am suferit mari pierderi, dar o sa ne revenim incet-incet.
Pozele promise, nu sunt de o calitate deosebita:

image
image
E foarte posibil sa fie legat de tunsoare, cat timp am "bibilit-o" nu am avut probleme cu ea, legat de...sa zicem densitatea firelor, in schimb, era plina de GSA. Cand nu am mai stat tot cu ochii pe acvariu si fertilizat zilnic(desi am respectat recomandarile de pe sticlele de Masterline), mi-a disparut destul de mult spre aproape tot din GSA, dar s-a dus si Althaernathera. O sa urmaresc acum evolutia, ca nu mai plec pe nicaieri si am timp sa ma ocup cum trebuie de toate.
Se recupereaza Pe timpul verii am fost mai mult plecata si caldura si-a spus cuvantul, asa ca plantele au avut mult de suferit. Pestii sunt toti OK, crevetii la fel. Plantele in schimb, nu sunt bine, am pierdut tot gazonul si buna parte din Althaernathera. O sa revin cu poze pe seara cand ajung acasa.

P.S.: Am vazut proiectul tau, Silviu si nu pot sa zic decat ca e minunat! Felicitari!
Uite aici exemple de filtre hang-on: http://www.petbazar.ro/Filtre-Hang-On-Acvaristica/p/86/

Referitor la neoni, in 28 de litri nu e OK sa tii neoni. Acestia sunt pesti de card, deci ai nevoie de un minim de 6 pesti sa se simta ei bine si in siguranta. Iti trebuie 1,5L apa*1cm de peste, neonii au in jur de 4 cm sa zicem, deci 6L per peste. Asta inseamna ca ai putea sa tii un maxim de 4 neoni in 28L. Eu ti-as recomanda sa tii un Betta acolo. Singur.
Pentru un acvariu de 100L sub nici o forma nu e OK modelul de filtru pe care l-ai descris. Nici macar pentru acvariul actual de 28L. Mai bine iei un filtru care se aseaza pe acvariu(Hang-on) si il umpli cu materiale filtrante. Ce proiect ai in minte?
Eu o tundeam la 2 saptamani si degeaba.
La fel am patit si eu cu Pogostemon-ul, s-a topit tot. Eu merg acum pe Masterline I+II plus Easy Carbo si CO2 de la butelie(cu difuzor, electrovalva si tot tacamul). Orice i-am facut, nu i-a mers bine deloc. Sunt si eu curioasa care ar putea fi motivele pentru care nu i-a mers bine.
Cei gri si mie mi se par a fi pui de melci...legat de cei albi, am si eu exact aceeasi problema intr-un acvariu de creveti. Planarii nu sunt, am incercat sa ii extermin cu tratament No Planaria...n-au avut nici pe dracu'. Din ce am citit, am inteles ca pestii i-ar vedea ca pe niste delicatese, dar eu nu as baga pesti in acvariul ala si sa-i dau peste cap cu schimbarea de mediu, aclimatizari etc.
Asa ca daca are cineva alte idei, sunt si eu mai mult decat interesata
E posibil. La mine a aparut GSA pe Althaernathera mini si acum am vazut si pe Ludwigia Repens si parca plantele nu mai sunt asa frumoase, dupa ce am schimbat Easy Life(Kalium-Potasium, Fosfo)+Ferropol cu Masterline Micro si Macro...
Foarte frumos. La mine nu i-a mers bine Pogostemonului, nu mai am nici urma de el
In Timisoara, nici o sansa, se pare. Dar este o firma la Deva unde trimit acvaristii de aici buteliile la incarcat, asa ca acolo o sa o trimit si eu.
Tocmai am achizitionat o butelie de 2 kg(joia trecuta), inca nu stiu, ar trebui sa ma tina vreo 4-5 luni(am electrovalva). Pana acum foloseam butelii din acelea de 95g CO2 si nu era deloc ok, ma tinea cam 10 zile o butelie din aceea.
image
image
image
Subscriu la ce a zis Silviu. In plus, grija la cantitatea de hrana pe care o dai vietatilor, sa te speli bine pe maini inainte de a umbla la acvariu etc. Toate aceste "operatiuni" contribuie la formarea -mai rapida- a biofilmului.
Sigur ai sa reusesti, iti trebuie doar multa rabdare, sa citesti mult pe forum si sa ceri ajutor cand ceva nu ti-e clar.
image
Multumesc frumos, o sa revin cu mai multe poze zilele urmatoare, dupa ce tund plantele.

Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Go to: