[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: McLovin'
Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Numai ce am terminat de facut teste de apa...si ceva nu mi se pare OK.

Acestea sunt testele facute duminica
image

Si acestea acum:
image

In fiecare zi am schimbat 20% din apa si valoarea NH3/NH4 nu scade si nu inteleg de ce. E normal? In plus, a crescut NO2, ceea ce iar nu cred ca e OK...
Dap, astept sa ajunga. E acela recomandat de tine: Eheim 150.
Da, intr-adevar e mult mai greu de aranjat/plantat dupa ce e apa in acvariu...poate ca si de asta imi tot gasesc scuze sa aman modificarile. Care ar fi riscurile daca scot tot? Nu deranjez prea mult toate cele? Intreb pentru ca ma gandesc ca sunt totusi ceva bacterii si in substrat in momentul asta; poate ca nu exact cat ar trebui sa fie, dar ceva-ceva tot ar trebui sa fie... E ok sa le bazai?
dan.pavelescu wrote:Scuze, am crezut ca esti fan Christopher Mintz-Plasse (intr-un film avea id fals pe numele McLovin, fara prenume)

Nu e nici o problema
Apropo de scape, imi puteti da ceva sugestii? Ce sa adaug/mut/scot/inlocuiesc? Sunt putin in pana de idei...ma tot uit la clipuri pe youtube si pe linkurile lasate de scorpionul si toate sunt frumoase, dar nu stiu exact cum sa fac un improvement la ce am eu acum
Multumesc frumos.

Cu nickname-ul... Cand am primit pestii, persoana care i-a facut cadou mi-a spus ca Betta se numeste McLovin', prin urmare ...in cinstea fishulinului Numele meu este Alina, 28 ani, Timisoara. Incantata sa va cunosc pe toti(cred ca ar trebui sa fac asta la Sectiunea Despre noi).
Multumesc de sugestii, am citit informatiile. Vor mai urma modificari, bineinteles, dar imi este foarte drag si in varianta actuala
Buna tuturor,

Dupa cum am promis in primul topic deschis, am achizitionat un al doilea acvariu, mai mare.

Acvariu:
Aquapro 63 L Hornbach cu dotarile standard(desi filtrul nu cred ca e cel standard, pentru ca am vazut si la alti useri acelasi tip de acvariu cu filtru mai mic, deci sa zicem ca am fost norocoasa)

Substrat:
JBL Aquabasis + JBL Manado

Pietre Dark Hill

Plante:
Hygrophila corimbosa compact
Ludwigia dark orange
Hygrophila
Pogostemon helferi
Cryptocorine wendtii green
Hemianthus cuba

Fauna: 3 melci Pomaceea

Sistem CO2: Tropica 60

Acvariul a fost pus la ciclat in data de 05.02...il las 4 saptamani, testez, dupa care adaug pestii daca totul e ok(ma gandeam la 4 otocinclus si 8-10 neoni).

Modificari in planning: filtrul va fi inlocuit cu unul extern de la Eheim; la fel si sistemul de iluminare urmeaza sa fie inlocuit(1 neon 15W acum, 2x24W pe viitor).

As dori sa va multumesc tuturor pentru sfaturile de pana acum, in special userului "scorpionul" pentru rabdare si ajutor de fiecare data cand am avut cate o nelamurire.

Cateva poze:

image
image
image
image

Donez 2 Xipho si 1 Platy, toti 3 masculi, in Timisoara.
Pentru mai multe informatii, PM.
Tonisoru wrote:Buna,
Multumesc frumos pentru observatii. Schimb aceasta cantitate de apa cam fara sa vreau, in sensul ca, pana aspir eu cat de cat (acum cu foarte mare grija la gazon), scot o cantitate de apa insemnata din acvariu.

Si eu am patit la fel, bagam aspiratorul in acvariu si in secunda doi, scoteam jumatate de apa. Cum am rezolvat eu problema: am luat un furtun mai mic, am taiat furtunul original de la aspirator cam la vreo 3 cm de la locul imbinare si am bagat furtunul mai mic in interiorul bucatii de furtun mare(in bucata de 3 cm) si le-am lipit cu banda izolatoare. Probabil ca nu e cea mai eleganta solutie, dar mi-a rezolvat problema. Acum pot sa aspir substratul temeinic, fara sa scot toata apa din acvariu.

Sper sa te fi ajutat.
Buna,

Si eu m-am gandit sa nu il trec pe tratament inca si l-am tinut o zi fara mancare si arata mult mai ok acum. Mancare ii dau ceva granule rosii pentru Betta de la Tetra parca, o data pe saptamana fulgi de Spirulina de la JBL, dar nici nu se uita la ele. O sa ii iau si mancare congelata din cele mentionate.

Multumesc frumos.

Asa arata in seara asta:

image
image
image
Revin cu o problema...cred ca Betta are dropsy...cel putin din ce am cautat pe net si pe forum, asta cred ca este; are burta umflata.
image
image
image

Mi se pare doar mie? Alte simptome nu are, mananca, inoata normal in acvariu, solzii nu am vazut sa ii fie "infoiati"...o sa ma duc maine sa iau tablete de Baktopur(cam asta citisem ca au administrat alti useri). O sa il pun intr-un bol de sticla unde o sa ii fac tratamentul, pentru ca nu am un acvariu mai mic...Sau sa il urmaresc cateva zile inainte sa il stresez cu tratamentul?

Notat, mersi.
Multumesc frumos,m-am mai lamurit un pic.
Legat de aditia de CO2,inca nu sunt hotarata, as putea incepe cu Easy Carbo+Ferropol+Ferropol 24? Sau la sistemul acesta ma mai gandeam pentru inceput: http://www.nevertebrate.ro/Tropica-Plant-Growth-System-60.
In ceea ce priveste crevetii, nu mi i-as dori, ca sa fiu foarte sincera. Am luat in considerare ideea unor Neoni(cam 6) pe langa cei 2 Xipho pe care ii am. M-am uitat pe tabelul de compatibilitate pesti de pe forum si arata ca ar fi compatibili neonii cu Xipho. Mi-ar mai placea si niste Corydoras Julii sau Trilineatus, dar cred ca deja ma intind prea mult cu popularea acvariului.
Acestea fiind spuse, cum ma sfatuiti sa procedez?
1. Mut cei 2 Xipho si Platy-ul in acvariul mare dupa ciclare si ulterior mai iau cativa neoni(in acvariul mare)?
2. Mut cei 2 Xipho si las Platy in acvariul mic cu Betta, dupa care mai iau neoni(tot in acvariul mare)?
3. Mut Xipho si mai iau 2 femele tot de xipho ca sa nu fie prea multe specii? Varianta asta nu prea imi surade pentru ca nu as vrea sa se inmulteasca...
Revin cu update-uri.
Xipho si Betta sunt bine, au mai crescut, au pofta de mancare. Platy, e alergat de Xipho tot timpul M-am decis sa iau un acvariu mai mare, prin urmare am achizitionat un acvariu Aquapro de 63L, filtru va fi Eheim Aquaball cu 3 sertare in care vreau sa pun si material filtrant biologic. Aici, nu stiu cum sa procedez...am tot citit despre siporax, micromec, piatra ponce, dar nu stiu ce sa aleg...si in ce ordine sa le pun in filtru?
Dupa aceea, ma gandeam ca as vrea sa am plante, prin urmare, am ales 2 tipuri de substrat: JBL Aquabasis Plus si JBL Manado. Nu stiu exact ce tip de plante sa aleg, ceva de tip easy, cryptocorine, echinodorus si/sau Anubias. Ce parere aveti?

Dupa ce se cicleaza acvariul(de data asta, vreau sa fac lucrurile ca la carte), as vrea sa mut Xipho in acvariul mare si sa las Betta si Platy in acvariul mic(ca sa nu mai fie Platy alergat de Xipho). E OK asa sau sa ii mut pe toti in afara de Betta in acvariul mare?

Orice sfat e mai mult decat binevenit.
Multumesc mult pentru sfaturi. M-am uitat la link-ul cu fin rot si mi-am analizat si Platy meu si nu am vazut nimic nimic pe coada. Am incercat sa ii mai fac poze dar nu se vad foarte bine, ca se tot misca. O sa incerc cat mai curand posibil sa iau un acvariu mai mare si o sa ii mut pe Xipho si Platy in el si il las pe Betta in cel mic, de acum. Asa ar fi mai ok? Sau ar trebui sa ii dau pe cei pe care ii am acum?
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Buna,

Mi se pare mie sau platy-ul galben are probleme la coada ? Are coada mancata ? Daca da , atunci are rot. Iti recomand Voogle de la easy life in cazul asta. Chiar daca nu are rot, iti recomand voogle oricum .

Spor.

Tot ce posibil,dar eu nu le-am observat...are o portiune rosie, dupa care vine o portiune transparenta, fara sa fie roasa.M-am uitat atenta la ea pe cuvant Imi puteti spune,va rog, cum arata coada roasa la Platy? Ca sa fac o comparatie...
Buna din nou,

Am tot citit si rascitit pe forum...as vrea sa schimb pietrisul pe care il am cu substrat si sa fac acvariul ca la carte, dar cum pot sa procedez(avand in vedere ca am deja pesti in el si nu am un acvariu de rezerva sa zic asa, in care ssa ii tin pana termin eu cu toate modificarile si cu ciclarea ). Ce ma sfatuiti? Sa il las totusi in pace? Pestii par OK acum, sunt vioi, mananca, nu le-am mai vazut punctulete albe.

Mi-ar placea mai multe plante(nu exagerat de multe totusi tinand cont de dimensiunile acvariului actual), dar daca nu pun substrat nu cred ca rezista niciuna, nu?
Asa arata pestisorii acum. Par vioi, ceea ce ma bucura mult.
View My Video

Inca are apa tenta albastruie(si pietrisul si tot ce e in acvariu, dar cred ca o sa se curete in timp). Am descoperit si un melc azi pe acvariu ...

L-am urmarit pe Platy si nu mi se pare sa aiba codita roasa...parca si punctuletele de pe inotatoarele lui Xipho mic parca s-au ma estomat...sau asta imi place sa cred
Posibil. O sa ma uit mai bine, nu mi-am dat seama de asta. Ce am observat insa e ca unul din Xipho il alearga pe Platy, Betta nu le are treaba(sau nu le-a avut-o pana acum). Ar trebui despartiti?

Forum Index » Profile for McLovin' » Messages posted by McLovin'
Go to: